• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makroda resmi tatilleride dahil etme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Reason01

Yeni Üye
Aldığı beğeni
39
Excel V
Office 2016 TR
Ekte belirttiğim tablo haftasonu tatilleri cumartesi ve pazar a girilen değerler istenildiği gibi değişiyor.
örneğin bütün ay Rapor girişli personel haftasonları R olacak şekilde düzenleniyor.

istediğim şu; resmi tatil günlerinde de girilen Rapor yazısı R olarak değişsin. Makroya bunun eklenmesini istiyorum. Bu arada Resmi tatil günlerini 2. sayfadan çekiyor ilk sayfa. Umarım doğru anlatabilmişimdir.

Ekli dosyalar

Böylede çalışıyor.Burda şart olarak sağa doğru çkilmesi gerek D sütunundan.
Normalde If Target.Column <> 5 Then Exit Sub burda 4 yazılmalıydı 5 yerine ama böyle çalışıyor :)

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Böylede çalışıyor.Burda şart olarak sağa doğru çkilmesi gerek D sütunundan.
Normalde If Target.Column <> 5 Then Exit Sub burda 4 yazılmalıydı 5 yerine ama böyle çalışıyor :)

HTML:
Kod:
Hocam eline sağlık ama her zaman D sütunundan çekmemiz gerekmiyor. Bazen başka sütunlarda da çekiyoruz o yüzden sadece D den cektirince çalışıyor 🥲🥲🥲 E F G vs bazen AB den bile çektiririyoruz AHye. İnşallah buda olur ya sonra tamam söz yok başka. 😂😂

@Refaz şuan istenilen bütün herşey olmuş ama hücreye A yada Rapor girdiğimde imleçte bekleme butonu çıkıyor. çok mu kodladık acep :)

@Refaz şuan istenilen bütün herşey olmuş ama hücreye A yada Rapor girdiğimde imleçte bekleme butonu çıkıyor. çok mu kodladık acep :)
O bendede oluyor bazen ama neden bilmiyorum.Kodda change olayları sıkıntı.
Bence siz butonlu olanı kullanın sayfadaki ilgili alanların hepsini değiştirir tek tıkla.

O bendede oluyor bazen ama neden bilmiyorum.Kodda change olayları sıkıntı.
Bence siz butonlu olanı kullanın sayfadaki ilgili alanların hepsini değiştirir tek tıkla.
butonlu olanı nasıl kullanabilirim ? varmı örnek dosya hocam butonlu ayarlamayı bilmiyorum çünkü

Böyle sorun yok. Application.ScreenUpdating = False ve Application.ScreenUpdating = True bunu ekledim sadece.

HTML:
CSS:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri