• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Personel Bütçesi Hesaplama değişikliği

Doruk Paşa

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
24
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Sayın userx Merhaba

Personel Bütçesi Dosyasında Bazı Hesaplama ve düzenlemelerde yardımınızı rica edeceğim

1 - İŞKUR hesaplamasında hesaplama hatası nedeniyle düzeltme yapmalıyız.
Yeni Hesaplama aşağıda anlatmaya çalıştığım ve örnek te ifade etmeye çalıştığım gibi yazılımı düzenleyebilir miyiz.
Örnek Hesaplama; Ocak Ayı için
Net Ücret =30.000
Gün =21 gün
R.T. =1 gün
30.000/30*(21+1 gün R.T.)=22.000,00 İşyeri Hakedişi “Bu hesaplama yazılımı mevcut” ve geçerli olduğunu düşünüyorum.

Yapılacak düzeltme
Bütçe Ocak ayı günü 21 ise;

=N4-TAMİŞGÜNÜ.ULUSL(TARİH(YIL(SERİAY(M2;0)+1);AY(SERİAY(M2;0)+1);GÜN(M2)-N4);TARİH(YIL(SERİAY(M2;0));AY(SERİAY(M2;0));GÜN(SERİAY(M2;0)));11);0) Formülü ile 21 gün içinde çalışılmayan gün sayısı =3 bulunup,

Bütçe çalışma gününden (21) Hafta sonu günü "Tatil" (3) düşülerek bulunan (18) * PRM$24$ = 11.771 İşkur Hakedişi olduğunda,
Not: Bütçe Ocak ayı günü 21 görülecek 18 olmayacak

İşyeri Hakedişi(R.T. Dahil) :22.000,00 – (Eksi) İşkur Hakedişi : 11.771 = 10.229 Bütçe Brüt Hakediş Olacak şekilde İşkur Hesaplama yazılımını düzenleyebilir miyiz.

2 - VERİ sayfasını ve hesaplamalarını VERİ YENİ sayfası dizaynı'na göre yaptırabilir miyiz. (İşkur Çalışma günleri 7.satır işlevi kalmıyor sanırım)

Ekli dosyalar

• PERSONEL BÜTÇESİ-1.xlsm
    1.4 MB · Gösterim: 10
Sayın Doruk Paşa,
Yanlış anlamadıysam, bu düzenleme BORDRO sayfasında AL sütununda olacak. Ama siz yine de yanlışlık olmaması için sayfa ismi, sütun ismi ve hatta hücre ismi vererek örneklerle ayrıntıya girerek anlatır mısınız ?

Sayın Kralım

Bordro sayfası ile alakalı değil

Modüle2 içinde buunan İşkur başlangıç* başlığı altında yer alan yazılımda değişiklik yapmalıyız.

Orada İşkur_net1 yazılımı tamam herhangi bir değişiklik yapılmayacak

İşkur_net2 için çalışma olacak oda; öncelikle =N4-TAMİŞGÜNÜ.ULUSL(TARİH(YIL(SERİAY(M2;0)+1);AY(SERİAY(M2;0)+1);GÜN(M2)-N4);TARİH(YIL(SERİAY(M2;0));AY(SERİAY(M2;0));GÜN(SERİAY(M2;0)));11);0) formülü ile Yıllık Bütçe sayfasındaki N sütunundaki gün sayısından formülün sonucu çıkan gün sayısı düşülecek 21-3=18 * PRM$24$=11.771 bulunacak (Yuvarlanmış Tutar) Sonrasında İşkur_net1 - İşkur_net2= istenilen tutar elde edilecek (Q8 hücresi)

Anlattıklarıma göre siz İşkur Başlangıç yazılımını İşkur Bitiş sonuna kadar analiz ettiğinizde istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Sayın Doruk Paşa,
Üzgünüm. Ben fonksiyonlarla ilgileniyorum. Makro bilmem. Ama sabırlı ol. Makro bilen üstatlarımız size yardımcı olacaklardır. Kolay gelsin.

Sağolun kralım

Size de kolay gelsin

Bu işin (Dosyanın) Tasarımcısı Ben

Mühendisi Sayın userx, Müsait olduğunda yardımcı olacaktır diye düşünüyorum

Geri