• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü : Olan Satır ve Sonrasını silmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bulentkars

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
88
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Arkadaşlar Merhaba;

Bu tabloda en alt satırda kalan fazlalıkları silmek istiyorum. Yardımcı Olabilirseniz Sevinirim,

B Sutunu en satırda : ve sonrasını silecek.
Sarı boyadığım alan silinecek.

1732169483187.png

12. satırdaki 12nin üzerine tıklayıp satırı seçin. Sonra ctrl+shift+ alt ok tuşları ile sonuna kadar seçip sağ tuşla silebilirsiniz

12. satırdaki 12nin üzerine tıklayıp satırı seçin. Sonra ctrl+shift+ alt ok tuşları ile sonuna kadar seçip sağ tuşla silebilirsiniz
Merhaba;

Bu kod ile yapmak istiyorum. Gelen datalar makro aracılığı ile geliyor, bunu kod ile silmek istiyorum bu yüzden

peki sileceğiniz alan standart mı? Sayfa adı, satırlar,...vs? Yoksa belli kriterlere mi veri geliyor? Bazen 12. satır bazen 15 falan oluyor mu?

Verileri nereden hangi kod ile alıyorsunuz
Veriler alınırken o kisimlar alinmayabilir
Sorgu ile alınıyorsa a sütünü boş olmayanlar koşulu eklenebilir

peki sileceğiniz alan standart mı? Sayfa adı, satırlar,...vs? Yoksa belli kriterlere mi veri geliyor? Bazen 12. satır bazen 15 falan oluyor mu?
satırlar değişken oluyor,

b kolonunda en altta " : " olup A kolonu boş olanları silmek istiyorum

Makroyu çalıştırmadan verileri yedekleyin veya deneme dosyasında çalıştırın.

Aşağıdaki VBA makrosu, istediğiniz işlemi gerçekleştirebilir. Bu makro, B sütununda ":" içeren ve A sütunu boş olan hücreleri kontrol eder ve bu hücrelerden sonraki tüm satırları siler.

Makro Kodu:​

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Açıklamalar:​

1. Set ws = ActiveSheet: Makro, aktif çalışma sayfasında çalışır. Gerekirse belirli bir sayfa adıyla değiştirebilirsiniz.
  2. ws.Cells(i, "B").Value = ":" ve ws.Cells(i, "A").Value = "": B sütununda ":" ve A sütununda boş hücreleri kontrol eder.
  3. ws.Rows(i + 1 & ":" & ws.Rows.Count).Delete: Belirlenen satırdan itibaren tüm satırları siler.
  4. Exit For: İlk eşleşme bulunduğunda döngüden çıkar.

Makroyu Kullanma:​

1. Excel'de Alt + F11 tuşlarına basarak VBA Düzenleyiciyi açın.
  2. Ekle > Modül seçeneği ile yeni bir modül ekleyin.
  3. Yukarıdaki kodu yapıştırın.
  4. Alt + F8 tuşlarına basarak makroyu çalıştırın ve "DeleteRowsAfterColon" makrosunu seçin.

Çok Teşekkürler. Oldu

Sayfa No başlığını silmiyordu kodu yazarak oldu. Çok Teşekkür ederim. Elinize Emeğinize sağlık

If ws.Cells(i, 2).Value = "Sayfa No" Then
ws.Rows(i).Delete
End If

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri