• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro İle Resim Al ve Birleştir.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
125
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
İyi akşamlar;
Ekli dosyada Userform1 üzerindeki ResimAl butonu ile hem Userform üzerindeki Image1 sayfasına hemde Suç Tutanağı sayfasında B10:X60 hücre aralığına tekli ve çoklu resim çağırabilir miyiz. ?. Örneğin ben 2 resim çağırdığım zaman bu resimleri birleştirerek hem uzerform üzerine hemde suç tutanağı sayfasındaki B10:X60 aralığa aldırmak mümkün müdür. Destek olursanız sevinirim.

B10:X60 aralığında image var. Rastgele resimlerle deneme yaptım. Nasıl resimlerle, nasıl birleşecek.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam yaptığınız örnek gibi olacak. Örneğin dosya seçten ben 4 adet resim seçeceğim . Bu farklı formatlarda olabilir jpeg, png vb.. Bu resimleri sectiğim zaman resimler birleşecek. Bu birleşme 1,2,4,6,8,10,12
ve 16 olacak.

Konu Sahibi
Ali hocam. Şöyle bir dosya var. Bu birleştirme yapıyor. Bunu aynı zamanda userform üzerinde image nesnesi üzerinde göstrebilirsek çok güzel olacak.Birde resim birleştir ssyfasında yön isminde bir resim var resim birleştirdikten sonra bu resmi siliyor. Bunun slinmemesi gerekiyor. Yan resimleri birleştirdikten sonra bu yön isimli resim ve ekleyeceğim başka resmin silinmemesi için ne koda nasıl bir ilave olmalı

Konu Sahibi
2. Mesajdaki dosya istediğim şekilde. Bunu geliştirebilirsiniz çok güzel olacak. İlave olarak kendimiz istediğimiz klasörden resim seçerek yapabilsek (Farklı formatları da jpeg,PNG gibi).Bu sizin yapmış olduğunuz makro aynı zamanda userform içerisinde alıyor.Artı olarak

1. Tüm resimler aynı klasörde olursa,
2. Tüm resimler .jpg formatına dönüştürülmüş olursa,
Yada bu ilk 2 durum yerine EKLE>RESİM>DOSYADAN ile tasarı sayfasına siz resimleri aldıktan sonra başlayan kodda olabilir.
3. Değişik sayılarda manuel olarak orijinallerine benzer resim eklenmiş, sayfaların olduğu, örnek dosya gönderirseniz.
Dosyayı geliştirmeye devam edelim.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Ali hocam günaydın;
Dosya ve resimler ektedir. Bu resimler boyut ve mbyt değişiklik gösterecek. Userform1 üzerindeki resim al butonu ile hem sayfaya hem de userform1 image nesnesine gelecek. Örneğin ben 4 adet resim seçtiğimde 4 adet resim birleşecek

1 resim olunca tüm alanı
2 resim olunca üst üste her resim alanın yarısını
......
gibi mi olacak.

Konu Sahibi
Evet hocam. 4 resim oldumu alanı 4 bölecek. Her birine bir resim gelecek şekilde olacak

#2 mesajda dosyayı güncelledim.
Arada sırada hataya düşüyor, önleyemedim, sayfada boş bir shape oluşuyor onu silin tekrar deneyin.
Sayfaya düğme eklemeyin, kod onu siler.
Form, dosya açılırken, çıkıyor, düğmeye tıklayın.

Konu Sahibi
Ali hocam çok teşekkür ederim. Resimler sadece sayfaya geliyor. Userform da görünmüyor. Ayrıca benim sayfada lejant olacağı için mecburen sayfada başka resimler(düğmeler) olacak. Buna da bir çözüm bulunabilirse güzel olacak.

Günaydın.
Açılan formda düğmeye basarsanız, formada da resim gelir.
"lejant" ne demek??????
Düğmeler başka sayfa sayfada olsun. Kodun işleyişinde iki kere tüm sahape lerin seçilmesi gerekiyor.
Benden bu kadar size kolay gelsin.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Günaydın,
Bir önceki konuda yapmış olduğunuz kodu bu dosyaya uyarlayacaktım.Dolayısıyla sayfada lejant yani özel işaretler olacaktı. O yüzden özel işaretlerin silinmemesi gerekiyor. Yinede ilgi ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun .

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri