• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Power Query ile webden tablo almak ama javascript butona tıklayarak çıkan sayfadaki tablo

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

suluses

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2021 EN
Power Query ile aldığım
aşağıdaki linkten aldığım veriler
FIFA 23 Players - Ultimate Team Ratings | FUTBIN (bunlar doğru geliyor) table(0)

bu aşağıdaki linkten aldığım verilerle aynı geliyor ama aslında bunların PC oyuncu fiyatları olması gerekiyor (sayfadaki javascript origin butonauna tıklayınca sayfada fiyatlar doğru oluyor)

bu veriler hep ilk yukarıdaki veriler olarak geliyor

nasıl javascript e tıklayınca gelen sayfadaki fiyatları tablo olarak alabilirim?

cevap için şimdiden tşkler

Ekli dosyalar

• Clipboard02.jpg
    Clipboard02.jpg
    691.3 KB · Gösterim: 11
Çözüm
Dediğiniz gibi İLK linkden giderek PC fiyatına ulaşmak isterseniz tablo doğru geliyor ancak tarayıcıda hala eski URL adresi kalıyor. Ancak söylediğiniz yöntem ile doğru URL ye ulaşılabiliyor.
pc_price
Bu adresi Power Query sorgusunda kullandığınızda istenen tabloya ulaşılıyor. Bunu 1 kez yaptıktan sonra artık sorgu doğru çalışacak. Bu çözüm işinize yaramaz mı ?
selamlar hocam, cevap için teşekkürler,

bu tablo bana geliyor ama bu ilk gelen tablo 0 (yani Playstation fiyatları olan tablo(mavi buton)),
resimdeki turuncu butona tıklayınca fiyatlar PC fiyatı oluyor ve sıralama farklı oyunculardan oluşuyor bu tablaya erişemiyorum.

Dediğiniz gibi İLK linkden giderek PC fiyatına ulaşmak isterseniz tablo doğru geliyor ancak tarayıcıda hala eski URL adresi kalıyor. Ancak söylediğiniz yöntem ile doğru URL ye ulaşılabiliyor.
pc_price
Bu adresi Power Query sorgusunda kullandığınızda istenen tabloya ulaşılıyor. Bunu 1 kez yaptıktan sonra artık sorgu doğru çalışacak. Bu çözüm işinize yaramaz mı ?

Çözüm
Selamlar Hocam, bu linkten gidince yine sonuş aynı , webde PC fiyatları görünüyor ama linkten içeri aldığı PS fiyatlarıPC prices futbin.pngGelen fiyatlar PS fiyatları PC değil.png

Selamlar çözümü buldum, Excelde power query yerine Power automate kullandım ve javascript e basmaya gerek kalmadan, istenen verileri alıp excel hücerelerinie yazdırabildim. İlginize tşkler

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri