• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Modüllerin adlarını değiştirmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Değerli hocalarımız merhabalar

Bu soru sanıyorum daha önce sorulmamış.

Bütün dosyalarımın modüllerinin adlarını, anlaşılabilir adlarla değiştirmek istiyorum.

Orjinal adını değiştirirsem bir sorun olur mu, bir hatayla karşılaşır mıyım?

(Excel’de orjinal sayfa adını değiştirince, eğer kodlarda Sayfa1. diye geçiyorsa, hemen hata vereceğini biliyorum; kodlardan da değiştirmek gerekiyor,

Modüllerde de benzer bir sorun olur mu)

Çözüm
Açıkçası bu konuda bir deneyimim olmadı o nedenle net bir bilgiye sahip değilim ama sanki internette modülAdı.yordamAdı şeklinde bir yapı görmüştüm
Bilgisayar olmadığı için denemem mümkün değil ama isterseniz aşağıdaki adımları takip ederek kendiniz deneyebilirsiniz
1 - yeni bir çalışma oluşturup Mdl_1 ve Mdl_2 adında 2 modül ekleyin
2 - bu modüllere aynı isme sahip 2 yordam ekleyin
Mdl_1 e ekleyeceginiz yordam
HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Mdl_2 ye ekleyeceginiz yordam
HTML:
CSS:
3 - çalışmanıza bir userform ekleyip 2 düğme koyun
Düğmelerden birine aşağıdaki kodu ekleyin
HTML:
Kod:
Diğerine de...
Yordamı yada değişkeni çağırırken modül adı da kullanılmışsa modül adı değiştiğinde oralarda da değişiklik yapmanız gerekebilir ama çoğu durumda yordam yada değişken modül adı kullanılmadan çağrıldığı için sorun çıkarma ihtimali pek yok gibi
Çalışmanızda modül adlarına atıf var mı?

Konu Sahibi
Yordamı yada değişkeni çağırırken modül adı da kullanılmışsa modül adı değiştiğinde oralarda da değişiklik yapmanız gerekebilir ama çoğu durumda yordam yada değişken modül adı kullanılmadan çağrıldığı için sorun çıkarma ihtimali pek yok gibi
Çalışmanızda modül adlarına atıf var mı?
Halily hocam teşekkürler, modül adlarına herhangi bir yönlendirme yok, ama merak ettim, konu konuyu açıyor, modül adlarına atıf nasıl yapılıyor, bir örnek verebilir misiniz?
Hiç karşılaşmamıştım.

Açıkçası bu konuda bir deneyimim olmadı o nedenle net bir bilgiye sahip değilim ama sanki internette modülAdı.yordamAdı şeklinde bir yapı görmüştüm
Bilgisayar olmadığı için denemem mümkün değil ama isterseniz aşağıdaki adımları takip ederek kendiniz deneyebilirsiniz
1 - yeni bir çalışma oluşturup Mdl_1 ve Mdl_2 adında 2 modül ekleyin
2 - bu modüllere aynı isme sahip 2 yordam ekleyin
Mdl_1 e ekleyeceginiz yordam
HTML:
CSS:
Mdl_2 ye ekleyeceginiz yordam
HTML:
CSS:
3 - çalışmanıza bir userform ekleyip 2 düğme koyun
Düğmelerden birine aşağıdaki kodu ekleyin
HTML:
Kod:
Diğerine de aşağıdaki kodu
HTML:
Kod:
Düğmelere bastığınızda farklı modül adları geliyorsa amacımıza ulaşmış modül bazlı yordam çağırmayı başarmışsınız demektir

Çözüm
Not : yordamlar Private yerine Public olarak tanımlanması gerekebilir

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri