• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Pivot Tablo Otomatik Yenileme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

arslanbey

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
17
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar,
Excel Teknik sayfasına veri kaydet dediğimde Rapor sayfasındaki pivot tablo otomatik yenilenmesi / güncellenmesini nasıl sağlayabiliriz.

Ekli dosyalar

• PVTCHRT_editedatoykan.xls
    400.5 KB · Gösterim: 3

İlginiz için teşekkür ederim ama makro kod ile nasıl yapabiliriz.

İyi akşamlar hocam,
dedikleriniz yaptım ama güncellemeyi belli bir süre sonra yapmıyor. ekran resmi ve dosyayı ekliyorum benim yaptığım hatamı var mı?

Ekli dosyalar

• HATA1.png
    HATA1.png
    29.6 KB · Gösterim: 1
  • HATA2.png
    HATA2.png
    60.9 KB · Gösterim: 1
  • PVTCHRT_editedatoykan.xls
    335 KB · Gösterim: 1
İyi akşamlar hocam,
dedikleriniz yaptım ama güncellemeyi belli bir süre sonra yapmıyor. ekran resmi ve dosyayı ekliyorum benim yaptığım hatamı var mı?
Pivot tablonun oldugu sayfanin kod bölümüne bunu yaziniz.

Private Sub Worksheet_Activate()
ThisWorkbook.RefreshAll
End Sub

Ustam ekledim fakat çalışmıyor lütfen sizden ricam dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

• RAPOR.png
    RAPOR.png
    87.3 KB · Gösterim: 2
PivotTable'ınızın veri sayfası yanlış hatırlamıyorsam Teknik'ti. O sayfanın üzerinde sağ tıklayın kodu gösteri seçin ve açılan VBA Editor'de
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
kodunu yapıştırın.

Ustam ekledim fakat çalışmıyor lütfen sizden ricam dosyayı incelermisiniz.
Private Sub Worksheet_Activate()
ThisWorkbook.RefreshAll
End Sub

bu kod bende çalışıyor sizde niye olmadı anlamadım. Ek bir kontrol daha ekledim. ekten indiirniz. Teknik sayfasında herhangi bir değişiklik yapınca pivot tablo otomatik güncellenecek. bu kodun eksisi Teknik sayfasında CRTRL+C kombinasyonu yağtığınız işlemi geri alabiliyordunuz. artık o çalışmaz. bilginiz olsun.

Ekli dosyalar

• VK PVTCHRT_editedatoykan.xls
    307 KB · Gösterim: 2
Arkadaşlar verilen kodlar çalışmıyor. rapor kısmında "aralık ve mayıs" verileri yok halbuki teknik sayfasında "aralık ve mayıs" ayları mevcut, kodlar aynı veri üzerinde çalışıyor ama yeni bir veri girdiğimizde çalışmıyor.

Arkadaşlar verilen kodlar çalışmıyor. rapor kısmında "aralık ve mayıs" verileri yok halbuki teknik sayfasında "aralık ve mayıs" ayları mevcut, kodlar aynı veri üzerinde çalışıyor ama yeni bir veri girdiğimizde çalışmıyor.
sorun kodlarda değilmiş sizin pivot tablo ayarlarındaymış. ekten indirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• VK YEni PVTCHRT_editedatoykan.xls
    344 KB · Gösterim: 2
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri