• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Veri Tamamlama ve Biçimlendirme Makrosu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

kralım

Excel Dostu
Aldığı beğeni
907
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba,
1) Ekteki dosyanın Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar..............., Düzce isimli 81 adet sayfasındaki D4 hücresinden itibaren (sürekli) veri girildikçe B4 hücresinden itibaren otomatik sıralama yapacak,
2) Yine D4 hücresinden itibaren (sürekli) veri girildikçe G4 hücresinden itibaren otomatik o sayfa hangi il'e aitse sürekli o ilin adını yazacak,
3) Yine D4 hücresinden itibaren (sürekli) veri girildikçe K4 hücresinden itibaren otomatik E4 hücresi ve J4 hücresini toplayacak makroya ihtiyacım var.
Genelde makro kullanıldı. Ama yinede dosya ağırlaştı.
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Çözüm
Sayın Alicimri Üstadım ve SNNAY Üstadım,
Yardımlarınız için çok Teşekkür ederim. İstediklerim oldu. Ancak küçücük bir nokta kaldı.
Aşağıdaki tablom resminde görüldüğü üzere başlıklar resimdeki gibidir.
Bu fotoğrafta başlıkların hangi sütunda olduğunu görmek için sadece başlıkları dikkate alınız.
İstediğim ; S.NO. boşluğa eşit değilse tablonun kenar çizgilerini çizsin. Başlık olmayan sütunları dikkate almasın.
B = S.NO.
D = CİNSİ
E = MİKTARI
F = Açılır Liste
G = GELDİĞİ YER
H = GELDİĞİ TARİH
J = DEPO
K = TOPLAM başlıkları var.

C ve I sütunları boş Başlık yok. Yani bu sütunların kenarlık çizgileri olmayacak.

Güncel dosyayı da ekliyorum. Mümkünse bu dosya üzerinde çalışalım. Yardımlarınız için şimdiden çok Teşekkür ederim.
...
1. Baştan şehir sayfalarının 53000 satırını biçimlendirerek 24 MG lik dosyayı 116 MG yapmışsınız.
2. Tüm verileri tek sayfaya kaydedip, istenilen şehrin verilerini makro ile bir rapor sayfasına alırsanız daha hızlı çalışabilirsiniz.

Konu Sahibi
Baştan şehir sayfalarının 53000 satırını biçimlendirerek 24 MG lik dosyayı 116 MG yapmışsınız.
Teşekkür ederim. Biçimlendirilmiş 81 sayfadaki 53000 satırlık verilerin hepsini sildim. Düzeldi.
Tüm verileri tek sayfaya kaydedip, istenilen şehrin verilerini makro ile bir rapor sayfasına alırsanız daha hızlı çalışabilirsiniz.
Bu söylediğini tam anlamadım ama galiba bu söylediğin 1.mesajımdaki 3 maddeyle aynı. Ben makro bilmiyorum. Dosyayı yeniden yüklüyorum. Boyutu düşürülmüş olarak tabi...
NOT : 81 ilin isimleriyle oluşturulmuş sayfalarda F4 hücresindeki açılır listeyle ilgili olarak ta makro yazılabilir mi ?

Merhaba,
1) Ekteki dosyanın Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar..............., Düzce isimli 81 adet sayfasındaki D4 hücresinden itibaren (sürekli) veri girildikçe B4 hücresinden itibaren otomatik sıralama yapacak,
2) Yine D4 hücresinden itibaren (sürekli) veri girildikçe G4 hücresinden itibaren otomatik o sayfa hangi il'e aitse sürekli o ilin adını yazacak,
3) Yine D4 hücresinden itibaren (sürekli) veri girildikçe K4 hücresinden itibaren otomatik E4 hücresi ve J4 hücresini toplayacak makroya ihtiyacım var.
Genelde makro kullanıldı. Ama yinede dosya ağırlaştı.
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.
Deneyiniz;

Konu Sahibi
SNNAY üstadım,
Çok teşekkür ederim. İl ismini otomatik yazıyor. Ancak ;
1) E ve J sütunlarına rakamları girdiğimizde toplama yapmıyor.
2) B sütununda otomatik sıralama yapmıyor.
Ayrıca 81 ilin isimleriyle oluşturulmuş sayfalarda F4 hücresindeki açılır listeyle ilgili olarak ta makro yazılabilir mi ?
Teşekkür ederim.

SNNAY üstadım,
Çok teşekkür ederim. İl ismini otomatik yazıyor. Ancak ;
1) E ve J sütunlarına rakamları girdiğimizde toplama yapmıyor.
2) B sütununda otomatik sıralama yapmıyor.
Ayrıca 81 ilin isimleriyle oluşturulmuş sayfalarda F4 hücresindeki açılır listeyle ilgili olarak ta makro yazılabilir mi ?
Teşekkür ederim.
En son j sütununa veri girildiğini kabul edersek yani depo miktarı yazıldığında otomatik olarak işlemleri yapacaktır. F4 hücrelerinde herhangi bir açılır liste mevcut değil ama istediğiniz şey açılır listeden Adet Kg Koli Metre Paket Kutu şeklinde ki seçimleri otomatikleştirmek mi

Konu Sahibi
S.NO.MALZEMENİNGELDİĞİ TARİHDEPOTOPLAM
CİNSİMİKTARIGELDİĞİ YER
ayakkabıAdana
kitapAdetAdana

SNNAY üstadım,
Mümkünse,
S.NO. ; 1'den başlayarak otomatik sıralama yapmıyor. CİNSİ'ni girince otomatik sıralama yapsın. B sütunundaki bu sıralama ortalı ve kalın olsun.
- Bu resimde Adet yazan yeri açılır listeden kullanıcı kendisi seçsin.
GELDİĞİ YER ; CİNSİ girildikten sonra o il'in adını yazsın.
MİKTARI + DEPO = TOPLAM olacak ya, burada da DEPO girildikten sonra TOPLAM alsın.
açılır listeden Adet Kg Koli Metre Paket Kutu şeklinde ki seçimleri otomatikleştirmek mi
Evet. Bu konuda önerin olursa (yani makro ile) fena olmaz. Eğdr böyle olursa " - Bu resimde Adet yazan yeri açılır listeden kullanıcı kendisi seçsin. " mesajımı lütfen dikkate alma.
Bir de o satıra veri girdikçe tablo içine alsın. Veri yoksa kenar çizgileri de olmasın.
İlgin ve yardımların için çok Teşekkür ederim.

S.NO.MALZEMENİNGELDİĞİ TARİHDEPOTOPLAM
CİNSİMİKTARIGELDİĞİ YER
ayakkabıAdana
kitapAdetAdana

SNNAY üstadım,
Mümkünse,
S.NO. ; 1'den başlayarak otomatik sıralama yapmıyor. CİNSİ'ni girince otomatik sıralama yapsın. B sütunundaki bu sıralama ortalı ve kalın olsun.
- Bu resimde Adet yazan yeri açılır listeden kullanıcı kendisi seçsin.
GELDİĞİ YER ; CİNSİ girildikten sonra o il'in adını yazsın.
MİKTARI + DEPO = TOPLAM olacak ya, burada da DEPO girildikten sonra TOPLAM alsın.

Evet. Bu konuda önerin olursa (yani makro ile) fena olmaz. Eğdr böyle olursa " - Bu resimde Adet yazan yeri açılır listeden kullanıcı kendisi seçsin. " mesajımı lütfen dikkate alma.
Bir de o satıra veri girdikçe tablo içine alsın. Veri yoksa kenar çizgileri de olmasın.
İlgin ve yardımların için çok Teşekkür ederim.
Deneyiniz;
BİRİM kısmı SORGU Sayfasında AA:AB sütunlarında bulunan verilerden geliyor. AA:AB sütunlarında bulunan eşyalar listesini kendi listenize göre düzenleyiniz. B sütununa yazdığınız değeri otomatik sıralıyor ve bold ortalı yapıyor. Hücrede veri varsa kenarlık ekliyor.
GELDİĞİ YER ; CİNSİ girildikten sonra o il'in adını yazıyor
MİKTARI + DEPO = TOPLAM olacak ya, burada da DEPO girildikten sonra TOPLAM alıyor

Konu Sahibi
Yardımlarınız için çok Teşekkür ederim. İstediklerim oldu. Ancak küçücük bir nokta kaldı.
Bu fotoğrafta başlıkların hangi sütunda olduğunu görmek için sadece başlıkları dikkate alınız.
İstediğim ; S.NO. boşluğa eşit değilse tablonun kenar çizgilerini çizsin. Başlık olmayan sütunları dikkate almasın.
B = S.NO.
D = CİNSİ
E = MİKTARI
F = Açılır Liste
G = GELDİĞİ YER
H = GELDİĞİ TARİH
J = DEPO

C ve I sütunları boş Başlık yok. Yani bu sütunların kenarlık çizgileri olmayacak.

Güncel dosyayı da ekliyorum. Mümkünse bu dosya üzerinde çalışalım. Yardımlarınız için şimdiden çok Teşekkür ederim.

B = S.NO.
D = CİNSİ
E = MİKTARI
F = Açılır Liste
G = GELDİĞİ YER
H = GELDİĞİ TARİH
J = DEPO

Deneyiniz

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın SNNAY üstadım ve Alicimri üstadım.
Herşey istediğim gibi oldu. Özellikle dün ve bugün (haftasonu) cevapladığınız için çok Teşekkür ederim. Çünkü yarın teslim edeceğim. Ben de Allah rızası için yapıyorum. Elinize, kolunuza, yüreğinize, emeğinize sağlık. Allah razı olsun. Vaktinizi aldım. Emeğiniz geçti. Lütfen Hak'kınızı helal edin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri