• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro ile açılan yeni sayfaya günün tarihi olarak isim vermek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ÇarkçıBaba

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2013 EN
Konuyu Başlatan
Merhaba,

Makro ile günlük veriler girdiğim dosyanın bir hücresinde yazan günün tarihini komut dizininde yeni sayfa adı olarak yazmak istiyorum. Daha önce Office 2007 versiyonunda

ActiveSheet.Name = Range("... ")

satırıyla sayfa adını tarih olarak değiştirebiliyorken 2013 versiyonunda o satıra geldiğinde Debug ile kesiliyor.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Çözüm
Merhaba,
Makronuz modül içerisindeyse;
Range tanımınızı detaylı yapmanız gerekmektedir.
ActiveSheet.Name = Thisworkbook.Worksheets("SayfaAdı").Range("A1").Text
gibi
Merhaba,
Makronuz modül içerisindeyse;
Range tanımınızı detaylı yapmanız gerekmektedir.
ActiveSheet.Name = Thisworkbook.Worksheets("SayfaAdı").Range("A1").Text
gibi

Çözüm
Selam "Caylak",

Bana yakışacak nick'miş 😊.. O derece acemi ama özellikle makro yapma konusunda hevesliyken dedikleriniz üzerine ilk başta soracağım bir dolu soru belirdi kafamda. " Pehh birader, bunu da mı soruyorsun artık!!? " karşılığını bile göze almışken en temel soruna basit bir çözüm bulunca verdiğiniz dizin iş gördü. Çok teşekkür ederim 🙏🏻

Selam "Caylak",

Bana yakışacak nick'miş 😊.. O derece acemi ama özellikle makro yapma konusunda hevesliyken dedikleriniz üzerine ilk başta soracağım bir dolu soru belirdi kafamda. " Pehh birader, bunu da mı soruyorsun artık!!? " karşılığını bile göze almışken en temel soruna basit bir çözüm bulunca verdiğiniz dizin iş gördü. Çok teşekkür ederim 🙏🏻
Syn ÇarkçıBaba , bizler de burada sizlerin sorularıyla birlikte her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Forumdaki soruları ve çözümleri dikkatle takip eder, takıldığınız yerleri çekinmeden sorarsanız, kısa sürede öģreneceğinize eminim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri