• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro İle Dosya Seçip Sayfaları İsimlendirerek Kaydetme Hakkında

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

RBozkurt

Yeni Üye
Aldığı beğeni
205
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhaba değerli forum üyeleri.

Ekte örnek olarak eklemiş olduğum dosyada 3 adet sayfa bulunmakta. Bu sayfalar yeri geliyor 100 sayfa olabiliyor.
Dosyayı bir programdan çekiyorum. Sayfa isimleri otomatik geliyor.

Yapılması istenilen:
Makro çalışınca dosyayı seçme ekranı açılacak,
İlgili dosya seçilecek,
Dosyanın bulunduğu dizinde x klasörüne her sayfayı B5 hücresinde (TAŞINMAZA AİT TAPU KAYDI başlığı altında birleştirdim.) yazan veriye göre isimlendirerek kaydetmek.
Aynı veriler F7..F10 arasındada var. Buradanda çekilebilir. Yukarıdaki hücre şart değildir.

Burda "/" faktörü var. Bu taksim işareti "/" mahalle isimlerinin içinde gelebiliyor. Bunu kaydederken isimlendirmeyi de dikkate almak gerekir.

Örneğin
Sayfa: 69729584
Dosya Adı : KONYA - KARAPINAR - AKÖREN M 133_13 gibi..

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Hocam şunu dener misiniz? Kullanacağınız kitabın bulunduğu klasörün altında "X" klasörü olması gerek.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam şunu dener misiniz? Kullanacağınız kitabın bulunduğu klasörün altında "X" klasörü olması gerek.

HTML:
Kod:

Teşekkür ederim Sayın askan Makro çalışıyor.
Mahalle adında yukarıdaki belirttiğim gibi "/" işareti olunca hata veriyor. Yolu oluşturmuyor muhtemelen.
Örneği değiştirip ekledim. Aşağıdaki gibi mahalle adında "/" ayraç olabiliyor. Buna çözüm yapılabilir mi ?

İl : KONYA
İlçe : BEYŞEHİR
Mahalle / Köy : AKÇABELEN/ÇİFTLİK M

Konu Sahibi
Sayın askan aşağıdaki şekilde düzenledim. Farklı bir çalışmamda isimlendirmeyle ilgili kodlar vardı. Onları uyarladım.
Hata yok gözüküyor. İncelerseniz sevinirim.

HTML:
C++:

/ olayını çözdünüz mü?
Hücrelerden aldığı için / işareti hücrelerde yok biliyorum

Konu Sahibi
/ olayını çözdünüz mü?
Hücrelerden aldığı için / işareti hücrelerde yok biliyorum

Sizin eklediğiniz dosya ile yol hedeflerinin arasına aşağıdaki kodu ekledim. Şuan "/" olursa "_" ile değiştiriyor. Düzeldi hocam sağolun.

HTML:
C++:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri