• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Metni Sütunlara Dönüştürme Makrosu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Safih00

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Merhaba;
Arkadaşlar bana FİT bilgisi geliyor
ÖRNEK: EN BOL KALIP/EXTLOOSE FIT
Metni Sütunlara Dönüştürden ''/'' ı silip yazıları 2 sütuna ayırıyorum ve bunu makroya alıyorum fakat her zaman aynı sütunda gelmiyor başka bilgiler gelebiliyor
bu sebeple saçmalıyor ve başka bilgileri ayırıyor.
Fit1 Fit2 olarak ayrılan bir makro yapmış önceden birisi ama makroda bozukluklar olduğu için tekrar yazmak istedim
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
"/" den itibaren ayırır.
B ve C sütunlarına yazar.
Karşınıza çıkan InputBox a ayrılacak verilerin
kaçıncı sütunda olduğunu yazın. Bu dosyada ben E sütununda denedim.
Yani 5. ci sütunda. O verileri A sütununa taşırsanız haliyle verilerin
ayrılacağı sütun 1 olacak. K sütununda olsaydı =SÜTUN(K1) o da 11 olacaktı.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Sayın Safih00 ;
1- Siz "/" karakterden öncesini ve sonrasını mı ayırmak istiyorsunuz?
2- Eğer öyleyse öncesini ve sonrasını hangi sütuna yazdırmak istiyorsunuz?

Konu Sahibi
bana text xxx/xxx diye geliyor ben makroda sağ tafa bir sütun açıyorum bir dili olduğu yere bir dili açtığım boşluğa yazıyor
sorun ben metni sütunlara dönüştür dediğim zatem belirbi bi sütundaki veriyi işleme alıyor mesela fit yerine supplier kodu da gelebiliyor
sorunum fit nerede olursa olsun ayırabilmem müşteriden gelen excel dosyası standart gelmeyebiliyor

Nerede olursa olsun ayırılır ancak bizim O NEREDEnin yerini bilmemiz lazım. Eklediğiniz dosyada EN BOL KALIP/EXTLOOSE FIT ifadesi P sütununda. Size gelen dosyada farklı sütunlarda mı geliyor yoksa her zaman aynı sütunda mı geliyor? Ayrıca müşterinizden gelen dosyayı da görebilirsek daha sağlıklı olacaktır.

Konu Sahibi
Nerede olursa olsun ayırılır ancak bizim O NEREDEnin yerini bilmemiz lazım. Eklediğiniz dosyada EN BOL KALIP/EXTLOOSE FIT ifadesi P sütununda. Size gelen dosyada farklı sütunlarda mı geliyor yoksa her zaman aynı sütunda mı geliyor? Ayrıca müşterinizden gelen dosyayı da görebilirsek daha sağlıklı olacaktır.
genelde aynı sütunda geliyor ama her zaman standart kalmıyor yukarıda eklediğim ek müşteriden gelen dosya sadece gereksiz yazıları sildim

"/" den itibaren ayırır.
B ve C sütunlarına yazar.
Karşınıza çıkan InputBox a ayrılacak verilerin
kaçıncı sütunda olduğunu yazın. Bu dosyada ben E sütununda denedim.
Yani 5. ci sütunda. O verileri A sütununa taşırsanız haliyle verilerin
ayrılacağı sütun 1 olacak. K sütununda olsaydı =SÜTUN(K1) o da 11 olacaktı.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri