• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Pazaryeri Stok Takip

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

kutukak

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Merhaba n11,hepsiburada,trendyol pazaryerlerinde satış yapıyorum. Yoğun excel çalışıyorum. Ürün girişleri ayrı excel dosyası, satış ayrı, envanter ayrı tutuyorum fakat artık yoğunluktan sırayla işlemek ciddi yorucu iş haline geldi. örnek bir şablon hazırladım tek excel dosyasında 3 sekmede işlemlerimi halletmek istiyorum. Ancak sekmeler arası kontrol ve stok takibinde yardımlarınıza ihtiyacım olacaktır.

1. sekme ürün girişi
buraya giren ürün bilgileri sırayla işleyeceğim. bazı ürünlerde seri no bilgileride bulunmaktadır
2. sekme satış
buraya pazar yerlerinde yaptığım satışları gireceğim (kar zarar net kısmını ayrı formülüm var bu exceli tamamlayınca onuda oraya adapte edeceğim.)
3. sekme envanter
burası en önemli ksıım ürün girişi yaptığımda o 1. sekmeyi tarama yapıp ürün girişini otomatik olarak listeyi kontrol etmesi ürün ismi yoksa yeni ürün olarak satıra işlemesi eğer ürün var ise stoğuna işlemesi ve stok işleme yaparkende birim fiyatını ortalama alması istiyorum. Bu süreçte aynı üründen satış olursa 2. sekmeyi kontrol edip ona göre stoğuda düşürmesi ve kalan stoğu anlık görebilmek. 1. sekmede seri nosu olan ürünlerin seri nolarını ise o satırda ilgili yere otomatik satır içine sıralayarak yerleştirmesi lazım. Ve en son olarakta satışta eğerki üründe seri no var ise envanterde kullandığı seri noyu arka fonu yeşil renge boyaması lazım ki o seri nolu ürünün satıldığı bilip satışta bana kolaylık sağlamasını istiyorum.

bu işlemler formülle olur mu bilemiyorum ama hazırlayabilirsem piyasada eticaret yapıpta ben gibi stok takibini kendisi yapanlara çok yardımcı olacaktır.

Sayın kutukak,
Forumumuzda istediğin gibi veya çok benzer ayrıntılı bir çalışma yapıldı. Arama yerinden aratırsan belki ilgini çekecek başka programlar veya çalışmalara da rastlayabilirsin. Kolay gelsin.

Konu Sahibi
Sayın kutukak,
Forumumuzda istediğin gibi veya çok benzer ayrıntılı bir çalışma yapıldı. Arama yerinden aratırsan belki ilgini çekecek başka programlar veya çalışmalara da rastlayabilirsin. Kolay gelsin.
merhaba forumdaki tüm stok takipleri inceledim. 1 tanesi uyan var ama oda tam talebi karşılamıyor. Orada sadece stoğu tane hesabı yapmaktadır. Talebim stok tane hesabı + birim fiyat ortalaması + seri nolarını işleyebilmesi.

merhaba forumdaki tüm stok takipleri inceledim. 1 tanesi uyan var ama oda tam talebi karşılamıyor. Orada sadece stoğu tane hesabı yapmaktadır. Talebim stok tane hesabı + birim fiyat ortalaması + seri nolarını işleyebilmesi.
Deneyiniz düzenlemeler için geri dönüş yapınız

Çözüm
Ürün giriş ve çıkışları FORM sayfasından yapılıyor ÜRÜNLER sayfasında tüm ürünlerin giriş çıkış verileri alış satış fiyatları ürün kodu seri kodları alınan satılan site adları kayıt altına alınıyor RAPOR sayfasında istediğiniz ürünü ürün kodu ve Giriş/Çıkış kriterlerine göre filtrelediğinizde ortalama birim fiyatı, alınan ürün adeti, satılan ürün adeti ve ürün seri nolarına ulaşabiliyorsunuz.

Konu Sahibi
Ürün giriş ve çıkışları FORM sayfasından yapılıyor ÜRÜNLER sayfasında tüm ürünlerin giriş çıkış verileri alış satış fiyatları ürün kodu seri kodları alınan satılan site adları kayıt altına alınıyor RAPOR sayfasında istediğiniz ürünü ürün kodu ve Giriş/Çıkış kriterlerine göre filtrelediğinizde ortalama birim fiyatı, alınan ürün adeti, satılan ürün adeti ve ürün seri nolarına ulaşabiliyorsunu
1- kategori düzenleme yaptırmıyor.
2- rapor kısmında tüm ürünleri görme yapamıyor muyuz?

1- kategori düzenleme yaptırmıyor.
2- rapor kısmında tüm ürünleri görme yapamıyor muyuz?
Gizlenmiş VERİ sayfasında KATEGORİ başlığı altında istediğiniz kategori türlerini girebilirsiniz aynı sayfada SİTE isimlerini de düzenleyebilirsiniz.
Tüm ürünleri zaten ÜRÜNLER sayfasında görebilirsiniz

Konu Sahibi
Hazırladığınız excelde sütunlarki verilerde değişiklik olursa makro bozulur mu sütun ekleme çıkarma?

Konu Sahibi
Pazaryerlerinin komisyonlarına göre net kar hesap excelini satış içerisine işlenebilir mi? Hazırladığım excelde şablon bulunmaktadır? satıştaki karlılığıda buna entegre edebilir misiniz?

Deneyiniz. Aksaklıkları ve eksiklikleri belirtiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri