• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Pivot özet tablo oluşturma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

arslanbey

Yeni Üye
Aldığı beğeni
21
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
İyi Akşamlar,

Excel listemdeki pivot tablo oluşturmak istiyorum "AY" olarak aylık ne kadar düzeltici faaliyet tutulmuş onun sayısını bulmak istiyorum. Birde 2024 yılı ve 2025 yılındaki sayfalarda iki sayfanın toplamında toplam kaç adet düzeltici faaliyet tutulmuş onu da pivot tabloda görebilir miyiz.
dosya ekleyemiyorum sanırım kısıtlama var.

Çözüm
Evet, Excel listenizdeki verilerden istediğiniz pivot tabloyu oluşturabilirsiniz. İşte adım adım nasıl yapacağınız ve dikkat etmeniz gerekenler:

1. "AY" Bazında Aylık Düzeltici Faaliyet Sayısını Bulma

Bu pivot tablo, her ay kaç adet "düzeltici faaliyet" kaydı olduğunu gösterecektir.

• Veri Seçimi: Excel listenizdeki tüm verileri (başlıklar dahil) seçin.
  • Pivot Tablo Ekleme:
    • Excel şeridinde "Ekle" sekmesine gidin.
    • "PivotTable" düğmesine tıklayın.
    • Açılan "PivotTable Oluştur" iletişim kutusunda, seçili aralığınızın doğru olduğundan emin olun.
    • Pivot tablonun nereye yerleştirileceğini seçin (yeni bir çalışma sayfası veya mevcut bir çalışma sayfası). Genellikle yeni bir çalışma sayfası önerilir...
Evet, Excel listenizdeki verilerden istediğiniz pivot tabloyu oluşturabilirsiniz. İşte adım adım nasıl yapacağınız ve dikkat etmeniz gerekenler:

1. "AY" Bazında Aylık Düzeltici Faaliyet Sayısını Bulma

Bu pivot tablo, her ay kaç adet "düzeltici faaliyet" kaydı olduğunu gösterecektir.

• Veri Seçimi: Excel listenizdeki tüm verileri (başlıklar dahil) seçin.
  • Pivot Tablo Ekleme:
    • "PivotTable" düğmesine tıklayın.
    • Açılan "PivotTable Oluştur" iletişim kutusunda, seçili aralığınızın doğru olduğundan emin olun.
    • Pivot tablonun nereye yerleştirileceğini seçin (yeni bir çalışma sayfası veya mevcut bir çalışma sayfası). Genellikle yeni bir çalışma sayfası önerilir.
    • "Tamam"a tıklayın.
  • Alanları Pivot Tabloya Yerleştirme:
    • Sağ tarafta "PivotTable Alanları" paneli görünecektir.
    • Veri listenizdeki "AY" sütununu (veya ayları içeren sütunun başlığını) "Satırlar" alanına sürükleyin.
    • "Düzeltici Faaliyet" sütununu (veya her bir düzeltici faaliyeti temsil eden benzersiz bir sütunun başlığını) "Değerler" alanına sürükleyin.
    • "Değerler" alanındaki "Düzeltici Faaliyet" alanının varsayılan olarak "Toplam" olarak geldiğini görebilirsiniz. Bunu "Sayısı" olarak değiştirmek için:
      • "Değerler" alanındaki "Düzeltici Faaliyet" üzerine tıklayın.
      • Açılan menüden "Değer Alanı Ayarları..." seçeneğini seçin.
      • "Özetleme türünü seçin:" altında "Sayı" seçeneğini işaretleyin.
      • "Tamam"a tıklayın.
Bu adımları tamamladığınızda, pivot tablonuz her ay kaç adet düzeltici faaliyet kaydedildiğini gösterecektir.

2. 2024 ve 2025 Yılındaki Sayfalardaki Toplam Düzeltici Faaliyet Sayısını Bulma

İki farklı sayfadaki verileri tek bir pivot tabloda toplamak için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Veri Kaynaklarını Tanımlama:
    • Her iki çalışma sayfasındaki veri aralıklarını ayrı ayrı not alın (örneğin, '2024 Yılı'!A1:Z100 ve '2025 Yılı'!A1:Z150). Başlık satırlarının her iki sayfada da aynı olduğundan emin olun.
  • Çoklu Birleştirme Aralığı Kullanarak Pivot Tablo Oluşturma:
    • "PivotTable" düğmesinin altındaki oka tıklayın ve "Çoklu Birleştirme Aralığı" seçeneğini seçin.
    • Açılan "PivotTable ve PivotChart Sihirbazı - Adım 1/3" iletişim kutusunda "Başka bir veri kaynağı" seçeneğini işaretleyin ve "İleri"ye tıklayın.
    • "PivotTable ve PivotChart Sihirbazı - Adım 2a/3" iletişim kutusunda "Aralık" seçeneğini işaretleyin ve "Ekle" düğmesine tıklayın.
    • İlk olarak 2024 yılındaki veri aralığınızı girin (örneğin, '2024 Yılı'!$A$1:$Z$100) ve "Ekle"ye tıklayın.
    • Ardından 2025 yılındaki veri aralığınızı girin (örneğin, '2025 Yılı'!$A$1:$Z$150) ve tekrar "Ekle"ye tıklayın.
    • Tüm aralıklar listelendiğinde "İleri"ye tıklayın.
    • "PivotTable ve PivotChart Sihirbazı - Adım 3/3" iletişim kutusunda pivot tablonun nereye yerleştirileceğini seçin ve "Son"a tıklayın.
  • Alanları Pivot Tabloya Yerleştirme:
    • Sağ tarafta "PivotTable Alanları" paneli görünecektir.
    • Pivot tablo alanları biraz farklı görünebilir. "Satır Etiketleri" alanına herhangi bir sütun başlığını (örneğin, "Düzeltici Faaliyet" veya benzersiz bir kayıt kimliği) sürükleyin.
    • "Sütun Etiketleri" alanına boş bırakabilirsiniz veya isterseniz "Sayfa" sütununu sürükleyerek verilerin hangi sayfadan geldiğini görebilirsiniz.
    • "Değerler" alanına aynı sütun başlığını (örneğin, "Düzeltici Faaliyet") sürükleyin ve değer alanının "Sayısı" olarak ayarlandığından emin olun (yukarıdaki 1. adımdaki gibi).
Bu şekilde oluşturduğunuz pivot tablo, her iki sayfadaki toplam düzeltici faaliyet sayısını gösterecektir. İsteğe bağlı olarak, "Sayfa" alanını "Sütun Etiketleri"ne sürükleyerek 2024 ve 2025 yıllarının sayılarını ayrı ayrı sütunlarda da görebilirsiniz.

Önemli Notlar:

• Veri sayfalarınızdaki sütun başlıklarının aynı olduğundan emin olun. Pivot tablo, başlıkları kullanarak verileri gruplandırır.
  • Eğer "AY" sütununuz metin formatındaysa (örneğin, "Ocak", "Şubat"), pivot tablo bunları alfabetik sıraya göre gösterecektir. Eğer kronolojik sırada görmek isterseniz, Excel'in tarih formatını kullanmanız ve ardından gruplandırma özelliğini kullanmanız gerekebilir.
  • "Düzeltici Faaliyet" sayısını bulmak için, her bir düzeltici faaliyet kaydının benzersiz bir satırda olduğundan emin olun. "Değerler" alanına sürüklediğiniz sütun, boş olmayan herhangi bir değer içerebilir.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri