• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Pdf barkoddan veri alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tukayf

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
113
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Değerli hocalarım merhabalar. Ekteki pdf den verileri nasıl alabilirim acaba. Bana gereken yer sadece 21642439-0322-1 şuna benzer kodlar. Tüm sayfalardan bu kodları tek bir sayfaya listeleyebir miyiz acaba. Dış veri ile veri alıyor ancak daha sonrasını getiremedim.

Ekli dosyalar

• etiket.pdf
    126.2 KB · Gösterim: 11
Powerquery ile alınabilir. Ama pdf sayısı çok fazla ise vba daha iyi olur .

1731309061752.png

Hocam PDF sayfası çok daha fazla 150-200 olabiliyor. Mümkünse VBA ile çözüm paylaşabilir misiniz🙏

Hocam sadece indirdim forumda paylaştığınız dosyayı. Birazdan deneyeyim. Çok sağolun.

Zeki Gürsoy Bey, dosyanızı indirdim. Tanıtımı da yaptım ancak bu kodları kullansam da alamadım. Gözden kacirdigim nokta mi var acaba

Referans eklemediniz sanırım. Ayrıca referans eklemeden de geç bağlama tekniğiyle Set doc = CreateObject("PdfVbaLib.PdfDocument") kullanabilirsiniz.

Referans penceresinde aşağıdaki gibi görünür.

1731417925367.png

Son düzenleme:
Ayrıca ekli pdf dosyanız ile, verdiğim kodların olduğu örneği ekliyorum.

Ekran çıktısı...

1731418557790.png

Ekli dosyalar

• tukayf.7z
    135.3 KB · Gösterim: 2
Hocam dosyanızı da aldım referanslardan da ekledim kodu da çalıştırıyorum. Başka yapmam gereken işlem var mı kusura bakmayın cahillik kötü.

Estağfurullah... Herkesin VBA düzeyini bilemiyoruz. #8 nolu mesajdaki ek, çalışan örneğinizdir.

Tek yapmanız gereken DLL'i sisteme yanındaki vbs dosyası ile tanıtmaktır, o kadar.

sizin dediğiniz her şeyi yapmama rağmen çözüme ulaşamıyorum. Çıktıyı alamadım bir türlü.

Uzak bağlantı ile gerekli destek verilmiştir.

Konuyu çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri