• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Olay Detferi Sorgu Oluşturma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yyhy

Yeni Üye
Aldığı beğeni
141
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar,
Excel ekteki eklediğim örnek Olay Defteri Sorgu 2022 isimli dosyamda;
Kriter bölümüne göre Olay defteri sayfasından verileri TAM ARAMA ve KISMİ ARAMA olarak getirmek istiyorum.
Acaba Kriter (B4:W4 hücre aralığı) bölümüne yazdığım aranacak olan tam veriye (TAM ARAMA) ve bir bölümünü (KİSMİ ARAMA) yazdığım bilgiye göre arama yaptırmak istiyorum.
Acaba macro kodu ne yazılabilir? Macro kodunda da verilerin 10-15 bin satır olabileceğinden hız olarak ne yapılabilir?
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Deneyiniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Balta hocam cevaplamış gerçi. Bu da benden olsun. Gelişmiş filtreleme ile yapılmıştır.

Konu Sahibi
Sayın İbrahim Görgülü bey hazırladığınız dosyayı sadece tam eşleşmede buluyor. Benim istediğim sadece içerisinde belli bölümü yazdığım zaman bulması gerekir.

Konu Sahibi
Sayın Balta bey gerçekten güzel olmuş istediğim gibi buluyor. Şu haliyle işimi ziyadesiyle görmektedir.
Acaba kismi arama makrosu gibi bir makro daha hazırlansa sadece bulunla başlayanları bul yapılabilir mi? Alternatif bir buton daha ekleyip ile başlayanları bul yapılsa çok daha güzel olacak. Eğer zamanınız olursa ekleyebilir misiniz? Ama zamanınız olmazsa da bu haliyle yeter. Emeğinize sağlık.

kismiara makrosunu koplayıp çoğaltın ve
yeni bir isim verin.
İlk for döngüsündeki
eşittirden sonraki bölümü
srg.Cells(4, i) & "*"
Şeklinde değiştirin ve kaydedin.
Yeni bir buton ekleyip, makro olarak atayın.

Konu Sahibi
Sayın Balta hocam;
Önceki hali : If srg.Cells(4, i) <> Empty Then srg.Cells(4, i) = "" & srg.Cells(4, i) & ""
Sonraki hali : If srg.Cells(4, i) <> Empty Then srg.Cells(4, i) = "*" & srg.Cells(4, i)
olarak mı değiştirmem gerekiyor.

Hayır ilk yıldız silinecek, sondaki kalacak
=srg.Cells(4, i) & "*" olacak

Sayın İbrahim Görgülü bey hazırladığınız dosyayı sadece tam eşleşmede buluyor. Benim istediğim sadece içerisinde belli bölümü yazdığım zaman bulması gerekir.
belirli bir kelime aramak istediğinizde yıldız aramak istediğiniz kelime harf hece ne ise yıldız şeklinde yazarsanız
bulur hatta sayısal değerlerde >30 <50 <> değil ifadeleri ile kullanırsanız bütün isteklerinize cevap verir mantıksal işaretler konusunu incelemenizi tavsiye ederim. kolay gelsin.

Konu Sahibi
Sayın İbrahim Görgülü bey çok teşekkür ederim. Şöyleki bu çalışma kitabını bir kişi kullanmıyor. Birden fazla kişi kullanınca biraz daha joker karakter kullanıp kullanama durumlarında macro daha iyi oluyor butona bağlayıp hedefe ulaşmak gerekiyor.

Konu Sahibi
Sayın Balta bey söylediğiniz şekilde değiştirdim. Çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri