• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ön İzle ve Yazdır Makrosunda Düzenleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
109
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
İyi geceler;
Ekli dosyada ön izle ve yazdır makroları ile ön izle ve yazdır yapıyorum. Fakat E13:E62 satırlarında veri olmadığı zaman bu satırları ön izleme ve yazdırma işlemi yaparken gizlenmesini isityorum. Bu makrolar gizleme işini yapıyor. Fakat istediğim aralıkta bir türlü yapamadım. Benim istediğim E17:E62 satır aralığıunda veri olmadığı zaman bu satırlar gizlenerek hem ön izleme ve yazdır işlemi yapılacak. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ön İzle kodu:
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Yazdır kodu:
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• YAZDIR.xlsm
    48.8 KB · Gösterim: 2
Her iki kod içinde
Kod:
kısmından sonra araya
Kod:
döngüsünü eklerseniz E13:E62 aralığında hücreler boş ise satırları gizler.

Çözüm
Hocam bu kodlar çok yavaş çalışıyor. Bunu hızlandırmanın bir yolu var mı ?

Kodun işlem hızı 0,7241sn nasıl yavaş olabilir? Bilgisayarınızdaki arka plan işlemleri yoğunluk durumu vs etkileyen faktörlerdir evet lakin işlem süresi hiç öyle bahsettiğiniz gibi çok yavaş değil.

Kodun işlem hızı 0,7241sn nasıl yavaş olabilir? Bilgisayarınızdaki arka plan işlemleri yoğunluk durumu vs etkileyen faktörlerdir evet lakin işlem süresi hiç öyle bahsettiğiniz gibi çok yavaş değil.
Sayın atoykan çok teşekkür ederim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri