• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro ile hücre biçimlendirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mert25

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
64
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar, ekli dosyada J:Q hücre aralığına skor girdiğimde U:X, Z:AC ve AE:AH hücrelerine otomatik sayılar yazılıyor. İki tane sorunum var ama çözemedim.

Birincisi; Z:AC aralığındaki sayılar Y sütunundaki sayıdan küçükse mavi, büyükse kırmızı olacak, burda sorun yok, fakat AE:AH aralığındaki sayılar AD sütunundaki sayıdan küçükse mavi, büyükse kırmızı olmalı, bunu çözemedim.

İkincisi; Ana Sayfadan aktar dediğimde AJ:AO aralığındaki sayılar ilgili takımın Basketbol sayfasındaki AJ:AO hücrelerine aktarılıyor fakat burada da renklendirme olmuyor. Aslında oluyordu ama sütun silince renklendirme kayboldu, koda baktım ama işin içinden çıkamadım.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Basket Analiz.xlsb
    653.6 KB · Gösterim: 6
Merhaba,
her veri kendi satırıyla mı kıyaslanacak ?

Merhaba,
her veri kendi satırıyla mı kıyaslanacak ?
Üstat, evet her veri kendi satırı ile kıyaslanacak.

Basketbol sayfasında AE:AH aralığındaki veriler kendi satırındaki AD sütunundaki sayıdan küçükse mavi, büyükse kırmızı olmalı

Basketbol sayfasının kodlarından (eğer yanlış anlamadıysam) şu bölüm

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Z:AC veri aralığını biçimlendiriyor.

Buraya ne gibi bir ekleme yapmak gerekir bulamadım, denemelerimden de bir sonuç alamadım.

Merhaba,
Hangi işlemin ardından yapmasını istiyorsanız o kodların devamına ekleyin.

Merhaba.
Bir sürü koşullu biçimlendirme var onlarıda kontrol edin ama benim yaptığım sizin nereye ekleyeceğiniz diye yazdığınız için ekledim.
Resimdeki 20 yerinede AD sütun numarasını yazın.

If satson < 4 Or sutson < 4 Or sutilk > 31 Then Exit Sub burdaki 31 yerine AH sütun numarasını yazın.

1.png

Dediklerinizi yaptım fakat olmadı, benim için çok zor ama ustalar için çok zor olmamalı diye düşünüyorum. Kodlara bakarak aklıma gelen her türlü değişikliği yapmama rağmen olmuyor.

BASKET ANALİZ.PNG

Dediklerinizi yaptım fakat olmadı, benim için çok zor ama ustalar için çok zor olmamalı diye düşünüyorum. Kodlara bakarak aklıma gelen her türlü değişikliği yapmama rağmen olmuyor.

Ekli dosyayı görüntüle 31174
Normalde benim eklediğim çalışıypr ama başka birsürü kod ve biçimlendirmeler var gerekli ve gereksiz.
Ayrıca diğer forumlardanda uzun zamandır takılıyorsunuz yani kendinizde normalde basitçe yapabilirsiniz demek istediğim.Ali hocam ve verdiğiniz kodun mantığını çok kolay anlamanız gerek.
Neyse kolay gelsin.

Normalde benim eklediğim çalışıypr ama başka birsürü kod ve biçimlendirmeler var gerekli ve gereksiz.
Ayrıca diğer forumlardanda uzun zamandır takılıyorsunuz yani kendinizde normalde basitçe yapabilirsiniz demek istediğim.Ali hocam ve verdiğiniz kodun mantığını çok kolay anlamanız gerek.
Neyse kolay gelsin.

Hocam yapabilseydim zaten buraya sormazdım. Bir de "diğer forumlardanda uzun zamandır takılıyorsunuz" sözünüzden ne kastettiğinizi anlayamadım.

Yine de cevap için teşekkür ederim.

Bir de "diğer forumlardanda uzun zamandır takılıyorsunuz" sözünüzden ne kastettiğinizi anlayamadım.
Art niyet değil kısaca uzun zamandır forumlarda olduğunuz için tahminen çok kolay anlardınız yazılan kodu demek istemiştimki tanıdığım birkaç kişi dada var örnek olarak :)
Hocam az gayret etseniz inanın yaparsınız kendi görüşüm bu tabii.
Dediğiniz gibi zaten yapsaydınız konu açmazdınız ama dediğim gibi birsürü kodlar var ve sizin eklediğiniz kodu nereye yazılacağını ve mantığı anlattık.
Belkide koşullu biçimlerden dolayı olmuyordur ama denemiştim kırmızıya boyamıştı.

fakat AE:AH aralığındaki sayılar AD sütunundaki sayıdan küçükse mavi, büyükse kırmızı olmalı, bunu çözemedim
Yukardaki isteğiniz içindi yazılan kod.
11.Mesajınızda birsürü işaretlemer yapmışsınız.
AE:AH aralığına veri girip test edebilirsiniz verdiğim resimdeki kodları.

Yukardaki isteğiniz içindi yazılan kod.
11.Mesajınızda birsürü işaretlemer yapmışsınız.
AE:AH aralığına veri girip test edebilirsiniz verdiğim resimdeki kodları.
Hocam verdiğiniz kodu girdim fakat yine AE:AH aralığında biçimlendirme olmuyor. Dosyayı ekledim, nerede yanlış yapıyorum?

Ekli dosyalar

• Basket Analiz.xlsb
    648.6 KB · Gösterim: 6
Daha öncede dediğim gibi koşullu biçimlendirmdende olmuyordu.
Resimdeki işaretli olanları silip alttaki 25 yerine 30 yazarsanız renklenir.
If Cells(sat, n) < Cells(sat, 25) Then

1.png

Bu dosya ise yazılan kodlar iptal edilip resimdeki gibi koşullu biçimlendirmenizi düzenlenmiş hali.
Resimdeki > işaretinden sonra = eklenecekti unutmuşum.

2.png

Ekli dosyalar

• Basket Analiz.xlsb
    656.5 KB · Gösterim: 1
Hocam zaman ayırdınız, emek verdiniz teşekkür ederim. Fakat koşullu biçimlendirme dosyanın boyutunu çok büyütüyor.

J:S ve U:X aralığında olduğu gibi makro kodu ile biçimlendirme olmasını istemiştim. Olmuyorsa sağlık olsun.

Tekrar teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri