• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ondalık ayırıcı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yesevi33

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
İyi günler.
Masa üstü bilgisayarımda internet üzerinden resmi bir sayfadan verileri excele aktardığımda ondalık ayracında sıkıntı oluyor.
şöyleki sistemde 16.198,00 olan veriyi excele aktardığımda 16,198 oluyor
3000 olması gereken veri excele aktardığımda 3 olarak geliyor
46.790 olan veri 46,79 oluyor
-3.210,00 olan veri -3.21 oluyor.
excel gelişmiş ayarlarda sistem ayırıcılarını kullan aktif
alt bölümde ondalık ayracı (,)
binlik ayracı (.)
şeklinde bunları değiştirdim ama hiçbir şekilde düzelmedi
bölge ayarlarında da bu ayarları yaptım ama sonuç alamadım
bu konuda yardımlarınızı bekliyorumz

Ekli dosyalar

• Kitap11.xlsx
    12.3 KB · Gösterim: 13
Çözüm
ofis 2010 da sıkıntı yok gibi şu anda kullanılan microsoft 365
ofis 2010 yükleyebileceğim bir link varsa gönderebilirmisiniz
365 kurulurken bilgisayarda başka bir Office istemez. Kurarken uyarır verir.
Ayrıca Forum yönetimi buradan program veya program linki paylaşılmasına izin vermez. İnternette aratırsanız bulacağınızdan eminim. Kolay gelsin.
Sayın yesei33,
Biçimlendirme ile mümkün. Biçimlendirmeyi yapacağınız sütun veya hücre üzerinde (-ki sütunsa sütunu seçmelisiniz) sağ mouse tıklayın ve Hücreleri Biçimlendir seçeneğine tıklayın. Açılan iletişim penceresinden Sayı kategorisindeki listeden İsteğe uyarlanmışı seçin. Tür yazan yere ; ##0,000,00 yazıp Tamam deyin. Bu kadar. Bu kodu kopyalayıp yapıştırın. Kolay gelsin. Lütfen dönüş yapınız.

Son düzenleme:
iyi günler. yalnız ben sistemden hazır bir excel sayfasını indiriyorum kendim hücre veya tablo oluşturmuyorum.
ekte örnek olarak gönderdiğim dosya direk excel dosyası olarak iniyor indiği zamanda bu şekilde oluyor.
bazen bu tablo yüzlerce satır olabiliyor teker teker değiştirmem imkansız oluyor.
özellikle rakamdan sonra sıfır varsa sıfırı almıyor
yani sistemdeki veri 3.000 excele aktardığımda tabloda görüldüğü üzere bu 3 olarak excelde görünüyor.

Sayın yesevi55,
Sizin işinizi ancak makro çözer. Ben makro bilmem. Sabırlı olun. Hemen pes etmeyin. Makro bilen üstatlarımız size yardımcı olacaktır. Kolay gelsin.

İyi günler.
Masa üstü bilgisayarımda internet üzerinden resmi bir sayfadan verileri excele aktardığımda ondalık ayracında sıkıntı oluyor.
şöyleki sistemde 16.198,00 olan veriyi excele aktardığımda 16,198 oluyor
3000 olması gereken veri excele aktardığımda 3 olarak geliyor
46.790 olan veri 46,79 oluyor
-3.210,00 olan veri -3.21 oluyor.
excel gelişmiş ayarlarda sistem ayırıcılarını kullan aktif
alt bölümde ondalık ayracı (,)
binlik ayracı (.)
şeklinde bunları değiştirdim ama hiçbir şekilde düzelmedi
bölge ayarlarında da bu ayarları yaptım ama sonuç alamadım
bu konuda yardımlarınızı bekliyorumz
Makro ile olur derseniz deneyiniz; kodu düzenleme yapacağınız sayfanın modülüne yapıştırınız. Düzeltilecek veri aralığını seçiniz örneğin a2:b5000 aralığını seçiniz. Kodu çalıştırınız.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-ONDALIKLAR.xlsm
    20 KB · Gösterim: 3
Verdiğiniz örnekler sanki bine bölünmüş gibi, bir hücreye 1000 yazın o hücreyi kopyalayın, hatalı hücrelerin hepsini seçip Özel yapıştır da Çarp ı işareleyip, tamam tıklayın.

Makro ile olur derseniz deneyiniz; kodu düzenleme yapacağınız sayfanın modülüne yapıştırınız. Düzeltilecek veri aralığını seçiniz örneğin a2:b5000 aralığını seçiniz. Kodu çalıştırınız.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
ben yanlış anlaşıldım herhalde, bizim çalıştığımız yüzlerce tablolarla ilgili sayfalar var daha sonra bunları excele aktar diye bölüm var ordan excele aktardığımızda yukardaki şekilde hata veriyor. Bence bilgisayarın veya excelin ayarlarından kaynaklanan bir sorunu olması lazım.
eğer tabloyu ben kendim oluşturmuş olsaydım sizin bahsettiğiniz gibi makrolarla sorun çözülürdü ama ben internetten aşağıdaki tabloda ki excele aktar butonuna tıkladığımda direk aşağıdaki şekilde excel tablosu oluyor.
lettap ta olmuyor sadece masa üstü bilgisayarında oluyor.

1730490142744.png

indirilen dosyada benim #6 mesajda önerimi uyguladınız mı?

evet uyguladım ama olmadı.
asıl sorun şu şekilde yeni farkettim.
eğer indirdiğim tabloda binlik ayracı (,) ile ayrılmışsa bu sayıyı olduğu gibi aktarıyor

yani 11.510,78 şeklinde ise tabloda görüldüğü gibi bunu bu şekilde indiriyor

ama sayıda (,) ayracı yoksa ondalık bölümü direk (,) virgülle ayırıyor

yani sayı 65.600 olarak sisteme girmişse bunu 65,60 olarak indiriyor
veya 5.000 olarak girilmişse bunu sadece 5 indiriyor

burdaki sorun bilgisayar ayarlarından veya excel ayarlarından kaynaklanıyor olması lazım sistemsel bir hata değil çünkü sadece masa üstü bilgisayarda yapıyor.

Sayın yesevi33,
9 ncu mesajınızda bahsettikleriniz 1 nci mesajınızda var mı ?

Sayın yesevi33,
Emin değilim ama bir deneyiniz. Bahsettiğiniz excel kitabında Dosya menüsüne tıklayınız. En altta Seçeneklere tıklayınız. Açılan iletişim penceresinde Gelişmişe tıklayınız. Hemen yandaki seçeneklerin içinde Sistem ayırıcılarını kullan diye bir seçenek var. Bu seçeneği deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

iyi günler.
o ayarları yaptım ordaki ayarlar doğru yapılmış hatta bölge ayarları bölümündeki virgül ve nokta ayarlarını da kontrol ettim bir sıkıntı görünmüyor

ama sorun bir türlü çözülemedi.

burdaki sorun bilgisayar ayarlarından veya excel ayarlarından kaynaklanıyor olması lazım sistemsel bir hata değil çünkü sadece masa üstü bilgisayarda yapıyor.
Sadece masaüstü bilgisayarda yapıyor demişsiniz. Normal çalışan bilgisayarla masaüstü bilgisayarın ayarlarını, hani deriz ya milim milim, milim milim karşılaştırmak suretiyle kontrol ediniz. Bilgisayar değil küçücük noktadan çıplak gözün görmediği boşluktan dahi etkilenir. Çünkü boşluğu karakter olarak görür. Bir deneyiniz derim. Kolay gelsin.

365 kurulurken bilgisayarda başka bir Office istemez. Kurarken uyarır verir.
Ayrıca Forum yönetimi buradan program veya program linki paylaşılmasına izin vermez. İnternette aratırsanız bulacağınızdan eminim. Kolay gelsin.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri