• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Puantaj Takvimi Oluşturma ve Hesaplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sahinn01

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba örnek bir çalışma hazırladım.
Yapmak istediğim iki işlem mevcut;
- Birincisi puantaj takvimi oluşturma, hazırladığım tabloda açılır listeden seçtiğim ayın günleri yatay olarak ilgili sütunlara yerleşmesi ve fazla gün sütununun gizlenmesi.

- İkincisi ise puantaj hesaplanması, kişiler puantaj sayfasında birden fazla ve karışık bir halde gelebiliyor. Hesapla butonu tıkladığında aynı olanların alt alta getirilip AQ sütununa: L:AP arasındaki sayısal değerlerin toplanması ve AR sütununda ise kişinin listede yer aldığı satır sayısı kadar birleşip AQ sütunundaki rakamların toplanması.

Ekli dosyalar

• Örnek.xlsm
    85.6 KB · Gösterim: 35
Çözüm
Merhaba;
Exceli biraz yorduk.
Doğru anladıysam Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Not: H,I,J,K sütunlarını anlamadım.
Ayrıca;Sahinn01-Örnek-1 ekini inceleyin.
Merhaba;
Exceli biraz yorduk.
Doğru anladıysam Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Not: H,I,J,K sütunlarını anlamadım.
Ayrıca;Sahinn01-Örnek-1 ekini inceleyin.

Ekli dosyalar

• Sahinn01-Örnek-1.zip
    27.9 KB · Gösterim: 17
Çözüm
Merhaba örnek bir çalışma hazırladım.
Yapmak istediğim iki işlem mevcut;
- Birincisi puantaj takvimi oluşturma, hazırladığım tabloda açılır listeden seçtiğim ayın günleri yatay olarak ilgili sütunlara yerleşmesi ve fazla gün sütununun gizlenmesi.

- İkincisi ise puantaj hesaplanması, kişiler puantaj sayfasında birden fazla ve karışık bir halde gelebiliyor. Hesapla butonu tıkladığında aynı olanların alt alta getirilip AQ sütununa: L:AP arasındaki sayısal değerlerin toplanması ve AR sütununda ise kişinin listede yer aldığı satır sayısı kadar birleşip AQ sütunundaki rakamların toplanması.
Dosyayı inceleyin.
Ayın günlerine göre fazla günü ayarlıyor. Cumartesi ve pazar gününe göre renklendirme yapıyor. 2. sorunuzdaki Kişileri sıralıyor.

Ekli dosyalar

• Örnek (2).xlsm
    98.2 KB · Gösterim: 28
Sayın muygun ve Sayın Özcan ÖZBEK ikinize de yardımınızdan dolayı çok teşekkür ederim.

Sadece Özcan bey hesapla butonuna tıklayınca aşağıdaki alan Object doesn't support this property or method hatası veriyor

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Sayın muygun kusura bakmayın cevap vermeyi unutmuşum. H,I,J,K sütunları da kişi sayısınca birleşecekti, kodları inceleyip çözmeye çalışacağım çok teşekkürler.

Sayın Özcan ÖZBEK maalesef aynı hatayı tekrarlıyor.

Dosyayı inceleyin.
Ayın günlerine göre fazla günü ayarlıyor. Cumartesi ve pazar gününe göre renklendirme yapıyor. 2. sorunuzdaki Kişileri sıralıyor.
Dosyayı başka bilgisayarda denedim. Normal çalıştı. Bende hata göremeyince sorunun neden olduğunu anlayamadım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri