• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Outlook Gelen>Raporlar Klasöründeki Gelen mailleri klasöre kaydetmek

bulentkars

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
85
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Arkadaşlar Merhaba;

Outlook Programında Gelen>Raporlar Klasörü içerisindeki gelen mail eklerini makro ile göstereceğim klasöre kaydetmek istiyorum.

Örneğin;
Outlook>Gelen>Raporlar klasörü içinde
2 Farklı kişiden Gelen mail eklerini
Gözat penceresi ile seçeceğim C:\Raporlar\ Klasörüne kaydedecek.
Kaydederken dosya adı maili kim göndermiş ise o isimle kaydedecek. ( mail bulent.kars@gmail den geldiğini varsayarsak dosya adı bulent.kars.xlsx yapacak. )
diğer dosyada zekikaya@Link ve Reklam İçerikli Paylaşımlar Engellenme Sebebidir. olduğunu varsayarsak dosya adını zekikaya.xlsx olarak kaydedecek.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden Teşekkürler

Öncelikle Outlook üzerinde “Geliştirici” menüsünü aktif ediyoruz.
Dosya > Seçenekler > Şeridi Özelleştir > Geliştirici kutusunu işaretleyelim! Ardından da Outlook üzerinde Geliştirici sekmesinin geldiğini görebilirsiniz…
Alt + F11 tuşlarına basarak VBA editor'ünü açın.
Sol tarafta "Project" penceresini bulup, "ThisOutlookSession" öğesini seçin.
Kodları Ekleyin:Aşağıdaki VBA kodunu ThisOutlookSession alanına yapıştırın.

JavaScript:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Lütfen deneyinizi

Merhaba;

Yaptım hata alıyorum.

1731413439226.png

SelectedFolder = "C:\Raporlar\ veya C:\Users\Administrator\Raporlar\ olabilir burayı bilgisayarınızın konumuna göre göre ayarlayınız.
Veya hata mesajına tamam dediğinizde hangi satırda hata vermektedir.

Satır hatası vermiyor, sadece aşağıdaki uyarıyı alıyorum.

1731415443750.png

Hata sebebi berhudarolemi 'nin 4 nolu mesajında belirttiği gibi, kayıt yerinin kendinize göre ayarlanmaması..

Başka bilgisayarda çalıştırdım oldu.

Tam istediğim gibi olmuş çok teşekkür ederim.
Sadece aşağıdaki düzeltmeleri yaparsanız sevinirim.

1- Sadece Mail eklerinde excel uzantılı ekler varsa kaydedecek. ( Jpg Uzantılı imzalar v.s kaydetmesin)
2 - Dosyaları isim ile kaydediyor. sonda - dosyanın mevcut ismi olmasa iyi olur. ( Dosya adı mail kimden gelmiş ise onun adı ile kaydedecek.

Kodun
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
kısmını
Kod:
şeklinde değiştirirseniz sadece Excel dosyalarını "gönderen adı".xlsx şeklinde kaydeder.

Merhaba;

Söylediğiniz şekilde düzeltmeyi yaptım Next att satırında hata almaya başladım

1731500305259.png

Geri