• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makrodaki veriyi hücreye yazmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mesuttkgz

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar,
Konu hakkında yardımınızı rica ederim.

TANIM:
Stuna tıklandığında VBA ile hazırlanan "MALZEME SEÇME FORMU" açılmakta. Bu listedeki malzemeyi excele liste olarak giriyoruz.

SORUN:
Sağ tarafta VBA ile hazırlanan listedeki "STOK ADI2" bölümündeki açıklama "MALZEME CİNSİ2" Hücresine gelmiyor.

X1.png

Çözüm
Merhaba.
Öncelikle Foruma dosya ekleniyor.Ve sorunuzu tam anlamadım ama yinede yazdım gördüklerimi.

Userform2 de Cells(SATIR, "E") = SecimAd2 var ama SecimAd2 tanımlanmamış modülde
Userform 1 de Private Sub ListView1_DblClick() içindede SecimAd2 eklenmemiş diğerleri gibi.

Alttaki resimdeki gibi çift yazılmış.

1.png
Merhaba.
Öncelikle Foruma dosya ekleniyor.Ve sorunuzu tam anlamadım ama yinede yazdım gördüklerimi.

Userform2 de Cells(SATIR, "E") = SecimAd2 var ama SecimAd2 tanımlanmamış modülde
Userform 1 de Private Sub ListView1_DblClick() içindede SecimAd2 eklenmemiş diğerleri gibi.

Alttaki resimdeki gibi çift yazılmış.

1.png

Çözüm
Dönüşünüz için teşekkürler. Bahsettiğiniz ekleme ve düzeltmeleri yaptım fakat sorun devam ediyor.

VBA ile oluşturulan "MALZEME SEÇME FORMU"ndaki "STOK ADI2" altındaki malzeme açıklamaları "E" stunu altında listelenmiyor.
Stok kodu tanımlaması C stununa geliyor.
Stok adı tanımlamaları D stununa geliyor.
Stok adı2 tanımlamaları E stununa gelmiyor.

Güncel dosyayı ekledim.

Ekli dosyalar

• 1-MALZEME İHTİYAÇ LİSTESİ R3.xlsm
    1.3 MB · Gösterim: 4
Dönüşünüz için teşekkürler. Bahsettiğiniz ekleme ve düzeltmeleri yaptım fakat sorun devam ediyor.

VBA ile oluşturulan "MALZEME SEÇME FORMU"ndaki "STOK ADI2" altındaki malzeme açıklamaları "E" stunu altında listelenmiyor.
Stok kodu tanımlaması C stununa geliyor.
Stok adı tanımlamaları D stununa geliyor.
Stok adı2 tanımlamaları E stununa gelmiyor.

Güncel dosyayı ekledim.
Rica ederim.E sütununa gelmiyor derken nasıl gelmiyor mesela?
Yani birşeye tıklayıncamı gelecek?
Sonra yolladığımız dosyaya tekrar bakacağım.

Önceki yazdığım geçerli dosyanızı inceledim yanlış ve eksik yazmışsınız.

Modül1 e Public SecimAd2 As String ekleyin ve
SecimAd2 = ListView1.ListItems(ListSatir).ListSubItems(2).Text böyle düzeltin siz 1 yazmışsınız tekrar.

Çok teşekkür ederim. Modül1 kısmını tamamen unutmuşum ben :)

Çok teşekkür ederim. Modül1 kısmını tamamen unutmuşum ben :)
Rica ederim,kolay gelsin.
Yinede yazayım sayfaya eklenen yerlerde cells yazanların önüne hangi sayfaya eklenecekse onu yazın.Başka sayfada form açılınca o sayfaya ekler.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri