• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru N sütunu X olanları başka sayfaya aktarma

teyadih

Gold Üye
Aldığı beğeni
147
Excel V
Office 2016 EN
Gold Bitiş
8 Mayıs 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar
Sayfayı kayıt ettiğimde N sütununda X olan satırları Tüm İzinler sayfasına 9.satırdan itibaren aktarıp Öncelikle A sonra G sütununu dikkate alarak sıralayacak makroya ihtiyacım var.
Aktarma yaparken Tüm İzinler sayfasındaki en son dolu satırdan itibaren başlaması gerekiyor.
Sıralamayı ise aktarma yaptıktan sonra önce A sütunundaki sicile, sonra G sütunundaki Ayrılış tarihine göre sıralaması gerekiyor.
Yani aynı sicile sahip olanların izinlerini küçükten büyüğe sıralaması gerekiyor.
Çalışma kitabında sayfa koruma kullanıyorum. Makrolar sayfa koruma şifresi girilmiş halde iken çalışırsa daha güvenli olacaktır.
Sayfa koruma şifresi 7895123
Umarım anlatabilmişimdir? Teşekkür Ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar
Sayfayı kayıt ettiğimde N sütununda X olan satırları Tüm İzinler sayfasına 9.satırdan itibaren aktarıp Öncelikle A sonra G sütununu dikkate alarak sıralayacak makroya ihtiyacım var.
Aktarma yaparken Tüm İzinler sayfasındaki en son dolu satırdan itibaren başlaması gerekiyor.
Sıralamayı ise aktarma yaptıktan sonra önce A sütunundaki sicile, sonra G sütunundaki Ayrılış tarihine göre sıralaması gerekiyor.
Yani aynı sicile sahip olanların izinlerini küçükten büyüğe sıralaması gerekiyor.
Çalışma kitabında sayfa koruma kullanıyorum. Makrolar sayfa koruma şifresi girilmiş halde iken çalışırsa daha güvenli olacaktır.
Sayfa koruma şifresi 7895123
Umarım anlatabilmişimdir? Teşekkür Ederim.
Tüm İzinler sayfasında üstte AKTAR butonuna bastığınızda istediğiniz olur

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Tüm İzinler sayfasında üstte AKTAR butonuna bastığınızda istediğiniz olur
Merhaba sayın volki. Elinize sağlık.
X olanları aktarırken tüm izinler sayfasında olanların üzerine eklemiş aktardıklarını.
Tüm izinler sayfasında 3 tane vardı. 6 Tane daha aktardıktan sonra 9 olması gerekirken 6 tane var.
Tüm izinler sayfasında ve önceki izinler silinmiş.

Konu Sahibi
Merhaba.
Alternatif.
Kaydedince otomatik çalışır
Merhaba sayın Alpi elinize sağlık. Neden kaynaklanmış çözemedim ama,
Kontrol sayfasında X olan 10.satırdaki Fatma ve 12.satırdaki Musa ile14.satırdaki Elif'i aktarmamış
X olmayan 13.satırdaki Mehmet ile 15.satırdaki Rıdvan'ı ise aktarmış.

Ayrıca Küçük x olunca aktarmıyor. Çok elzem olmamakla birlikte mümkünse büyük küçük fark etmeksizin aktarabilir mi?

Birde kusura bakmayın konu açarken belirtmeyi unutmuşum X olanları aktarırken kontrol sayfasından silmeden aktarsın.
Asıl dosyamda Kontrol sayfasındaki bilgileri formülle alıyorum ve tüm izinler sayfasına aktarılınca otomatik siliyor kontrol sayfasından

Merhaba sayın volki. Elinize sağlık.
X olanları aktarırken tüm izinler sayfasında olanların üzerine eklemiş aktardıklarını.
Tüm izinler sayfasında 3 tane vardı. 6 Tane daha aktardıktan sonra 9 olması gerekirken 6 tane var.
Tüm izinler sayfasında ve önceki izinler silinmiş.
bunu kullanınız. önceki 3 izni ben yanlışlıkla silmişim.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Bu haliyle tamam sayın volki elinize sağlık.
Otomatik olarak aktaran makro tercihim ama bu makroyu da mutlaka bir yerde kullanırım.
Kontrol sayfasında çalışacağım için aktar düğmesini tüm izinler sayfasına değil de kontrol sayfasına alabilir misiniz? Ben ekledim ama Degup hatası verdi.

Otomatik olarak aktaran makro tercihim ama bu makroyu da mutlaka bir yerde kullanırım.
Kontrol sayfasında çalışacağım için aktar düğmesini tüm izinler sayfasına değil de kontrol sayfasına alabilir misiniz? Ben ekledim ama Degup hatası verdi.
şu an pc başından ayrıldım. aksam veya yarın yaparım. benden önce birisi de yapabilir gören varsa yardımcı olmak adına

Merhaba sayın Alpi elinize sağlık. Neden kaynaklanmış çözemedim ama,
Kontrol sayfasında X olan 10.satırdaki Fatma ve 12.satırdaki Musa ile14.satırdaki Elif'i aktarmamış
X olmayan 13.satırdaki Mehmet ile 15.satırdaki Rıdvan'ı ise aktarmış.

Ayrıca Küçük x olunca aktarmıyor. Çok elzem olmamakla birlikte mümkünse büyük küçük fark etmeksizin aktarabilir mi?

Birde kusura bakmayın konu açarken belirtmeyi unutmuşum X olanları aktarırken kontrol sayfasından silmeden aktarsın.
Asıl dosyamda Kontrol sayfasındaki bilgileri formülle alıyorum ve tüm izinler sayfasına aktarılınca otomatik siliyor kontrol sayfasından
3.mesajdaki dosyayı yeniledim.

bunu kullanın çıkarken otomatik kaydeder butona gerek yok artık butonu kaldırdım.

Ekli dosyalar

Geri