• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro ile Koşullu Düşey Ara Mantığında Veri Çektirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

RBozkurt

Yeni Üye
Aldığı beğeni
204
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhaba
Örnek olarak eklemiş olduğum dosyada doldur ve kaynak olarak sayfa ekledim.

Her 2 çalışmada A, B, C, D, E sütunları ortak. Kaynak sayfasında F, G, H, I, J sütunlarında bulunan veriyi =BİRLEŞTİR(C5;" ";D5;" ";E5) şeklinde kendileri arasında ayrıştırarak düşeyara mantığı ile verileri çağırtıyorum. Her seferinde sütun ekleyip formülize etmek yerine makroya atayıp sonuçlandırmak konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Ek olarak çağrılan verilerin (F, G, H, I, J) hücre biçimi sayı olmalıdır. Sanırım hücreleri çekerken hücre * 1 dersek düzelir. Metine benzeyen sayı hatası problem çıkartıyor.

Hangi veriyi hangi sayfaya yazdırmak istiyorsunuz? Orasını anlayamadım.

Konu Sahibi
Sayın ubak Kaynak sayfasındaki sarı sütunları, doldur sayfasındaki sarı sütunlara çağırmasını istiyorum.
Örnek dosyada açıklamak için formül ve sütun ekledim.

Düşeyara daki koşulu mahalle+ada+parsel şeklinde.

Yani aynı ada parselden hedef sayfasında 20 tane varsa kaynaktaki veriyi 20sine de çağıracak.
Bunu sağlaması içinde mahalle+ada+parsel'i birleştirerek çağırtıyorum

Kaynak -->Hedef
F --> N
G --> O
H --> P
I --> Q
J --> R

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
bu kod işleminizi yapabilir

Çözüm
Konu Sahibi
HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
bu kod işleminizi yapabilir

Teşekkür ederim sayın Adnan elinize sağlık.

Bir önceki konuda tarafınızdan kod sağlanmıştı.

Aslında kafamdaki uygulama şu şekildeydi.

Liste ayıklanıp veriler ayıklanan listeye girilecekti. Ayıklanan listedende eşsiz bir kombinasyon oluşturulup tekrar ilk listeye alınacaktı.
Bir takım işlemleri tam olarak tarifde edemiyorum. Kafada kurgusu tamamlanıyor fakat metin olarak anlatmak biraz zor oluyor.
Verdiğiniz makro düşündüğüm şekilde. Denedim şimdilik hata görmedim. Ek bir husus olursa geri bildirim bırakırım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri