• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Metnin tamamı yerine bir kısmıyla bilgi alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
118
Excel V
Office 2016 EN
Konuyu Başlatan
Merhaba arkadaşlar.
Liste çalışma kitabı Q sütununda Tedviren Müdür Vekili yazan kişilerin isimlerini Kitap1 çalışma kutabı B sütununa aldırıyorum.
Ancak Liste çalışma kitabı 10.satırda da görüldüğü üzere Tedviren Müdür Vekili - Engelli %50 yazanları aldıramıyorum.
Söz konusu formülü metnini tamamını değil de içinde tedviren yazanları alacak şekilde güncelleyebilir misiniz?
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Kitap1.xlsx
    12.2 KB · Gösterim: 3
  • Liste.xlsx
    482.2 KB · Gösterim: 3
Çözüm
Merhaba arkadaşlar.
Liste çalışma kitabı Q sütununda Tedviren Müdür Vekili yazan kişilerin isimlerini Kitap1 çalışma kutabı B sütununa aldırıyorum.
Ancak Liste çalışma kitabı 10.satırda da görüldüğü üzere Tedviren Müdür Vekili - Engelli %50 yazanları aldıramıyorum.
Söz konusu formülü metnini tamamını değil de içinde tedviren yazanları alacak şekilde güncelleyebilir misiniz?
Teşekkür ederim.
Deneyiniz;
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Sayın teyadih,
Anlaşılan aynı Bakanlıktanız.
=DÜŞEYARA(AB12&"*";AB2:AE10;1;0)
"Tedviren Müdür Vekili" ibaresinden sonra &"" koyunuz. Yani "Tedviren Müdür Vekili"&"*" olmalı. Bu "Tedviren Müdür Vekili" ile başlayan demektir. Yukarıdaki düşeyara formülü örneğinde olduğu gibi.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.
Teşekkür ederim.
Deneyiniz;
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Çözüm
Teşekkür ederim sayın SNNAY formül tamam elinize sağlık

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri