• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Onay kutularının büyütebilir miyiz?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yyhy

Yeni Üye
Aldığı beğeni
130
Excel V
Office 2021 TR
Onay kutularının büyütebilir miyiz? Çalıştığım bir proje dosyam ile ilgili olarak imza paraflarının çıkıp çıkmamasını onay kutusu ile kontrol ediyorum. Onay kutularını (Excel-Geliştirici-Ekle-Form Denetimleri-Onay Kutusu) ekledim. Küçük gözüküyorlar sayfayı büyüttüğümde ise onay kutuları büyük gözüküyor bu sefer de sayfadaki satılarımda aşağı yukarı inip çıkmam gerekiyor. Bir çözümü veya yöntemi var mı acaba?

Ekli dosyalar

• Onay kutularını nasıl büyütebilirim.png
    Onay kutularını nasıl büyütebilirim.png
    55.8 KB · Gösterim: 15
Çözüm
Target.NumberFormat = "General" ekledim abey yada hangi format olacaksa onu yazarsınız.[/CODE]ekledim abey yada hangi format olacaksa onu yazarsınız.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Not Intersect(Target, Range("a1:a20")) Is Nothing Then
        Cancel = True
        With Target
        .Font.Name = "Wingdings"
        .Font.Size = 14
        .HorizontalAlignment = xlCenter
        End With
        If Target.Value = "ü" Then
        Target.Value = "x"
        Target.NumberFormat = ";;;"
        Else
        Target.Value = "ü"
        Target.NumberFormat = "General"
        End If
End If
End Sub
Teşekkürler muygun alternatif olarak değerlendirilebilir? Doğru ise ü harfi veriyor boş ise başka bir karakter verebilir mi?
Veya sorumu şu şeklide sorayım ben tik işareti koyunca Doğru koymayınca ise yanlış yazıyor buradan hareketle doğru ise sayfada parafları göster yapıyorum. Yanlışsa göstermiyor.

@muygun abeyin kodunda az değişiklik yaptım abey.
Target.NumberFormat = ";;;" bunu ekledim ve Target.Value = "" yerine Target.Value = "x" bunu ekledim.

C#:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
        Cancel = True
        With Target
        .Font.Name = "Wingdings"
        .Font.Size = 14
        End With
        Target.Value = "x"
        Else
        Target.Value = "ü"
        End If
End If
End Sub

Target.NumberFormat = "General" ekledim abey yada hangi format olacaksa onu yazarsınız.[/CODE]ekledim abey yada hangi format olacaksa onu yazarsınız.

Kod:
        Cancel = True
        With Target
        .Font.Name = "Wingdings"
        .Font.Size = 14
        End With
        Target.Value = "x"
        Else
        Target.Value = "ü"
        Target.NumberFormat = "General"
        End If
End If
End Sub

Çözüm
Sayın Refaz bey çok teşekkür ederim. İhtiyaca cevap verdi. Sayın @muygun ve @Refaz bey ( sizin ) eklemiş olduğunuz kodlar ile karma bir bölümü daha bitirmiş oldum. Son örneği foruma da ekliyorum. Belki bir arkadaş kullanır. Sitede örnek olur.

Ekli dosyalar

Geri