• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro kodu ile ortalama alıp sayı ekleme ya da sayı azaltma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mert25

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
64
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar,

Aşağıdaki kod, 8 sütundaki sayının 8'e bölümü ile 25. sütunda bulunan ortalamaya 30. sütunda +1 ekliyor.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Fakat ben şunu yapmak istiyorum; 7. sütundaki sayı 0'dan küçükse 8. sütundaki sayıyı 8'bölsün ve 30. sütundaki ortalamaya 1 eklesin, yok eğer 7. sütundaki sayı 0'dan büyükse bu kez 30. sütundaki ortalamayı 1 azaltsın. Yani 25. sütunla işim olmasın.

Merhaba.

1- Demişsiniz, bu bölmenin sonucunda çıkan rakam ne yapılacak?

2- 7. sütundaki sayı 0'a eşitse ne olacak?

Hocam, 7. sütundaki sayı her zaman ya sıfırdan büyük ya da küçük, hiçbir zaman sıfıra eşit olmuyor.

8. sütundaki sayı 8'e bölünüp 25 ve 30. sütunlara yazılıyor. 7. sütundaki sayının sıfırdan büyük ya da küçük oluşuna göre 25 ve 30. sütunlardaki ortalamaya 1 ekleyip ya da 1 çıkaracak.

Hocam kodu ilgili sayfanın kod bölümüne ekledim ama olmadı galiba, dosya ekte. Ben H sütununa sayı girdiğimde o sayının 8' bölümü 25 (Y) ve 30. (AD) sütunlara yazılıyor. G sütunu 0'dan küçükse ortalamaya 1 eklensin, G sütunu 0'dan büyükse 1 çıkarılsın istiyorum.

Ekli dosyalar

• deneme.xlsb
    389.8 KB · Gösterim: 4
Merhaba.
Doğru anladıysam resimdeki gereksiz yerleri silip yeşil olan gibi ekleyin.
Ordaki 20 diğer koddan gelen yani 3 adet if sut=8 olanı tek parça yaptım.
Yanlışsada kod zaten açık ordan değiştirebilirsiniz şartları.

1.png

Üstat, verdiğiniz kodu yazdım fakat şöyle bir hata veriyor;

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

dep.png

Sanırım union satırında sonda bir parantez eksik

Sanırım union satırında sonda bir parantez eksik
Haklıymışsınız, parantez ekleyince hata vermedi, fakat ortalamalarda artırma ve eksilme olmuyor, her iki sütunda da aynı sayı oluyor.

Haklıymışsınız, parantez ekleyince hata vermedi, fakat ortalamalarda artırma ve eksilme olmuyor, her iki sütunda da aynı sayı oluyor.
Tam olarak ne istediğinizi sayfada ve resim olarak manuel yapıp açıklarsanız ona göre yapılır bence.Birkaç veri girip şurda şu sonuç çıkacak gibi mesela.

Şimdi hocam sizin verdiğiniz kodu eklediğim dosya ekte.

Yapmak istediğim şu;

7. satırdaki maçın (7. sütundaki) handikapı (-2,5) sıfırdan küçük olduğu için 25. sütundaki evin ortalaması 19 değil 20 olmalı, 30. sütundaki deplasmanın ortalaması ise 19 yerine 18 olmalı.

9. satırdaki maçın (7. sütundaki) handikapı (2,5) sıfırdan büyük olduğu için 25. sütundaki evin ortalaması 20 değil 19 olmalı, 30. sütundaki deplasmanın ortalaması ise 20 yerine 21 olmalı.

Ekran Alıntısı.PNG

Ekli dosyalar

• deneme (1).xlsb
    390 KB · Gösterim: 2
Hocam sorun çözüldü, kodda ufak bir değişiklik yaptım ve doğru sonuç aldım. Yarımınız için çok teşekkür ederim.

Kod:

Hocam sorun çözüldü, kodda ufak bir değişiklik yaptım ve doğru sonuç aldım. Yarımınız için çok teşekkür ederim.

Kod:
Rica ederiz.Tamda ben + ve - leri yer değiştirin yazacaktım.
Kolay gelsin.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri