• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Nöbet Listesi Otomasyonu Yaşanan sorun

burak0101

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Excel makro yapısını hiç bilmiyorum. bir kaç video izleyerek chatgpt üzerinden taleplerim doğrultusunda chat gptye makro yazdırdım ancak aynı kodun iki kere yazıldığı bir yer var ve orayı nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. aynı zamanda koda göre sayfa yapısını nasıl kurmam gerektiğini bilmiyorum. bu konuda bana yardımcı olabilecek birisi var mı acaba?

Ekli dosyalar

Makrolu bir excel dosyasının uzantısı xlsx olmaz. xlsm olur.

bana yardımcı olabilecek birisi var mı
Sana mümkün olduğunca burada herkes yardımcı olmaya çalışır, yardımcı olur.
Ancak, dosyanda makro yok. Çünkü dosyanızın uzantısı xlsx.
Makrolu dosyanın uzantısı xlsm olur.
Dosyanızı makrolu olarak kaydedip makrolu olarak kullanabilmen için ; Makrolu dosyanızı xlsm uzantılı kadetmek için Dosya / Farklı Kaydet seçeneklerine gir. Farklı Kaydet iletişim penceresi geldiğinde, aşağıda dosyanızın adının yazdığı alanın hemen altıda Kayıt Türü seçeneğinde uzantıyı xlsx olarak gösterir. İşte bu listeyi aç. Makro İçerebilen Excel Çalışma Kitabı (*.xlsm) seçeneğini seç ve kaydet. İşte bu aşamadan sonra dosyanızı buraya gönder. Gönder ki biz de makroyu görebilelim.
Ha bir de ne yapmak istediğini örneklerle açık ne bir şekilde anlat. Anlat ki ne yapmak istediğini anlayabilelim.
Kolay gelsin.

Konu Sahibi
ihtiyacım olan nöbet listesi özellikleri;
Haftanın her günü, günde iki kişiye nöbet yazılacak.
Ancak aynı birimde çalışanlar aynı gün nöbet tutmayacak.
Personel hiyerarşi sırasına göre sıralanacak ve nöbet yazılan iki kişiden hangisi hiyerarşide üstteyse sol sütuna o personel yazılacak.
Ay içerisinde herkes 2 nöbet tutarken bazıları 1 nöbet tutacaksa bu hiyerarşik olarak üst sırada olan personel olmalı.
Aynı ay içerisinde bir kişiye haftanın aynı günü ya da iki hafta sonu nöbeti yazılmayacak.
Yazılan nöbetlerin istatistiği pazartesinden pazara kadar personel hangi gün kaç nöbet tuttuysa ona göre istatistik kaydedilecek ve bu aynı sayfa içerisinde yan yana ay ay devam edecek.
bir sonraki ay nöbet yazılırken bu istatistiğe göre dengeli bir dağılım yapılacak.
Manuel olarak düzeltme yapılması halinde bu manuel düzeltmenin istatistiği güncellemesi gerekecek.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
bu arada iki kere yazılan kod kısmını çözdüm ama hala çalışan sağlıklı bir yapı kuramadım. bir yerlerde hata veriyor örnek personel listesini çekmiyor. Yazılım bilgim koda ve isteğime göre sayfa yapısını güncellememe yetmiyor. mesela nöbet listesini verdiği yerde liste SN - tarih - gün - Nöbetçi 1 - Nöbetçi 2 şeklinde formatta olsun istiyorum. istatistiği aylara göre haftanın günlerine göre tutsun (mesela ocak ayı pzt salı çarşamba....... vb kim hangi gün nöbet tuttuysa mesela yazsın, bir sonraki ay yanına eklensin mesela, gibi evet isteklerim kapsamlı ve becerim çok az ama tarif ederseniz bir şekilde yapmaya çalışırım. şimdiden hepinize teşekkürler
Sana mümkün olduğunca burada herkes yardımcı olmaya çalışır, yardımcı olur.
Ancak, dosyanda makro yok. Çünkü dosyanızın uzantısı xlsx.
Makrolu dosyanın uzantısı xlsm olur.
Dosyanızı makrolu olarak kaydedip makrolu olarak kullanabilmen için ; Makrolu dosyanızı xlsm uzantılı kadetmek için Dosya / Farklı Kaydet seçeneklerine gir. Farklı Kaydet iletişim penceresi geldiğinde, aşağıda dosyanızın adının yazdığı alanın hemen altıda Kayıt Türü seçeneğinde uzantıyı xlsx olarak gösterir. İşte bu listeyi aç. Makro İçerebilen Excel Çalışma Kitabı (*.xlsm) seçeneğini seç ve kaydet. İşte bu aşamadan sonra dosyanızı buraya gönder. Gönder ki biz de makroyu görebilelim.
Ha bir de ne yapmak istediğini örneklerle açık ne bir şekilde anlat. Anlat ki ne yapmak istediğini anlayabilelim.
Kolay gelsin.

Konu Sahibi
SON GÜNCELLEME!!!
En son bu hale getirebildim. Ancak burada da şöyle bir sorunum var, bir kişiye 4 nöbet yazarken diğerine 2 yazıyor diğerine 1 bir istiyorum ki herkese 2 nöbet yazılsın 3 nöbet yazılması gerekiyorsa hiyerarşide en aşağıdan başlayarak kaç kişiye yazılması gerekiyorsa o kadar kişiye yazılsın ve onlar 3 tutarken hiyerarşi de yukarda olanlar 2 tutsun. ve istatistik kısmını hala çözemedim istatistik verilerini istediğim sonuçları alamıyorum. Güncel olarak son hali bu ve bu haliyle geliştirilmesi gereken eksik gördüğünüz kısımları söylerseniz de sevinirim.

Ekli dosyalar

Geri