• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Önizlemede Resmin Yarım Görünmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
224
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba hocalarımız,

Şöyle bir sorunla ilk defa karşılaştım.

Makrolu dosyanın bir sayfasına, bir resim ekledim.
Önizlemeyle baktığımda resmin görünüşünün (en boy oranının) değiştiğini gördüm.

Başka bir resim ekledim, bu seferde yine önizlemede resmin üst yarısının göründüğünü gördüm.
Alt yarısı görünmüyordu.

Resim, sayfa sınırlarına da taşmıyordu üstelik. Gayet normal bir resim.

Excel sayfasına normal olarak baktığımda hiçbir sorun (kayma, kırpılma, en boy oranı değişmesi vs) yok,
ama önizlemede nedense böyle tuhaf görünüyor.

Acaba makrolu dosya olduğu için mi böyle bir sorun var diye düşünüp, makrosuz dosyaya ekledim, yine aynı bozuk görünüş oldu.

Hatta bilgisayarımda Excel 2003 de yüklü olduğu için eski tip (97-2003) xls çalışma sayfası açtım, yine sorun değişmedi.

Sorunu nasıl düzeltebiliriz? Teşekkürler.

(Bulunduğum yerde yazıcı olmadığı için, kağıda yazdırma şansım olmadı ama muhtemelen önizlemede nasıl görünüyorsa kağıda da aynı şekilde yazılacaktı.)

Ekli dosyalar

Çözüm
Resminizin boyutlandırılması ile ilgili sorununuz. Resim boyut ve özelliklerinden sıfırlayı tıklayarak orjinal boyutuna geri yükleyin ve print alırken ölçeklendirmede bir sayfaya sığdır seçeneği ile kontrol edin.
Konu Sahibi
Refaz hocam sayfa sonu önizleme ayarlarıyla da oynadım ama, önizlemeye baktığımda yine resmin yarısı görünüyor.

Ben 2016 kullanıyorum. Acaba eski versiyon olduğu için mi?

Bu arada normal yazı-sayı içeren sayfalarda hiç böyle sorunlarla karşılaşmadım. Ama sayfanın içine resim ekleyince nedense sorun çıktı.
...........

Bu arada benim menüde bastığım butonun tam adı:

Tam Ekran Baskı Önizleme olarak geçiyor.

(Bulunduğum yerde yazıcı olmadığı için, kağıda yazdırma şansım olmadı ama muhtemelen önizlemede nasıl görünüyorsa kağıda da aynı şekilde yazılacaktı.)

Print to pdf yolu ile print alıp çıktıyı pdf olarak kaydedin. Bu pdf dosyası, pdf olarak kayıttan farklı olarak printerdan çıkacak olan baskı ile birebir olacaktır. Bunda bir sorun olup olmadığını kontrol edin.

Refaz hocam sayfa sonu önizleme ayarlarıyla da oynadım ama, önizlemeye baktığımda yine resmin yarısı görünüyor.

Ben 2016 kullanıyorum. Acaba eski versiyon olduğu için mi?

Bu arada normal yazı-sayı içeren sayfalarda hiç böyle sorunlarla karşılaşmadım. Ama sayfanın içine resim ekleyince nedense sorun çıktı.
...........

Bu arada benim menüde bastığım butonun tam adı:

Tam Ekran Baskı Önizleme olarak geçiyor.
Dosyada dediğiniz buton ve kodlar olmadığı için bilemiyorum abey.

Konu Sahibi
Konu Sahibi
Print to pdf yolu ile print alıp çıktıyı pdf olarak kaydedin. Bu pdf dosyası, pdf olarak kayıttan farklı olarak printerdan çıkacak olan baskı ile birebir olacaktır. Bunda bir sorun olup olmadığını kontrol edin.
Evet dediğiniz gibi pdf olarak kaydedince, resim normal olarak göründü baskı önizlemede.
Ama Excelde bu sorun devam ediyor.
En alt mesaja örnek ekran görüntülerini ekleyeceğim.
Hangi önizleme düğmesini kullandığım da görünmüş olacak.

Konu Sahibi
Dosyada dediğiniz buton ve kodlar olmadığı için bilemiyorum abey.
Refaz hocam baskı önizleme için kod değil de kendi butonunu kullanıyorum demek istemiştim.

Birinci resim hangi baskı önizleme düğmesini kullandığım resim 1 nolu resim. (Ekran resmi) Düğme sol üst köşede.

1.png

Baskı önizlemede nasıl göründüğünü gösteren iki nolu resim

Yarısı görünmüyor.

2.png

Refaz hocam baskı önizleme için kod değil de kendi butonunu kullanıyorum demek istemiştim.

Birinci resim hangi baskı önizleme düğmesini kullandığım resim 1 nolu resim. (Ekran resmi) Düğme sol üst köşede.

Ekli dosyayı görüntüle 26447

Baskı önizlemede nasıl göründüğünü gösteren iki nolu resim

Yarısı görünmüyor.

Ekli dosyayı görüntüle 26448
Son resime göre olay anlaşıldı galiba en alt satır yarım.

Ayarlardan yapılması gerekebilir ama sonra bakmalıyım.
Benim yaptığım gibi sonuçta tamamı geliyor esasen.

Konu Sahibi
3 nolu resim (Kenar Boşluklarını Göster seçeneği işaretli)
Yine maalesef sayfadaki resmin yarısı görünmüyor.

3.png

Galiba, Yazdırma Alanı Belirlemede bir sorun var. Yazdırma Alanı Temizle ile bir deneme yapın.
Resimdeki gibi kırpma ancak öyle oluşuyor.

Resminizin boyutlandırılması ile ilgili sorununuz. Resim boyut ve özelliklerinden sıfırlayı tıklayarak orjinal boyutuna geri yükleyin ve print alırken ölçeklendirmede bir sayfaya sığdır seçeneği ile kontrol edin.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocalarımız bilgisayar başına geçince hepsini deneyeceğim, teşekkürler.

Konu Sahibi
Sorunu deneme yanılmayla anladım.

Sorun yazdırma alanını temizleme veya sayfa yapısı ya da sayfaya sığdırma ayarlarında değilmiş.

Eklemiş olduğum 1 nolu ekran resmindeki
benim sürekli kullandığım (sol üst köşedeki) baskı önizleme düğmesiyle,
Ctrl+P yapınca oluşan baskı önizleme,
farklı sonuçları gösteriyormuş.

Yani menüdeki baskı önizlemeyi değil de
Ctrl+P ile oluşan baskı önizlemeyi kullanmak gerekiyor.

Ctrl+P doğru görüntüyü gösteriyor.

(Ki ben Ctrl+P yi hiç kullanmazdım)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri