• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Nöbet İçin Koşullu Gün atlatma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Feylosof

Yeni Üye
Aldığı beğeni
156
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
İyi akşamlar diliyorum arkadaşlar

Ekli dosyada öğretmen nöbetleri için dönerli sütun atlatma kodu ile çalıştırdığım bir dosyam var. Ancak. Liste sayfasında bulunan koşula göre isimleri sağa doğru döndürmek istiyorum. Detaylı bilgiyi örnek dosyamda anlatmaya çalıştım.

Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
Nöbet sayfasında C4 hücresine ilk tarihi girdikten sonra diğer tarihler otomatik gelecek. Tek tek yazmana gerek kalmadı. Günleri de teyit amaçlı formülize ettim.

Konu Sahibi
Üstadım. Nöbet sayfasında isimler mevcuttur. Sadece VBA yoluyla dosyada belirttiğim gibi döndürme yapacak. Dosyada mevcut kod döndürme yapıyor ama belirttiğim şartları uyarlamak istiyorum. Teşekkürler.

Sayın Feylosof,
İlk söylemeniz gerekeni son söylüyorsunuz. İlk mesajınızda makro istediğinizi belirmemişsiniz ki... Ben sizin ilk mesajınızdaki isteğinize göre cevap verdim. Daha böyle belirtmeniz gerekenler varsa makro bilen üstadlarımıza yardımcı olacaktır.
Kolay gelsin.

Konu Sahibi
Sayın Feylosof,
İlk söylemeniz gerekeni son söylüyorsunuz. İlk mesajınızda makro istediğinizi belirmemişsiniz ki... Ben sizin ilk mesajınızdaki isteğinize göre cevap verdim. Daha böyle belirtmeniz gerekenler varsa makro bilen üstadlarımıza yardımcı olacaktır.
Kolay gelsin.
İlk mesajımda kodun varlığından söz etmiştim ayrıca konuyu Genel VBA başlığı altında açmıştım. Ama haklısınız detaylı yazmış olsaydım sizi meşgul etmemiş olurdum. Kusurumuza bakmayın efendim.

Manüel olarak girdiğiniz öğretmenlerin (AD1>Pazartesi, AD5>Salı) listedeki (mavi zeminli) gün hücrelerine veri girmeyin.
AKTAR düğmesine tıklayın.

Son düzenleme:
Çözüm
Konu Sahibi
Alicimri ilginiz için çok teşekkür ederim. ikinci adımda bir sonraki ayın nöbetleri için isimleri ad 1 ve ad5 değişmeyecek ama diğer isimler bir adım sağ tarafa kayacak. bunu yaparken x ile kapalı yerler x kalmaya devam edecek. Bu kısım atlanacak her defasında.

#6 mesajdaki dosyayı güncelledim, hatalı sonuç veriyormuş, doğru sonuç vermesi için, nöbeti olmayan ve sabit nöbeti olan öğretmenleri listeden sildim.
Kaydırma işi sabit nöbetler olduğu için yapamadım, ancak en son öğretmen olan AD 47 listenin başına getirilince nöbet yerleri değişiyor.
Siz deneyin işinize gelirse, kodlara küçük bir ekleme yaparım.

Konu Sahibi
#6 mesajdaki dosyayı güncelledim, hatalı sonuç veriyormuş, doğru sonuç vermesi için, nöbeti olmayan ve sabit nöbeti olan öğretmenleri listeden sildim.
Kaydırma işi sabit nöbetler olduğu için yapamadım, ancak en son öğretmen olan AD 47 listenin başına getirilince nöbet yerleri değişiyor.
Siz deneyin işinize gelirse, kodlara küçük bir ekleme yaparım.
Sayın hocam sizi uğraştırdığımın farkındayım biliyorum. Ama Birinci aşama çok güzel oldu tam istediğim gibi. İşin püf noktası ve benim için önemli olan birinci aşamada oluşan listeleri sağa doğru kaydırmak. Bunu yapmak olası değilse sağlık olsun. Yine de çok teşekkür ederim.

#6 mesajdaki dosyayı tekrar güncelledim,
AKTAR düğmesi listedeki duruma göre ilk nöbetleri ayarlıyor.
SİL düğmesi sabit nöbetlerin dışındaki nöbetleri siliyor.
KAYDIR düğmesi, (AKTAR düğmesi ile nöbetler ilk defa ayarlandıktan sonra) kaydırarak, nöbetleri yeniden ayarlıyor.

Konu Sahibi
Alicimri hocam çok teşekkür ederim. Çok iyi oldu. Farklı isimler söz konusu olursa ben onu düzenlerim artık. Emeğinize sağlık var olun.

Konu Sahibi
Alicimri Hocam akşam dinç zihinle dosyayı inceleyince önemli bir eksiklik fark ettim. Bunun için sizden özür dilerim. İsimleri sağ tarafa kaydırırken son sütunda bulunan ismi bir sonraki güne atıyor. Yani kişinin nöbet gününü değiştirmiş oluyor. Oysaki son sütundaki kişiyi ilk sütuna başa aktaracak şekilde düzenleme yapabilir miyiz?

#6 mesajdaki dosyayı tekrar güncelledim.
Öğretmen listesini gün ve nöbet yerleri sıralamasına göre yaptım, X'leri numaraladım.
Öğretmen listesi de tablo ile birlikte güncelleniyor.
AKTAR düğmesine tıklayınca, eğer K3 hücresi boş ise (Tabloyu da boş farz edip) hali hazırdaki öğretmen listesini tabloya aktarıyor, K3 hücresi dolu ise kaydırma yapıyor.
Not; Muhtemelen X'lerin yerine isim yazacaksınız, onu da algılayacaktır.

Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri