• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Outlook 2010 Classic İçerisinde belirli cümle geçen maili taşımak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mavisiyah01

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba, outlook 2010 kullanıyorum. Outlook 2017'de çalışan makrom yeni bilgisayarda çalışmıyor. Yapmak istediğim şu:

Gelen bazı maillere "merhaba işlem tamamlanmıştır" diye dönüş yapıyorum. bu dönüş sonucunda gelen maili "deneme1" isimli klasöre taşıyacak.

Örneğin: Bana bir mail gönderdiniz. Ben de sizin mailinize "merhaba işlem tamamlanmıştır" diye dönüş yaptım (yanıtla ya da tümünü yanıtla diyerek). sizin gönderdiğiniz maili "deneme1" isimli klasöre taşıyacak.

Çözüm
Kural olarak oluşturma şansınız registry düzenlemeleri yapmadan mümkün değil, yeni ve güncellenmiş officelerde mail gönderimi sonrası tanımlanacak kural ve scrpitng özellikleri kapatıldığı için önce bunları açmak gerekiyor. Kodda bir sorun görünmüyor klasör tanımlamalarına dikkat etmek lazım. Power Automate yanlış hatırlamıyorsam ücretsiz deneme sürecinin ardından 10-15USD bir bedeli mevcuttu. Zaman/Fayda analizi ile değer mi değmez mi sizin karar vereceğiniz husus ancak belirttiğim gibi sadece outlook değil bir çok işleminizi otomatize edebileceğiniz bir yapı.
hocam ilginiz için teşekkür ederim. Fakat kod çalışmadı ama çalışan bir kod buldum. İlgilenen kişiler aşağıdaki kodu kullanabilir, çalışıyor.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Outlookta Alt + F11 tuşlarına basın ve açılan VBA Editöründe This Outlook Session'ı çift tıklayın ardından
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
kodunu girip kaydedin. Kod herhangi bir maili yanıtlarsanız ve mail gövdesinde "merhaba işlem tamamlanmıştır" metni varsa yanıt verilen gelen mailinizi bulur ve belirlediğiniz klasöre taşır.

Ayrıca alternatif olarak eski adı Microsoft Flow olan Power Automate'i deneyebilirsiniz. Bu tip işlemleri otomatize etmenize ve kod yazmanıza gerek kalmadan çözüm geliştirmenize yardımcı olur.

Ayrıca alternatif olarak eski adı Microsoft Flow olan Power Automate'i deneyebilirsiniz. Bu tip işlemleri otomatize etmenize ve kod yazmanıza gerek kalmadan çözüm geliştirmenize yardımcı olur.
değerli hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum. Kod çalışmadı maalesef. Klasör gelen kutusunun altında alt klasör olduğu için mi çalışmıyor acaba?
Ek olarak kural oluşturarak bu işlemi yapabilir miyim?
Power automate bir eklenti midir power automate ile nasıl yapacağız? ek bir lisans falan almamız gerekir mi ücretsiz midir hocam?

teşekkürler

Kural olarak oluşturma şansınız registry düzenlemeleri yapmadan mümkün değil, yeni ve güncellenmiş officelerde mail gönderimi sonrası tanımlanacak kural ve scrpitng özellikleri kapatıldığı için önce bunları açmak gerekiyor. Kodda bir sorun görünmüyor klasör tanımlamalarına dikkat etmek lazım. Power Automate yanlış hatırlamıyorsam ücretsiz deneme sürecinin ardından 10-15USD bir bedeli mevcuttu. Zaman/Fayda analizi ile değer mi değmez mi sizin karar vereceğiniz husus ancak belirttiğim gibi sadece outlook değil bir çok işleminizi otomatize edebileceğiniz bir yapı.

hocam ilginiz için teşekkür ederim. Fakat kod çalışmadı ama çalışan bir kod buldum. İlgilenen kişiler aşağıdaki kodu kullanabilir, çalışıyor.

Kod:

Konu kapanabilir, iyi çalışmalar dilerim.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri