• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Out Of Memory hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hunkar50

Yeni Üye
Aldığı beğeni
57
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Hayırlı akşamlar ark lar.
Ana_Sayfa ( userform) tıklayınca
İş yerindeki pc de Hata almıyorum.
Ama Evdeki Pc de bu hata çıkıyor sorun nedir aceba ?

Çözüm
Sayın Hünkar Kod sayfasına gidin ve anasayfa formunun kodlarını not defterine yapıştırın. Aynı formu farklı isimde oluşturun ve eski formu silin. dosyayı olduğu haliyle yükleyin kodlarını düzenleyelim.
Merhaba.
O kodları değiştirelim kapalı exceli açtırıp verileri aldıralım en iyisi.

Önceki konunuzdaki dosyaya uyarlayıp buraya ekleyeyim.

O dosyaya bakınca Sub ile End sub un dışına eklemeişsiniz :)
Ayrıca FserformClick değil userforminitalieze içine eklenecek o kodlar ayrıca eksik eklemişsiniz

Siz resimdeki textboxlara hangi excelden ne gelecek onu yazın müsaitken olunca bakayım şimdi.
Yoksa yarın akşama kalır.

Konu Sahibi
Hocam hata_ayıkla diye bir userform açtım pc den

HTML:
Apache config:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Buraya kadar ekleyince ilk hatayi verdi. ama hata_ayıkla (userform) görseli açılıyor...

Ana_Sayfa ( userform) görsele hiç bakamıyorum direk resimdeki hatayı veriyor...

Siz Aktarıyorsunuz sanırım. Ben dosya veya kod atmayım buraya..!

sizden gelen excel sayfası hocam.. diğer pc de açıyor bu pc de bu hataları veriyor..
Yeni Bir taslaga ugraşmıyorum...

Resimdeki hata işlem userformu için ve önceki yazdığım gibi sub end sub dışında.
Application.ExecuteExcel4Macro bu kod ile kapalı excel açılmadan veri alınır kolayca.
Kısaca tam anlamadım olayı.

Function degerYap(ByVal obj As Object)
Select Case obj.Value
Case "": degerYap = ""
Case Else: degerYap = obj.Value
End Select
End Function
Yukardaki kodları tamamn silin abey onun yerine alttakini yapmıştım silmeyi unutmuşum.Ama hata bunula alakası yok.
HTML:
Rich (BB code):

islem sayfasındaki kodlar eksik hepsini silip tekrar ayarlayın eksik eklemişsiniz.

Konu Sahibi
Hocam ...

Bu konunun sonunda eklediğiniz dosya.. Hatırlarsanız cumartesi akşamı hata msj aldıgımı söylemiştim ve diğer pc den acarım demiştim..

bugun sizin eklediğiniz dosyayı indirdim ve iş yerindeki pc den actım.. sadece dediğiniz uzantıları ekledim ve flash a atıp evdeki pc den denedim hata verdi.

Şimdi eklediğiniz dosyayı tekrar indirdim.. aynı hatayı yine verdi...

Anlam veremiyorum !

Giris formundan giriş yaptıysanız hata vaermesi normal çünkü alttaki kodda Worksheets("MÜŞTERİLER").Activate var ama MÜŞTERİLER adında sayfa yok.
eki bir deneyin hata verirse F8 ile adım adım gidin kod hangi satırda hata verecek?

HTML:
Kod:

sadece dediğiniz uzantıları ekledim
Sub Listbox1Tiklama() kodundaki gibi yapacaksınız yada videoyu izlediyseniz ordaki gibide olur gerekli düzenlemeleri yaparsanız.

Mesela resimde alttaki tanımlamalar vs.. yok yani eksik yapmışsınız.

HTML:
Rich (BB code):

Sayın Hünkar Kod sayfasına gidin ve anasayfa formunun kodlarını not defterine yapıştırın. Aynı formu farklı isimde oluşturun ve eski formu silin. dosyayı olduğu haliyle yükleyin kodlarını düzenleyelim.

Çözüm
Konu Sahibi
Giris formundan giriş yaptıysanız hata vaermesi normal çünkü alttaki kodda Worksheets("MÜŞTERİLER").Activate var ama MÜŞTERİLER adında sayfa yok.
eki bir deneyin hata verirse F8 ile adım adım gidin kod hangi satırda hata verecek?

HTML:
Kod:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Video hocam o kodlar var aslında .. izlerseniz sevinirim

Abey video telefondan açılmıyor.Siz adnan abeyin dediğini bir uygulayın.Benim el yatar yarın iş :)
Hayırlı geceler.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Dediğinizi Yaptım ... Kodları kademe kademe Userform a ekledim..
Hiç değişiklik yapmadığım halde Sorun gitti !!!

Başlıktaki hatayı şimdi araştırdım bellek hatası imiş.
Değişkenkenler için kimi boşaltılmalı kimiside gerek yok diye yazmıştı önceleri.Ben boşalttırmadım belki bundan dolayıdır ve bilgisayarınızın Ram'ı azdır.Akşama doğru hallederim.
Benim pc 6gb Ram ve hiç hata vermedi şimdiye kadar.

Konu Sahibi
Başlıktaki hatayı şimdi araştırdım bellek hatası imiş.
Değişkenkenler için kimi boşaltılmalı kimiside gerek yok diye yazmıştı önceleri.Ben boşalttırmadım belki bundan dolayıdır ve bilgisayarınızın Ram'ı azdır.Akşama doğru hallederim.
Benim pc 6gb Ram ve hiç hata vermedi şimdiye kadar.
İntel İ7.7500 2.9 GHZ
8.gb ram
4.Gb ekran kartı

Üstteki denediğim pc ( hata aldıgım)

İntel pentium R
4 Gb ram
1.Gb on bord ekran kartı
Buda excelin normal çalıştığı pc

Hocam Ana_Sayfa (userformun) Görselini başka bir Menu (Userform ) a aldım Codları txt dosyasına aktardım..
Menu (userform) sayfasına kademeli aktardım. Ana_Sayfa (userform) u sildim

Şu an Menu (userform) olarak çalışıyor.
Düzenlemeleri yaptım..

Ram ile alakalı bir durum degil Hocam bende nette araştırdım ama net bir sonuç yok.. Adnan beyin dediğini uyguladım düzeldi.

Düşündüğünüz için Teşekkür ederim...

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri