• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Öğretmen Nöbet Programı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

irfnal

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar ben bir kod yazdırdım. Kodu kontrol ettim. İşe yaraması gerekiyor ama çalışmıyor.
Okulda öğretmenler nöbet tutuyor fakat yeteri kadar öğretmen olmadığı için 1 nöbet bölgesi ve 1 değişen bölgeyi çift nöbet için ayırdım. bu alana öğretmenlerin uygunluklarına göre çift nöbet ( yani o hafta zaten nöbeti var ama bir gün daha fazladan tutması gerekiyor) ataması yapmak istiyorum. Kod öğretmenlerin uygunluklarını denetleyip hafta stünlarına atamasını yapması gerekiyor ama bir türlü çalıştıramadım.
Ko1HZ.png

buton ekleyip butona bastığımda ilk önce birinci hafta için atama sonra tekrar bastığımda bir önceki hafta nöbet tutup tutmadığını kontrol ederek eğer tuttuysa tekrar ona nöbet yazmayacak şekilde 2. haftayı oluşturması gerekiyor sonra bu şekilde devam etmesi gerekiyordu. ve artık tüm öğretmen isimleri kullanıldıktan sonra tekrar daha önceki hafta nöbet tutmuş olasa da tekrar çift nöbet verilmeliydi. yani bir çift nöbet listesi tamamlanmış olup tekrardan başlamak gibi.

nerede hata var yardımcı olur musunuz rica etsem.

Kod:
C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Çözüm
Sayın irfnal Hocam biraz aceleye geldi ama sanırım işinizi görecektir.
Ekli dosyada öğretmenlerinizin müsaitlik durumundaki mantığınızda alışık olduğunuz düzeni bozmamak açısından bir değişiklik yapmadım. Planlama için başlangıç ve bitiş tarihleri ekledim böylece tarih aralığında haftalık olarak ve Cumartesi-Pazar hariç olmak üzere Nöbet Takviminizi belirliyor. Önceki Nöbet başlığında bir sütun ekledim, bu iki planlama dönemi arasında nöbet hakkını kullanan öğretmenleri diğer öğretmenlerin nöbet ataması yapılana kadar hariç tutuyor ve öğretmenleri uygunluklarına göre nöbete atıyor. Arzu ettiğiniz şekilde Pazartesi günleri 2 ek nöbetçi belirleniyor ve tablo halinde size sunuyor. Zaman darlığından ve ihtiyacınızı görmesi anlamında...
Toplam Öğretmen sayısı ; ?
Toplam Nöbet yeri sayısı ; ?
Bir günde nöbet tutan öğretmen sayısı; ?
Haftalık Maksimum Nöbet sayısı ;?
İzinli - Raporlu durumları; ?
? kısımlarını belirtirseniz düzgün bir nöbet listesi çalışması yapılabilir. Kodunuzu düzeltmekle harcanacak zamanda yeni bir sistemle nöbet listesi hazırlanabilir.

Çok teşekkür ederim. Aslıda bir nöbet çizelgem var sadece bir nöbet bölgesini ve bir gezen bölgeyi boş bıraktım öğretmen sayısı yetmiyor diye oraya çit nöbet yazıyorum aslında kendim elle yapıyorum ama belki bir kodla otomatik yapabilirim diye düşündüm. Yani şu an tek yapmak istediğim. Excel dosyasındaki gibi öğretmenlerin isimlerinin alt alta sıralandığı ve yan tarafta gün için uygnluklarına göre çift nöbet için yerleştirme yapmak istiyorum. Bakın burada olduğu gibi bir liste hazırlıyorum sonra o sarı ile gösterilen yerlere öğretmenlerin ders programlarının uygunluğuna göre ikinci bir nöbet veriyorum 24 öğretmen var. ilk hafta çift nöbet tutana tekrar denk gelmeyecek şekilde diğer öğretmenlerin uygunluklarına göre butona tekrar bastığımda ikinci haftayı oluştursun istiyorum.

1733590152445.png

1733590308546.png

Mesala burada düğmeye bir kere bastığımda bana 1.haftaya pazartesi iki kişi diğer günler birer kişi olacak şekilde uygun kişileri versin. sonraki haftayı da nöbet verdiklerine vermeden diğerlerine versin tekrar butona basınca buşekilde kimse kamayana kadar devam edip sonra tekrar başa. Kodlarda yanlışlık yok gibi duruyor ama doğru çalışmıyor.

Ekli dosyalar

• NobetCizelgesi (1).xlsm
    21.7 KB · Gösterim: 7
  • 1733590300871.png
    1733590300871.png
    13 KB · Gösterim: 7
Gördüğüm kadarı ile son eklemeye çalıştığınız kodun olduğu bir örnek paylaşmışsınız. Asli olarak kullandığınız dosyanızı paylaşıp işleyişini açıklayın ve
Merhabalar ben bir kod yazdırdım. Kodu kontrol ettim. İşe yaraması gerekiyor ama çalışmıyor. (YAPAY ZEKAYA KOD YAZDIRIRKEN SADECE FİKİR İÇİN KULLANIN SİZE YOL GÖSTERSİN BAŞLAMA MANTIĞINI GÖSTERSİN VS. AMA ÇÖZÜM DİYE O KODU ALIP KULLANMAYIN ZİRA GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE SAÇMA DURUMLAR ORTAYA ÇIKIYOR VE MANTIĞINI ANLAMADIĞINIZ İÇİN GEREKLİ DÜZELTMELERİ YAPAMIYORSUNUZ)

Okulda öğretmenler nöbet tutuyor fakat yeteri kadar öğretmen olmadığı için 1 nöbet bölgesi ve 1 değişen bölgeyi çift nöbet için ayırdım. bu alana öğretmenlerin uygunluklarına göre çift nöbet ( yani o hafta zaten nöbeti var ama bir gün daha fazladan tutması gerekiyor) ataması yapmak istiyorum.
İşaretlediğim kısımları daha net ve gerekirse asli dosyanızda comment ekleyerek gösterin. Mümkünse sonuç sayfasının bir kopyasını oluşturun ve almak istediğiniz sonucu elle işleyin. Bu çerçevede inceleylim ve kodlarınızı geliştirmek için buna göre yardımcı olalım.

Aslında dosyayı paylaştım hemen tekrar paylaşıyorum ve ardından beklediğim sonucu olan bir excel sayfası daha paylaşacağım

Ekli dosyalar

22.4 KB · Gösterim: 4
İçerisinde açıklamaya çalıştım. Şimdiden çok teşekkür ederim emekleriniz için

Ekli dosyalar

23.8 KB · Gösterim: 5
Sorunuzda "Burda olduğu gibi düğmeye bastığımda yan tarafta yer alan öğretmenlerin 1. haftada yer alan uygunluklarına göre günlere dağılmasını istiyorum." demişsiniz. Öğretmenlerin uygunlukları neye göre belirleniyor tablonuzda öğretmenlerin adlarının yanında yazan 1 ve 0'lar ne için, almak istediğiniz sonuç için oluşturduğunuz haftalık listede neden 2 tane pazartesi var, eklediğiniz örnek 3 nolu mesajınızda paylaştığınız şekilde nöbet yerleri vs içermiyor, nöbet yerlerine siz sonuçlara göre mi atama yapacaksınız?

Bakın ister kod yazın, ister formül oluşturun veya ister bir konuşma hazırlayın, hepsine problem çözme mantığı ile yaklaşılır. Önce problem tanımlanır sonra bu probleme ilişkin tüm alt değişkenler ve bu değişkenleri tanımlayan durumlar, hesaplamalar, olaylar vb belirlenir ve çözüm için her biri dikkate alınarak yapılması gerekenler belirlenir. İş dünyasında planlama, matematikte problem çözme, kodlamada analiz ve algoritma geliştirme vs denen bu süreç çözüm için en iyi yönetilmesi gereken kısımdır. Sorunuza çözüm geliştirilebilmesi için gereken detaylar örneğinizde eksik veya biz anlamadık açıklamalar yetersiz, almak istediğiniz sonuç kısmı karışık vs. Ne kadar kısa öz ama problemin tüm alt değişkenlerini tanımlayan detayları içerecek şekilde bilgi paylaşırsanız o kadar çabuk yol alınır ve ne kadar net istediğiniz sonucu ortaya koyarsanız o kadar doğru sonuca ulaşırız. Ne siz ne de bizler zaman kaybetmemiş oluruz.

Alternatif.
Deneyiniz.
Sabitler sayfasından tatilleri,nöbet yerlerini ve eğitim öğretim yılı aralığını tanımlayın.
Personel sayfasına personeli kaydedin ve kuruma geldikleri günleri işaretleyin . hergün geliyorsa tüm haftayı boş bırakın
kura sil yapın
kura çek yapın ve tarih aralığını girin.
sonucu hesap sayfasından görün
kimin kaç nöbet tuttuğunu hesap2 sayfasından görün.

Ekli dosyalar

• NÖBET KURA (1).xlsm
    253.4 KB · Gösterim: 14
Sorunuzda "Burda olduğu gibi düğmeye bastığımda yan tarafta yer alan öğretmenlerin 1. haftada yer alan uygunluklarına göre günlere dağılmasını istiyorum." demişsiniz. Öğretmenlerin uygunlukları neye göre belirleniyor tablonuzda öğretmenlerin adlarının yanında yazan 1 ve 0'lar ne için, almak istediğiniz sonuç için oluşturduğunuz haftalık listede neden 2 tane pazartesi var, eklediğiniz örnek 3 nolu mesajınızda paylaştığınız şekilde nöbet yerleri vs içermiyor, nöbet yerlerine siz sonuçlara göre mi atama yapacaksınız?

Bakın ister kod yazın, ister formül oluşturun veya ister bir konuşma hazırlayın, hepsine problem çözme mantığı ile yaklaşılır. Önce problem tanımlanır sonra bu probleme ilişkin tüm alt değişkenler ve bu değişkenleri tanımlayan durumlar, hesaplamalar, olaylar vb belirlenir ve çözüm için her biri dikkate alınarak yapılması gerekenler belirlenir. İş dünyasında planlama, matematikte problem çözme, kodlamada analiz ve algoritma geliştirme vs denen bu süreç çözüm için en iyi yönetilmesi gereken kısımdır. Sorunuza çözüm geliştirilebilmesi için gereken detaylar örneğinizde eksik veya biz anlamadık açıklamalar yetersiz, almak istediğiniz sonuç kısmı karışık vs. Ne kadar kısa öz ama problemin tüm alt değişkenlerini tanımlayan detayları içerecek şekilde bilgi paylaşırsanız o kadar çabuk yol alınır ve ne kadar net istediğiniz sonucu ortaya koyarsanız o kadar doğru sonuca ulaşırız. Ne siz ne de bizler zaman kaybetmemiş oluruz.
İlgliniz için çok teşekkür ederim haklısınız sanırım yeterli açıklama yapamadım. Aslında dosyadaki kodda yazılan öğretmenlerin günlerin altındaki 1 ve 0 sayısına göre müsaitliklerini kontrol ediyordu. 1 müsait 0 müsait değil. Pazartesi günün iki tane olmasının sebebi o güne iki öğretmenin diğer günlere sadece bir öğretmenin lazım olmasından dolayı. Bu aslında normal nöbet değil. öğretmenler için zaten nöbet ayarlıyorum ama sayı yeterli olmadığı için öğretmenlere pazartesi 2 bölgeyi diğer günler 1 bölgeyi çift nöbet yazıyorum. Her seferinde onların programlarına göre uygun oldukları günleri hesap etmem gerekiyor. Her hafta bunun yerine bu program ile liste sırasına göre müsaitliklerine bakarak çift nöbet için yerleştirmek ve sonraki hafta da zaten bir önceki hafta çift nöbet verdiğim kişiye tekrar çift nçbet vermemek için sırasıyla diğer öğretmenlere vermesini istiyorum. Tabii sıra bitince tekrar liste başından öğretmenlerin uygunluklarına göre devam ettirmesini istiyorum. örneğin 6 öğretmeni tabloda bulunan yerlere yerleştirdi tekrar butona bastığımda diğer haftaya yerleştirmesini sonra diğer haftaya bu şekilde devam etmesini istiyorum. mesela 4. hafta öğretmen yetmedi cuma günü boş kaldı sonra listenin başından tekrar başlarayak uygun öğretmeni yerleştirmesini istiyorum. Sabrınız için çok teşekkür ederim umarım anlatabilmişimdir.

Alternatif.
Deneyiniz.
Sabitler sayfasından tatilleri,nöbet yerlerini ve eğitim öğretim yılı aralığını tanımlayın.
Personel sayfasına personeli kaydedin ve kuruma geldikleri günleri işaretleyin . hergün geliyorsa tüm haftayı boş bırakın
kura sil yapın
kura çek yapın ve tarih aralığını girin.
sonucu hesap sayfasından görün
kimin kaç nöbet tuttuğunu hesap2 sayfasından görün.
Çok teşekkür ederim ilginiz için ama programı tam anlayamadım. Bu programda normal öğretmen nöbet ataması yaplıyor sanırım ama benim yapmak istediğim her bölge için atama yapmak değil öğretmenlere ben nöbet programı ayarladım. Öğretmen yetersizliğinden dolayı çift nöbet vermek zorundayım. o yüzden pazartesi günü için iki kişi diğer günler için birer kişi ayarlamam lazım. bunu her hafta tek tek öğretmenlerin müsait olduğu günlere bakarak yapıyorum. Ama gönderdiğim dosyadaki gibi Aslında dosyadaki kodda yazılan öğretmenlerin günlerin altındaki 1 ve 0 sayısına göre müsaitliklerini kontrol ediyordu. 1 müsait 0 müsait değil. Pazartesi günün iki tane olmasının sebebi o güne iki öğretmenin diğer günlere sadece bir öğretmenin lazım olmasından dolayı. Bu aslında normal nöbet değil. öğretmenler için zaten nöbet ayarlıyorum ama sayı yeterli olmadığı için öğretmenlere pazartesi 2 bölgeyi diğer günler 1 bölgeyi çift nöbet yazıyorum. Her seferinde onların programlarına göre uygun oldukları günleri hesap etmem gerekiyor. Her hafta bunun yerine bu program ile liste sırasına göre müsaitliklerine bakarak çift nöbet için yerleştirmek ve sonraki hafta da zaten bir önceki hafta çift nöbet verdiğim kişiye tekrar çift nçbet vermemek için sırasıyla diğer öğretmenlere vermesini istiyorum. Tabii sıra bitince tekrar liste başından öğretmenlerin uygunluklarına göre devam ettirmesini istiyorum. örneğin 6 öğretmeni tabloda bulunan yerlere yerleştirdi tekrar butona bastığımda diğer haftaya yerleştirmesini sonra diğer haftaya bu şekilde devam etmesini istiyorum. mesela 4. hafta öğretmen yetmedi cuma günü boş kaldı sonra listenin başından tekrar başlarayak uygun öğretmeni yerleştirmesini istiyorum. Sabrınız için çok teşekkür ederim umarım anlatabilmişimdir.

Deneyiniz ; K sütunundaki verilere göre uygun olan öğretmenlere haftada 2 gün nöbet yazar

Ekli dosyalar

• NBT.xlsm
    21.6 KB · Gösterim: 5
Deneyiniz ; K sütunundaki verilere göre uygun olan öğretmenlere haftada 2 gün nöbet yazar
Çok teşekkür ederim ama sizin verdiğiniz dosyada öğretmenlere ayarlanacak ders programında çift nöbet verme yer alıyor benim aradığım sadece çift nöbet için ayrı nöbet oluşturmak için.

Sayın irfnal kusura bakmayın henüz çalışmanız ile ilgili bir çözüm paylaşma şansım olmadı, ancak talebiniz doğrultusunda öğretmenlerin müsaitlik durumları, pazartesi günleri için ek nöbet, önceki dönemlerden devir nöbet koşulları vs. gibi iç içe bir çok kontrol mekanizması olan oldukça kompleks bir çalışma yapılması gerekli. Şahsen bu kadar kompleks çalışmalar için profesyonel yardım alınması gerektiğini düşünüyor olsam da anladığım kadarı ile bir eğitimcisiniz ve "öğretmenler geleceğimizin teminatı, başımızın tacıdır" diyerek bu görüşüm için konu özelinde pas geçme hakkımı kullanıyorum. Fakat ne yazık ki yılsonu işlemleri nedeni ile had safhada yoğun geçen günlerde istediğim çalışmayı yapmaya henüz vakit bulamadım. Affınıza sığınarak biraz zamana rica edeceğim, o arada diğer uzman arkadaşlarım vakit konusunda benzer sıkıntı nedeni ile çözüm konusunda yardımcı olamazlar ise size çözüm önerisi sunmaya gayret edeceğim. Sorunuzu takip etmediğimizi düşünmemeniz temennisiyle bilgi vereyim istedim.

Sayın irfnal Hocam biraz aceleye geldi ama sanırım işinizi görecektir.
Ekli dosyada öğretmenlerinizin müsaitlik durumundaki mantığınızda alışık olduğunuz düzeni bozmamak açısından bir değişiklik yapmadım. Planlama için başlangıç ve bitiş tarihleri ekledim böylece tarih aralığında haftalık olarak ve Cumartesi-Pazar hariç olmak üzere Nöbet Takviminizi belirliyor. Önceki Nöbet başlığında bir sütun ekledim, bu iki planlama dönemi arasında nöbet hakkını kullanan öğretmenleri diğer öğretmenlerin nöbet ataması yapılana kadar hariç tutuyor ve öğretmenleri uygunluklarına göre nöbete atıyor. Arzu ettiğiniz şekilde Pazartesi günleri 2 ek nöbetçi belirleniyor ve tablo halinde size sunuyor. Zaman darlığından ve ihtiyacınızı görmesi anlamında biran evvel cevap vermek için öğretmenler sırayla atanacak şekilde düzenlendi ancak ihtiyaç ise random atanacak şekilde düzenlenebilir.

İyi çalışmalar diliyorum.

Ekli dosyalar

• NobetPlanlama_editedatoykan.zip
    27.2 KB · Gösterim: 6
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri