• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Otel Oda Fiyatlarını Hesaplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yuki_1905

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba ben otelde çalışıyorum. Aşağı yukarı günlük 100 oda giriş oluyor ve onların fiyatlarını kriterlerine göre hergün hesaplıyorum. Bu işi 7 yıldır yapıyorum ve artık gına geldi hesaplamakdan. bu iş için excel öğrendim baya ama sanırım makro olmadan benim işin çözümü çok zor diye düşünüyorum. Allah rızası için beni bu dertten kurtarın inanın artık işi mi bıraksam diye düşünmeye başladım ama evliyim çocukdu vs açıkcası bu ekonomide yemiyor.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

sayın yuki_1905

size yardımcı olmaya çalışırız. Açıklamayı güzel yapmışsınız ancak yine de sorulacak çok soru var. Bu nedenle çözüm tamamlana kadar online kalmalı ve sorulara net cevaplar vermelisiniz.
başlama sorusu;
Öncelikle işlem sırası tam olarak nasıl oluyor iyice anlamamız gerekiyor. Yani ben 3 ay sonrasına A firması aracılığı aracıyla B odasını kiraladığımda işlem bundan sonra tam olarak nasıl gerçekleşiyor.

Konu Sahibi

sayın yuki_1905

size yardımcı olmaya çalışırız. Açıklamayı güzel yapmışsınız ancak yine de sorulacak çok soru var. Bu nedenle çözüm tamamlana kadar online kalmalı ve sorulara net cevaplar vermelisiniz.
başlama sorusu;
Öncelikle işlem sırası tam olarak nasıl oluyor iyice anlamamız gerekiyor. Yani ben 3 ay sonrasına A firması aracılığı aracıyla B odasını kiraladığımda işlem bundan sonra tam olarak nasıl gerçekleşiyor.
Tamam hocam nasıl işliyor yazıyorum

Konu Sahibi
20 ye yakın acente var.
Örnek large odada 01.07.22 giriş 15.07.22 tarihde konaklama olsun
Öncelikle ilk satış tarihine bakıyoruz .misal satış tarihinde indirimli tarih var mı misal bu oda 01.02.2022-28.02.2022 tarihi araliginda satılan bir oda olsun yüzde 5 indirimi olsun
Ancak her acntenin farklı indirimleri olabiliyor.
Ayrıca her dönemin fiyatı değişiyor.
Misal bu oda 20.06.22-04.07.22 fiyatı 200 Euro 05.07.22-31.07.22 aralığı 300 Euro
Fiyat 4 gün 200 den 10 gün 300denalmali
Large oda 2+1 2+2 konaklamada fiyat 200-300 iken large oda 3 ve 3+1 de 250-350 oluyor bunun gibi bir çok senaryo var aslında sözlü yada uzaktan bağlantı ile anlatabilsem çok süper olcak ama bilmeyenin mantığı çözmesi zor baya

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Adnan hocam dan Allah razı olsun
Ya cidden o kadar minnetdar kaldım ki bunu inan anlatamam excelim cidden iyi ama makro hiç bilmiyorum ve bu konuda hep gecistirdiler olmaz yapılmaz dediler ama Adnan hocam yaptı Allah razı olsun ellerin den öperim
Selametle
Teşekkürler Excel çözüm 🙋‍♂️

Sayın Adnan 'ın çözümünü de paylaşır mısınız?

Örnek çözüm ektedir

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri