• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru PDF Dosyasından Excele Veri Alma

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
141
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 144
İyi günler;
Ekli Tamir Dosyasında Ana Sayfa züerinde ki veri al butonu ile PDF dosyasında ki açıklama sutunundaki verileri ana sayfada J30:J150 sutun aralığına , Miktar sütunundaki verileri ise ana sayfada M30:M150 sutun aralığına makro ile aldırabilirmiyiz. Verileri alırken miktar kısmında sayıları M30:M150 aralığına sayıların karşısın daki ölçü birimini ise ana sayfada N30:N150 hücre aralığına ayırarak alabilir mi?

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 144
Arkadaşlar konunun çözümü var mıdır. Destek olursanız şimdiden teşekkür ederim

vba ile denedim ama eksik bilgi alıyor. en kesin çözüm power query ile dosyayı almak. birde adobe acrobat pro yüklü ise yapılabilirmuş ama onu deneme şansım yok. her seferinde ayrı bir pdf mi seçilecek yoksa pdf bir kerelik mi bakılacak. ona göre de sorun çözümüne bakılmalı.

Konu Sahibi
Android 10 Google Chrome 144
Sadece açıklama ve miktar kısmında alta satır eklenecek. Üst sabit hocam.

bir seferlik pdf den alınacak her müşteri pdf ayrı mı olacak. konuyu bilmediğim için anca bu kadar yardımcı olabiliyorum. Tek pdf içinse power query ile bilgileri alıp istedğin gibi kullanırsınız. ama her seferinde pdf den seçip ona göre değişiklik yapacaksanız o zaman adobe acrobat pro yüklü olmalı ve ona göre vba kodu yazmak gerekiyormuş. onu kulanmadığım iiçn bilmiyorum.

Konu Sahibi
Android 10 Google Chrome 144
Kod ile yapılabilirse çok güzel olacak.Umarım yapılabilir inşallah

Geri