• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Parselsorgu siteden veri çekmek

lion2577

Yeni Üye
Aldığı beğeni
25
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Üstadlar merhaba parselsorgu.tkgm.gov.tr sitesinden excele il, ilçe ve mahalle bilgilerini almak istiyoruz. Bunlar birbirine bağlı olacak. Örneğin Denizli İli buna bağlı ilçeler ve ilçelere bağlı mahalleler. Yardımlarınızı bekler şimdiden çok teşekkür ederiz.

konu ile ilgili dosyanız, yapmaya çalıştığınız sorguyu ekleyiniz.

İlk bakışta powerquery ile yapılabilir diye düşünmüştüm. Ama paylaştığınız dosya olabiliyor ise VBA ile daha doğru olacağını gösteriyor. VBA bilen arkadaşlarımız yardımcı olacaktır.
Kolay gelsin,

Konu Sahibi
İlk bakışta powerquery ile yapılabilir diye düşünmüştüm. Ama paylaştığınız dosya olabiliyor ise VBA ile daha doğru olacağını gösteriyor. VBA bilen arkadaşlarımız yardımcı olacaktır.
Kolay gelsin,
Hocam biz sadece öneri olarak sunduk. Yeterki dediğimiz şekilde olsun; yöntemi önemli değil. Bu arada diğer hocalarımızın da yardımlarını bekliyoruz lütfen.

İl, ilçe, mahalle isimleri illa bu siteden olmak zorunda mı? Başka kaynaklarda il, ilçe, mahalle bilgisi var olmaz mı?

Sistem bütün verileri kopyalamaya izin vermiyor.
Buradaki veriler güncel değil.
1749565559114.png

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
adresindeki bütün veriler için 73172 mahalle, köy, belde bilgisi var.

Ekli dosyalar

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
adresindeki sql sorgusunun excele aktarılmış hali. 73479 mahalle, köy, belde var.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
adresindeki sql sorgusunun excele aktarılmış hali. 73479 mahalle, köy, belde var.
Hocam tapu kayıtlarındaki mahalle ile normal mahalleler farklı. Yoksa farklı yöntemlerle yapılabilinir. Tapudaki mahallelerde sadece bu sitede mevcut.

Html içerisinden id kodları tespit edilerek vba kodu yazılması gerekiyormuş sanırım.
Ben kod yazdım günlük sınır var, verilerin tamamını almaya izin vermiyor. Batman iline kadar almıştım. Ekte dosyayı paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Ben kod yazdım günlük sınır var, verilerin tamamını almaya izin vermiyor. Batman iline kadar almıştım. Ekte dosyayı paylaşıyorum.
üstad affınıza sığınarak burdaki apiyi kullansanız olurmu. Fakat burdaki i ilçe ve mahlle verilerini verileri güncellemesi lazım. bu arada emeğnize sağlık.

Geri