strongsoul
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
Öncelikle forumdaki değerli hocalarıma saygılar ve selamlar. Başarılarınız daim olsun. Permütasyon ve Kombinasyonlarla ilgili bir çok yazı okudum kod denemeleri yaptım. Sonuca ulaşamadım. Sizlerden yardım istemeye karar verdim.
Excel'de ,300 ya da 500 farklı değerin 3'lü ya da 4'lü ya da 5'li permüstasyon/kombinasyonunu yazdırmak istiyorum. Bazıları milyonluk bazıları milyarlık sonuçlar veriyor. Küçük değerli olan işlemlerimi
Örneğin 500 farklı değerim var. Bunlar isim de olabilir sayı da olabilir. "Hale, Jale, Gaye, ...vs gibi. Ya da 1, 15, 368, 500, ...vs gibi.
A1 hücresinden A500 hücresine kadar bu değerleri gir.
Değerler arasında mutlaka bir ayırıcı olmalı. 500'ün 3'lü kombinasyonu 20.708.500 bu az oldu.
500'ün 4 lü Kombinasyonu (2.573.031.125) B1 hücresinden B1048576 hücresine kadar yazacak,
Sonra C1 den devam edecek C sütunu bittiğinde D sütunu geçecek, bu şekilde devam edecek,.
Tüm sütunlar dolduktan sonra yeni bir sayfa açıp A Sütunundan devam edecek, ta ki işlem bitene kadar.
Permütasyon için ayrı, kombinasyon için ayrı olacak. Yardımınız için şimdiden teşekkür eder, başarılar dilerim.
Excel'de ,300 ya da 500 farklı değerin 3'lü ya da 4'lü ya da 5'li permüstasyon/kombinasyonunu yazdırmak istiyorum. Bazıları milyonluk bazıları milyarlık sonuçlar veriyor. Küçük değerli olan işlemlerimi
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
bu siteden halledebiliyorum. 600 binin üstündeki sonuçları bu site gerçekleştiremiyor. Sayfa zaman aşımına uğruyor ya da çöküyor. Örneğin 500 farklı değerim var. Bunlar isim de olabilir sayı da olabilir. "Hale, Jale, Gaye, ...vs gibi. Ya da 1, 15, 368, 500, ...vs gibi.
A1 hücresinden A500 hücresine kadar bu değerleri gir.
Değerler arasında mutlaka bir ayırıcı olmalı. 500'ün 3'lü kombinasyonu 20.708.500 bu az oldu.
500'ün 4 lü Kombinasyonu (2.573.031.125) B1 hücresinden B1048576 hücresine kadar yazacak,
Sonra C1 den devam edecek C sütunu bittiğinde D sütunu geçecek, bu şekilde devam edecek,.
Tüm sütunlar dolduktan sonra yeni bir sayfa açıp A Sütunundan devam edecek, ta ki işlem bitene kadar.
Permütasyon için ayrı, kombinasyon için ayrı olacak. Yardımınız için şimdiden teşekkür eder, başarılar dilerim.