• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Mouse bir tık yaptığında yazma alanı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

CristianoRonaldo

Yeni Üye
Aldığı beğeni
13
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar
Excel Vba da bir satırın üzerine gelirken fare imleci bir tık yaptığında yazma imleci aktif olacak bu özellik varmı acaba

Çözüm
Bir yerlerde hata yapıyorsunuz. Ben yaptım çalışıyor.
1- eklediğim resimdeki gibi Textbox özelliklerinden MousePointer özelliğini seçeneklerden 1- ile başlayanı seçin.
2- Paylaştığım kodları bütün TextBoxlarınızın Enter ve Exit olaylarına yazın.

Enter olayına
TextBox1.MousePointer = fmMousePointerCustom

Exit olayına
TextBox1.MousePointer = fmMousePointerArrow

Eklediğim dosyada Userform çalıştırıp görebilirsiniz.
Sayın CristianoRonaldo;
Tık yaptığınız ortam Userfom mudur, yoksa sayfa üzerinde bir hücreye tıklamaktan mı bahsediyorsunuz?

Konu Sahibi
Sayın CristianoRonaldo;
Tık yaptığınız ortam Userfom mudur, yoksa sayfa üzerinde bir hücreye tıklamaktan mı bahsediyorsunuz?
Saygı değer hocam resimde de gönderdim ama bunun ne olduğunu bilmiyorum UserFormda çalışıyorumda textbox değilde listbox gibi birşey ama bilemedim hocam

Dosyanızı açıp, bahsettiğiniz yere tıklayıp, tam sayfa ekran görüntüsü alarak yüklerseniz ne olduğunu anlayabiliriz.

Konu Sahibi
Dosyanızı açıp, bahsettiğiniz yere tıklayıp, tam sayfa ekran görüntüsü alarak yüklerseniz ne olduğunu anlayabiliriz.
Boş UserForm benimki hocam bu diğer resimde olan ise mouse üzerindeyken seçili imleç ama her hangi bir satıra tek tıklarsa hem mosue imleci yazmaya dönüyor ve içindeki hücre yazmaya aktif oluyor

Tam sayfa ekran görüntüsü olsun yazmıştım. Siz kırparak yüklemişsiniz. Tam emin olamasam da yüklediğiniz 2 resimde de Userform var. Tıkladığınızda yazmanın aktif olduğu kutucuklar ise Metin Kutusudur. (Textbox)
Yapmak istediğiniz şey nedir?

Konu Sahibi
Tam sayfa ekran görüntüsü olsun yazmıştım. Siz kırparak yüklemişsiniz. Tam emin olamasam da yüklediğiniz 2 resimde de Userform var. Tıkladığınızda yazmanın aktif olduğu kutucuklar ise Metin Kutusudur. (Textbox)
Yapmak istediğiniz şey nedir?
hocam o diğer resimdeki gibi tıklamadığımda yani fare üzerinden geçerken farenin ok imleci olsun ve giriş açık olmasın ama ben o istediğim hücreye fare ile tek tıkladığımda giriş yapabileyim Bu özellik Excel Vba UserForm da varmı

Userform bir altyapıdır. Userform üzerine istediğiniz nesneyi ekler ve FORMUN KENDİSİNİ DEĞİL NESNELERİ kullanırsınız. Direk Userform üzerine yazı yazamazsınız. Userform üzerine Textbox, Comobox ekleyip içine metin yazabilirsiniz. Ve bu yazılabilen nesnelere fare ile tıkladığınızda fare oku OTOMATİK OLARAK yazma imlecine dönüşür.

Konu Sahibi
Userform bir altyapıdır. Userform üzerine istediğiniz nesneyi ekler ve FORMUN KENDİSİNİ DEĞİL NESNELERİ kullanırsınız. Direk Userform üzerine yazı yazamazsınız. Userform üzerine Textbox, Comobox ekleyip içine metin yazabilirsiniz. Ve bu yazılabilen nesnelere fare ile tıkladığınızda fare oku OTOMATİK OLARAK yazma imlecine dönüşür.
hocam bu çizelgede textbox a benzemiyor listbox a benziyor ama bu çizgili tabii ki user formun üzerine yazamayız ama bu nesne nedir acaba
normal texbox mesela tıklasakta tıklamasakta farenin imleci ok değil yazma imleci oluyor ama bu nesne tek tıklama ile yazma imleci oluşuyor ve hücrenin içi yazmaya açık oluyor

Merhaba.
Snki ön planda Label arka planda Textbox var gibi.
Yada bir class ile hangi labele tıklanırsa orda gizli eklenen bir textbox aktif olur ve giriken veri ilgili Labele yazılır.Tabii normal textbox ile kolayı varken neden dediğim olay gibi yapılsın bir saçma olur ama resimlerden öyle anladım.
Yada hepsi textboxttur ve locked=true ayarlıdır ve click koduna setfocus felan yazılmıştır :)
Excel ise eklerseniz anlamış oluruz doğrusunu.

Konu Sahibi
Merhaba.
Snki ön planda Label arka planda Textbox var gibi.
Yada bir class ile hangi labele tıklanırsa orda gizli eklenen bir textbox aktif olur ve giriken veri ilgili Labele yazılır.Tabii normal textbox ile kolayı varken neden dediğim olay gibi yapılsın bir saçma olur ama resimlerden öyle anladım.
Yada hepsi textboxttur ve locked=true ayarlıdır ve click koduna setfocus felan yazılmıştır :)
Excel ise eklerseniz anlamış oluruz doğrusunu.
Refaz bey ben internetten başka bir program indirdim 15 gün ücretsiz ben ondan bakarak dizayn yaptım birde lisans cezası almamak için programın tamamını paylaşamıyorum ama EBS YAZILIM Kredi Kartı Takip programı orda böyle birşey var çok güzel Akınsoftada vardı ama o nesne bilmiyorum Excel VBA da böyle güzel birşey varmı diye öğrenmek istemiştim eğer varsa programa yapacağım
yani listbox a benziyor gibi ama çizgileri var bilgi girildiğinde kendiliğinden otomatik satır oluşturuyor fare imleci tıklanmadığı zaman yazma yeri false ama tıklandığında true durumunu alıyor

O proğramı indirip bir inceleyeyim.
Yaptığınız dizayn dosyayı ekleyince lisans cezası nasıl alınıyor.
Satır ekleme derken heralde nesne ekleniyor demek istediniz.
Belki hepsi gizlidir birisi değildir birine veri girince sırayla alttaki görünür oluyordur abey :)

Konu Sahibi
O proğramı indirip bir inceleyeyim.
Yaptığınız dizayn dosyayı ekleyince lisans cezası nasıl alınıyor.
Satır ekleme derken heralde nesne ekleniyor demek istediniz.
Belki hepsi gizlidir birisi değildir birine veri girince sırayla alttaki görünür oluyordur abey :)
benimki birebir değil ama yinede benim o resmimi kim silebilir ceza almak istemiyorum Refaz bey yardımcı olursanız sevinirim

CristianoRonaldo; geçen bununla ilgili bir yazı okumuştum. Onu aradım buldum. Textboxta sizin istediğinizi yapmak mümkündür.
Üzerinden geçerken normal fare işareti, tıkladığınızda yazım imleci oluyor.

Son düzenleme:
Textbox Enter ve Exit olaylarına kod yazarak yapılabilir. Buyurun:

Tıklayınca yazım imlecine dönüşüyor.
Private Sub TextBox1_Enter()
End Sub

Çıktığımızda Ok şekline dönüşüyor.
Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
End Sub

Konu Sahibi
Textbox Enter ve Exit olaylarına kod yazarak yapılabilir. Buyurun:

Tıklayınca yazım imlecine dönüşüyor.
Private Sub TextBox1_Enter()
End Sub

Çıktığımızda Ok şekline dönüşüyor.
Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
End Sub
Hocam olmadı ama heralde Excel Vba User Formda böyle bi özellik yok açıkçası üzüldüm sağlık olsun kolay gelsin teşekkür ediyorum ilginiz için

1- eklediğim resimdeki gibi Textbox özelliklerinden MousePointer özelliğini seçeneklerden 1- ile başlayanı seçin.

Enter olayına

Exit olayına

Çözüm
Konu Sahibi

Enter olayına

Exit olayına

Teşekkür ediyorum ilgi ve alakanız için hocam muhtemelen o not nesnesini kullanıyor excel vba da böyle bi özellik yok sizin kodları kullarınırım herşey için teşekkür ediyorum

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri