• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Öğretmen Çift Nöbet

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

irfnal

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Değerli @atoykan hocam yaptığın excel mükemmel ve öğretmenler için yazdığınız ilgili mesajınızdan dolayı çok teşekkür ederim. İlginiz beni çok mutlu etti. Sadece yaptığınız excelde her gün için sadece bir öğretmen seçilmesi gerekiyor.
Burada her gün için 6 nöbetçi ve pazartesi için 8 nöbetçi ataması yapıyor benim yapmak istediğim pazartesi için 2 nöbetçi diğer günler için birer nöbetçi şeklinde çünkü çift nöbet için yazılması gereken sadece 1 alan var yani her gün için bir öğretmen gerekiyor çift nöbete yazmam için sadece pazartesi günü için iki alan var öğretmenin yetmediği o gün için çift nöbet tutması gereken öğretmen sayısı 2 olması gerekiyor.
HAFTATARİH1. NÖBETÇİ2. NÖBETÇİ3. NÖBETÇİ4. NÖBETÇİ5. NÖBETÇİ6. NÖBETÇİEK NÖBETÇİ 1EK NÖBETÇİ 2
2. HAFTA06.01.2025ALİAYŞEFATMAMEHMETZEYNEPAHMETELİFHÜSEYİN
07.01.2025SELİNKAMİLHÜSEYİNKUĞURSİNANAYŞE
08.01.2025ALİFATMAMEHMETZEYNEPAHMETELİF
09.01.2025HÜSEYİNSELİNKAMİLHÜSEYİNKUĞURSİNAN
10.01.2025ALİAYŞEFATMAMEHMETZEYNEPAHMET

HAFTATARİH1. NÖBETÇİ2. NÖBETÇİ
2. HAFTA06.01.2025ALİAYŞE
07.01.2025SELİN
08.01.2025ALİ
09.01.2025HÜSEYİN
10.01.2025ALİ

Benim istediğim bu şekilde yani pazartesi iki nöbetçi diğer günlere birer tane.

1734899346895.png

örneğin benim nöbet çizelgem bu şekilde normal nöbeti yapmak için bir program kullanıyorum ama öğretmen sayısı yetmiyor ben de 1. kat bölgesine öğretmen yerleştirmiyorum. ve değişken bir şekilde pazartesi günü başka bir bölgeye de öğretmen atamam gerekiyor. (Sarı ile gösterdiğim alanlar çift nöbet) Bu nedenle sizin verdiğiniz excel dosyası ile ayarlayamıyorum. ben sadece öğretmenlerin uygunluklarına göre 1. hafta pazartesi 2 diğer günler birer öğretmen sonra bu şekilde devam etmesi şeklinde ayarlamaya çalışıyorum. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Kusura bakmayın ben umudumu kaybettiğim için programı öğretmenlerin programlarına uygunluklarına bakarak yine elle tek tek yerleştiriyordum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Ekli dosyalar

• NobetPlanlama_editedatoykan.zip
    27.2 KB · Gösterim: 4
Çözüm
Sayın irfnal Hocam dosyayı güncelledim. Pts2Dgr1 adlı sayfada Pazartesi günleri için 2 diğer günler için 1 nöbetçi belirlenmekte. Tarih aralığı belirleme ve butona bastıkça hafta hafta belirleme konusunda bir değişiklik zaman darlığından yapamadım yoksa çok bekleteceğim Hocam. Ancak şunu yaptım sayfadaki Önceki Nöbet kısmı temizlenmiyor böylece en son atama işlemlerinde sırasını kullanmış öğretmenlerin yanında X yazmaya devam ediyor ve dolayısı ile farklı tarih aralığı için atama yaparken önce X olmayan öğretmenleri bitirip sonra yeniden atama turuna devam ediyor. Böylece 1 önceki dönem nöbet tutmuş öğretmene diğer öğretmenler nöbet tutmadan nöbet atanmıyor.
Birde hocam tarih aralığı veriyoruz ya sadece başlangıç tarihi girsek ve her tuşa bastığımızda diğer haftayı oluştursa çok iyi olurdu çünkü belirli tarih aralığı girdiğimde o aralık bittiğinde diğer tarih aralığına geçince silip bir daha başlayacağı için çift nöbet çizelgesi tamamlanıp öğretmenler yine çift nöbete başladığında bir önceki ayı baz alamamış olacağım maalesef.

Sayın irfnal Hocam merhabalar. Zaman benim için hep lüks oldu ama yıl sonlarında bu durum kabusa dönüşüyor ne yazıkki. Hemen ilgilenemiyorum malesef ama ilk fırsatta bakmaya çalışacağım.

Sayın irfnal Hocam dosyayı güncelledim. Pts2Dgr1 adlı sayfada Pazartesi günleri için 2 diğer günler için 1 nöbetçi belirlenmekte. Tarih aralığı belirleme ve butona bastıkça hafta hafta belirleme konusunda bir değişiklik zaman darlığından yapamadım yoksa çok bekleteceğim Hocam. Ancak şunu yaptım sayfadaki Önceki Nöbet kısmı temizlenmiyor böylece en son atama işlemlerinde sırasını kullanmış öğretmenlerin yanında X yazmaya devam ediyor ve dolayısı ile farklı tarih aralığı için atama yaparken önce X olmayan öğretmenleri bitirip sonra yeniden atama turuna devam ediyor. Böylece 1 önceki dönem nöbet tutmuş öğretmene diğer öğretmenler nöbet tutmadan nöbet atanmıyor.

Ekli dosyalar

• NobetPlanlama_v2_editedatoykan.zip
    32.8 KB · Gösterim: 6
Çözüm
Hocam elline koluna sağlık çok teşekkür ederim. Seni çok uğraştırdım hakkını helal et.

Rica ederim hocam. Estağfurullah, biz sizlerin hakkını ödeyemeyiz. İyi çalışmalar dilerim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri