• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Puantaj Tablosunda Aylar arasında geçiş yaparken farklı veri girişi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

aeternavictrix

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Öncelikle merhabalar excelde biraz yeniyim, bir puantaj tablosu oluşturmak istiyorum ve oluşturacağım puantaj tablosunda veri doğrulama işleminde aylar var, aylar arasında geçiş yaparken farklı veri girişi yapmak istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• denemee.xlsx
    10.8 KB · Gösterim: 11
Çözüm
öncelikle elinize sağlık. buna ilave olarak, E2 hücresine bir veri doğrulama ataması yapılarak ayları getirseniz ve aylar arasında geçiş yaptığınızda F4:AJ12 aralığına her ay için farklı veri girişi yapabilir miyiz. vba kullanmadan yaparsanız çok memnun olurum.
VBA kullanmadan farklı aylara girilen kayıtları kaydetmek ve onları daha sonra görüntülemek istiyorsanız tüm ayları içeren bir kitap oluşturup manuel olarak giriş yapmalısınız. Sizin istediğiniz gibi veri doğrulama ile seçilen farklı ayların verilerini tek tabloda görüntüleme ve kayıt yapılamaz. Formüllerle sadece verileri görüntülemek mümkün, ancak seçilen aya göre veri kaydı yapmak veya verileri farklı sayfalara otomatik olarak aktarmak için VBA kullanmanız...
Merhaba.
G1'i seçip Veri Sekmesi / Veri Doğrulama seçin
açılan pencerede Kaynak kısmına şu formülü kopyalayın.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Öncelikle merhabalar excelde biraz yeniyim, bir puantaj tablosu oluşturmak istiyorum ve oluşturacağım puantaj tablosunda veri doğrulama işleminde aylar var, aylar arasında geçiş yaparken farklı veri girişi yapmak istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
Başlangıç amaçlı küçük bir çalışma yaptım. Şöyle bir bakınız. Yapmak istediklerinizi belirtiniz.
Ayrıca fikri olan arkadaşlar üzerinde oynama yapabilir. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• denemee.xlsx
    14.1 KB · Gösterim: 8
Başlangıç amaçlı küçük bir çalışma yaptım. Şöyle bir bakınız. Yapmak istediklerinizi belirtiniz.
Ayrıca fikri olan arkadaşlar üzerinde oynama yapabilir. Kolay gelsin.
öncelikle elinize sağlık. buna ilave olarak, E2 hücresine bir veri doğrulama ataması yapılarak ayları getirseniz ve aylar arasında geçiş yaptığınızda F4:AJ12 aralığına her ay için farklı veri girişi yapabilir miyiz. vba kullanmadan yaparsanız çok memnun olurum.

Öncelikle kolay gelsin. F4:AJ12 aralığında şahsın durumunu D14: D23 aralığındaki seçeneklerden uygun olan birini o kişiye göre tablodaki uygun olan yere manuel gireceksiniz. Manuel girdiğiniz bu seçeneği o hücrede göremeyeceksiniz. D2 hücresine yılı yine manuel gireceksiniz. Ancak C2 hücresine Ay'ı listeden seçeceksiniz. Dolayısıyla E2 hücresindeki tarihi belirleyerek tablonun tarihini tayin etmiş olacaksınız. Tabloda Cumaartesi ve Pazar günleri her ay için otomatik olarak sizin rahat seçebilmeniz amacıyla kendisi belirlenecek. AK sütunundak, FAZLA MESAİ seçeneği sizi ilgilendirmiyorsa ya silin, ya gizleyin yada dikkate almayın. BAŞ.TARİHİ ve BİT.TARİHİ'indeki tarihler hayalidir. Sayfa1 isminde bir de gizli sayfa var. O sayfaya dokunma. İçindekilerle oynama. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• denemee.xlsx
    14.7 KB · Gösterim: 9
Son düzenleme:
VBA kullanmadan farklı aylara girilen kayıtları kaydetmek ve onları daha sonra görüntülemek istiyorsanız tüm ayları içeren bir kitap oluşturup manuel olarak giriş yapmalısınız. Sizin istediğiniz gibi veri doğrulama ile seçilen farklı ayların verilerini tek tabloda görüntüleme ve kayıt yapılamaz. Formüllerle sadece verileri görüntülemek mümkün, ancak seçilen aya göre veri kaydı yapmak veya verileri farklı sayfalara otomatik olarak aktarmak için VBA kullanmanız gerekiyor. Eğer otomatik kayıt işlemi istiyorsanız, VBA kullanmanız şart.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri