• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makroları Her Seferinde Run Yapmadan Çalıştırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Yasar PİSKİN

Yeni Üye
Aldığı beğeni
101
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Sekiz sayfadan oluşan çalışmada Sayfa 2 deki (49 Satırdaki) yazdırma başlığının Sayfa 2, Sayfa 3, Sayfa 4, Sayfa 5 ve Sayfa 6 da olmasını sağlayan mevcut kodun çalışması için her seferinde F5 (Run) yapmam gerekiyor. Bu durumun her seferinde F5 (Run) yapmadan gerçekleşmesini sağlamak için mevcut kodda iyileştirme yapılması hususunda yardımlarınızı talep ediyorum.

Ekli dosyalar

Çözüm
Merhaba.
Yazdırma başlığı eklendiğinde tüm sayfalara birden eklenir.
Bazı sayfaları hariç tutamazsınız.
Çözüm için şunu önerebilirim.
Yazdırma başlığı eklenir 1-6 sayfalar yazdırılır sonra başlık kaldırılır ve 7-8. sayfalar yazdırılır.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.
Sekiz sayfadan oluşan çalışmada Sayfa 2 deki (49 Satırdaki) yazdırma başlığının Sayfa 2, Sayfa 3, Sayfa 4, Sayfa 5 ve Sayfa 6 da olmasını sağlayan mevcut kodun çalışması için her seferinde F5 (Run) yapmam gerekiyor. Bu durumun her seferinde F5 (Run) yapmadan gerçekleşmesini sağlamak için mevcut kodda iyileştirme yapılması hususunda yardımlarınızı talep ediyorum.
istediğiniz şekilde düzenledim kodunuzu. dosyayı indirip deneyiniz. Kodu da görülmesi için buraya da ekliyorum.
HTML:
Kod:

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Yazdırma başlığının Sayfa 2, Sayfa 3, Sayfa 4, Sayfa 5 ve Sayfa 6 da olmasını hususnda yardımlarınızı rica ediyorum.

Yazdırma başlığının Sayfa 2, Sayfa 3, Sayfa 4, Sayfa 5 ve Sayfa 6 da olmasını hususnda yardımlarınızı rica ediyorum.
Yukarida verdigim dosya bunu saglamiyor mu. Diger sayfalarda zaten baslik koymussunuz. Onlari silin. Sayfa 2 deki baslik diger sayfalara da yazilir. Bu haliyle bazi sayfalara iki kez ayni basligi yaziyor

Konu Sahibi
Verdiğiniz dosya Sayfa 2, Sayfa 3, Sayfa 4, Sayfa 5 , Sayfa 6; Sayfa 7 ve Sayfa 8 hepsinde başlık yazdırıyor. Sayfa 7 ve Sayfa 8 farlıklı başlık içerdiği belirtiğiniz gibi iki başlık oluyor. Sadece Sayfa 2, Sayfa 3, Sayfa 4, Sayfa 5 ve Sayfa 6 ya kadar olmasını sağlamk istiyorum.​

Makronuzu "Yazdırmadan önce olayı" içine eklemek istediğinizi anlıyorum.
Bunun için aynı makroyu "Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)" şeklinde fakat "Buçalışmakitabı" kodu içine alarak kaydediniz. Bu şekildeki kod, çıktı almak istediğinizde makronun kendiliğinden çalışmasını sağlar.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Yine Sayfa 7 ve Sayfa 8 de çift başlık oluyor.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-03-08 123619.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-08 123619.png
    49.2 KB · Gösterim: 6
Makronuzu kontrol edin. Değişiklik yapmış olabilirsiniz. Aşağıdaki satıra göre 7. ve 8. sayfalar makroda yok, dolayısıyla da üst başlık çıkmaması gerekiyor.
If i = 2 Or i = 3 Or i = 4 Or i = 5 Or i = 6 Then

Verdiğiniz dosya Sayfa 2, Sayfa 3, Sayfa 4, Sayfa 5 , Sayfa 6; Sayfa 7 ve Sayfa 8 hepsinde başlık yazdırıyor. Sayfa 7 ve Sayfa 8 farlıklı başlık içerdiği belirtiğiniz gibi iki başlık oluyor. Sadece Sayfa 2, Sayfa 3, Sayfa 4, Sayfa 5 ve Sayfa 6 ya kadar olmasını sağlamk istiyorum.​
Bu kodu dener misiniz
HTML:
Kod:

Merhaba.
Yazdırma başlığı eklendiğinde tüm sayfalara birden eklenir.
Bazı sayfaları hariç tutamazsınız.
Çözüm için şunu önerebilirim.
Yazdırma başlığı eklenir 1-6 sayfalar yazdırılır sonra başlık kaldırılır ve 7-8. sayfalar yazdırılır.

HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Alpi;
Kod isteği karşılıyor fakat çalışması için her seferinde kod sayfasına girip F5 yapmak zorundayız. Her seferinde F5 (Run) yapmadan gerçekleşmesini sağlamak için mevcut kodda iyileştirme yapılması hususunda yardımlarınızı talep ediyorum.

Sayın Alpi;
Kod isteği karşılıyor fakat çalışması için her seferinde kod sayfasına girip F5 yapmak zorundayız. Her seferinde F5 (Run) yapmadan gerçekleşmesini sağlamak için mevcut kodda iyileştirme yapılması hususunda yardımlarınızı talep ediyorum.
Sayfaya bir sekil ekle. Sekile sag tikla makro ata de. Bu kodun adi cikar onu sec tamam de. O sekle her bastiginda calisir kod

Kod otomatik çalışabilir evet ama ne yapınca otomatik çalışsın.
Örneğin bir hücreye bir değer girdiğinizde, bir sayfa açtığınızda-kapattığınızda gibi bir şey söylemeniz lazım ona göre otomatik çalışacak şekilde ayarlanabilir.
Yada isterseniz bir buton yada kısayol tuşu atanabilir. (CTRL+w) gibi.

Kısayol tuşu ile çalışmasını sağlamak için:
Geliştirme sekmesi / Kod kısmında bulunan Makrolar butonuna tıklatın.
Açılan penceredeki listeden Yazdır başlıklı kodu seçin.
Seçenekleri tıklatın. CTRL yanındaki boş kutuya istediğiniz harfi yazın. Örneğin "w"
Tamamı ve İptali tıklatın.

Dosyada herhangi bir sayfa açıkken CTRL+w tuşlarına bastığınızda aktif sayfanın 1-8 sayfaları yazdırlır.
Aktif sayfa yerine belirli bir sayfanın yazdırılması için aşağıdaki kodu kullanın. Hangi sayfa aktif olursa olsun Sayfa1 adlı sayfa yazdırılır.
Kodda bulunan Sayfa1 yerine yazdırmak istediğiniz sayfanın adını yazın.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Sayın Alpi;
Cevap 16 daki adımları takip ettim fakata ekran görütülerini paylaştığım uyarıları aldım.

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    104.8 KB · Gösterim: 3
  • 2.png
    2.png
    94.8 KB · Gösterim: 3
Konu Sahibi
EK'teki çalışmada sayfa numaralarına dikkkat ederek, cevap 16 daki adımları takip ettim ve CTRL+P yi kısa yol atadaım. yine çalıştıramadım. F5 yaparak çalışıyor fakat CTRL+P de çalışmıyor.

Ekli dosyalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri