• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü özel pisagor üçlüsü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

kccbbyyyhhkk

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Bir Pisagor üçlüsü, a < b < c olmak üzere üç doğal sayı kümesidir, bunun için,

a^ 2 + b ^2 = c ^2
Örneğin, 3 ^2 + 4 ^2 = 9 + 16 = 25 = 5 ^2 .

a + b + c = 1000 olan tam olarak bir Pisagor üçlüsü vardır . abc
çarpımını bulun .

Bu forumdakileri ne olarak görüyorsun çok merak ediyorum.Emir verir gibi soru soruyorsun ve örnek dosya yüklemiyorsun ve buna rağmen üyelerden bazıları çözüm için uğraşıyorlar buda ayrı bir durum.
Önceki adın jason gibi bişeydi şimdi bu olmuş aynı soru sorma şekli ve birkez bile başlarken selam verdiğini görmedim.

Konu Sahibi
Bu forumdakileri ne olarak görüyorsun çok merak ediyorum.Emir verir gibi soru soruyorsun ve örnek dosya yüklemiyorsun ve buna rağmen üyelerden bazıları çözüm için uğraşıyorlar buda ayrı bir durum.
Önceki adın jason gibi bişeydi şimdi bu olmuş aynı soru sorma şekli ve birkez bile başlarken selam verdiğini görmedim.
Öncelikle asla emir verme gibi bi niyetim yok bu sorular hocalarım tarafından gönderilmiş sorular excele dair hiçbir bilgim yok ve öğrenmek zorundayım burda ki hiç kimseye de saygısızlık yapmak istemem. Evet selam vermemem konusunda haklısınız kusura bakmayın ama yapılan soruların sonunda teşekkürlerimi iletiyorum ve ilk defa bugün soru sormaya başladım jason denen kişi de ben değilim bu arada.

Sonuc 200* 375 *425 dır müsait zamanda eklentiyi eklerim

Bir Pisagor üçlüsü, a < b < c olmak üzere üç doğal sayı kümesidir, bunun için,

a^ 2 + b ^2 = c ^2
Örneğin, 3 ^2 + 4 ^2 = 9 + 16 = 25 = 5 ^2 .

a + b + c = 1000 olan tam olarak bir Pisagor üçlüsü vardır . abc
çarpımını bulun .
Öncelikle merhaba. Bu konuyu açarken öncelikle selam verin. Konuya dair net bir açıklama ile konuyu paylaşın. Eğer elinizde herhangi bir çalışma varsa konuyu kolaylaştırması açısından ekte sunun. Bu şekilde daha hızlı bir dönüş alırsınız. İyi günler dilerim.

Merhaba kccbbyyyhhkk
a^ 2 + b ^2 = c ^2
a+b+c=1000 gibi

Fikir olsun diye belirteyim bilinen özel üçgenler fotodaki gibi zaten bu özel üçgenlerden hangi üçünün toplamı 1000 e bölünüyorsa ki 8+15+17=40 eder 1000 in 25 te biri dolayısyla sayın Adnan ın verdiği gibi bir cevap ortaya çıkar.
Özetle excelde bu fotodaki gibi bir veri kaynağının olması gerekiyor diye düşünüyorum.

DqgdnK-W4AAqAYR.jpeg.jpg

Solver ile çözebilirsiniz.

1654686160104.png

D2 deki formül

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

E2 deki formül

HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

B4 deki formül

HTML:
Kod:

C4 deki formül

HTML:
Kod:

Sonra Solver'deki çöz butonu tıklayınız.

Ekli dosyalar

Alternatif olsun Pisagor üçlüsü bulma ve çözüm
HTML:
CSS:

Çözüm
Konu Sahibi
Merhaba kccbbyyyhhkk bu isteğiniz matematiğe aykırı gibi geliyor bana çünkü 3 bilinmeyenli denklem soruyorsunuz bunun net cevabının olabilmesi için de en az 3 tane denklem vermeniz gerekir. Siz iki tane vergiyle 3 bilinmeyenli denklemi çözmeye çalışıyorsunuz.
a^ 2 + b ^2 = c ^2
a+b+c=1000 gibi

Fikir olsun diye belirteyim bilinen özel üçgenler fotodaki gibi zaten bu özel üçgenlerden hangi üçünün toplamı 1000 e bölünüyorsa ki 8+15+17=40 eder 1000 in 25 te biri dolayısyla sayın Adnan ın verdiği gibi bir cevap ortaya çıkar.
Özetle excelde bu fotodaki gibi bir veri kaynağının olması gerekiyor diye düşünüyorum.

Merhaba kccbbyyyhhkk bu isteğiniz matematiğe aykırı gibi geliyor bana çünkü 3 bilinmeyenli denklem soruyorsunuz bunun net cevabının olabilmesi için de en az 3 tane denklem vermeniz gerekir. Siz iki tane vergiyle 3 bilinmeyenli denklemi çözmeye çalışıyorsunuz.
a^ 2 + b ^2 = c ^2
a+b+c=1000 gibi

Ekli dosyayı görüntüle 8845
teşekkürler
a^ 2 + b ^2 = c ^2
a+b+c=1000 gibi

Ekli dosyayı görüntüle 8845
teşekkürler ☺️

Konu Sahibi
Solver ile çözebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 8846

D2 deki formül

HTML:
Kod:

E2 deki formül

HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

B4 deki formül

HTML:
Kod:

C4 deki formül

HTML:
Kod:

Sonra Solver'deki çöz butonu tıklayınız.
teşekkür ederim ☺️

Excel 365 formülleriyle çözüm olsun bu da formülde hedef toplam 720 olarak verilmiştir. toplamı 720 olan pisagor üçlülerini listeler.

HTML:
Kod:

Tamsayılardan oluşan Dik Üçgenlerle ilgili özellikler yönelik bir çalışmam vardı eskilerden... Belki ilgilenenler olabilir...

1742575611527.png

Bu özelliklerden hareketle,
soruya yönelik Excel365 ile tek formül komple dökülmeli çözüm önerim de şöyle olabilir.

1742575803237.png

B2 hücresindeki formül
HTML:
Kod:

A2 hücresine a+ b+ c toplamını yazın. Uygun sonuçlar dökülecektir. Uygun Sonuç yoksa da YOK yazılacaktır.

Ekli dosyalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri