• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü pivot table da düzenleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

birsorumvar

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2010 TR
Merhaba, projemde bazı eksiklerim var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Soruları excel dosyamda açıkladım inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Ben iş saatlerimi toplu olarak görmek için bu şekilde özet tablomu oluşturdum.
Burada 1 haftalık iş için filtrelediğimde işler gant düzeniyle ilerlemektedir.
8.makinedeki işten örnek verirsem 1, 2, 3 diye giden sayılar 8.makinedeki 1.işin
5.06.2023 tarihinde 19.40ta 3.baskının bittiğini belirtiyor. Tekrar yeniden kapanmak için saat 20:00 olduğunu söylüyor.Tekrar kapandığında 4. iş başlamış oluyor.

Dosyada yukardaki gibi 1.Soru var ama soru nedir?
Ayrıca kod ile bence dedikleriniz olur ama hiçbişey anlamadım.
Tek tek açıklayıcı anlatırsanız adım adım yapılır bence Pivotsuz.

8.makinedeki işten örnek verirsem 1, 2, 3 diye giden sayılar 8.makinedeki 1.işin
5.06.2023 tarihinde 19.40ta 3.baskının bittiğini belirtiyor. Tekrar yeniden kapanmak için saat 20:00 olduğunu söylüyor.Tekrar kapandığında 4. iş başlamış oluyor.

Dosyada yukardaki gibi 1.Soru var ama soru nedir?
Ayrıca kod ile bence dedikleriniz olur ama hiçbişey anlamadım.
Tek tek açıklayıcı anlatırsanız adım adım yapılır bence Pivotsuz.
Merhabalar 1.soru veri sayfasındaydı. Not olarak aldığınız kısım 2.sorunun başlangıç açıklamasını ifade ediyor.

Merhabalar 1.soru veri sayfasındaydı. Not olarak aldığınız kısım 2.sorunun başlangıç açıklamasını ifade ediyor.
1.sorumu çözüm sağlandığı için size yeni problemimin güncel dosyasıyla paylaşabilirim.
2.Soru:

Ben aynı saatte açılan en fazla 3 makinedeki işe izin veriyorum. Yani tabloda 1 sütunda en fazla 3 değer olmalı.
Örneğin 5.06.2023 11:40ta 11 tane iş çakışıyor. Burada diğer işlerin sayfa5'te açma süresi olarak ifade edilen , hesaplanmasının ise VERI sayfasındaki Pişme Süresi olan saate 5 dakika daha ekleme yapmasını. Bu sayede 3makineden fazlasının açma saatinin 11:40 değilde 11:45 aynı şekilde 11:45e ertelenen sürede de sadece 3 iş diğerlerinin 11:50e diye ilerleyerek gitmesini istiyorum.
Bu sayede her sütunda yani aynı saatte sadece 3 iş açma yapabilecek.
Arka planda dinamik olarak hesaplama yapmaya çalıştım bunun üzerinde uygulama yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Ya hocam 2.Soruyu okuyunca okul aklıma geldi ordada bu kadar karmaşık konuları çözemiyordum :)
Neyse kolay gelsin size inşAllah çözülür.

Ekteki dosyayı inceleyiniz.
Detay tablosu doğru doluyorsa gant sayfası oluşturabiliriz.

Ekli dosyalar

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri