• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü O365 FİLTRE fonksiyonunda tarih kriteri ekleyince #DEĞER! hatası alıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

zlk

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Katkı
%0.00
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba, Office 365 kullanıyorum. Dinamik dizi fonksiyonlarından FİLTRE ile bir raporda çoklu kriter uygulamaya çalışıyorum. Bölge ve ürün grubunu çarpım (*) mantığıyla bağladığımda sorunsuz listeliyor. Ama işin içine "A2 hüresindeki tarihten büyük olanlar" gibi bir tarih kriteri eklediğim an formül direkt #DEĞER! hatasına düşüyor. Metin kriterleriyle tarih kriterlerini iç içe nasıl filtreleyebiliriz? ÇAPRAZARA ile de denedim ama o tek satır getirdiği için işimi görmedi. Örnek şablon ektedir.

Çözüm
Merhaba, Office 365 kullanıyorum. Dinamik dizi fonksiyonlarından FİLTRE ile bir raporda çoklu kriter uygulamaya çalışıyorum. Bölge ve ürün grubunu çarpım (*) mantığıyla bağladığımda sorunsuz listeliyor. Ama işin içine "A2 hüresindeki tarihten büyük olanlar" gibi bir tarih kriteri eklediğim an formül direkt #DEĞER! hatasına düşüyor. Metin kriterleriyle tarih kriterlerini iç içe nasıl filtreleyebiliriz? ÇAPRAZARA ile de denedim ama o tek satır getirdiği için işimi görmedi. Örnek şablon ektedir.
Deneyiniz
Deneyiniz

Çözüm
Konu Sahibi
Eline, emeğine sağlık SNNAY hocam, Gönderdiğiniz dosyayı indirdim ve kendi orijinal raporuma uyarladım, formül tam istediğim gibi eksiksiz çalıştı.
Ben tarih aralığını seçerken satır boyutlarını diğer metin kriterleriyle aynı tutmadığım için sanırım Excel parantezleri ve satır sayılarını eşleştiremeyip #DEĞER! hatası veriyormuş. Sizin dosyadaki parantez ve çarpım (*) hiyerarşisini inceleyince mantığı çok iyi anladım. Sayenizde büyük bir iş yükünden kurtuldum.
Çok teşekkür ederim, harika bir çözüm oldu. Eksik olmayın.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri