• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Makro arama hızlandırma

UENGİN

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba,

Elimde temel olarak hazırlanmış bir sipariş formu vardı, yapabildiğimce onu geliştire geliştire ekteki hale getirdim. "SİPARİŞ" yazan düğmeye tıklayıp açılan pencerede "Stok adı ile sorgulama" kısmında arama yaparken çok yavaş kalıyor. Aralara * koyarak arama yapıyoruz, F*PAR*REN gibi. Ürün adeti çok olduğundan ve "STOK" sayfasındaki B ve C sütunlarını aradığından yavaş kalıyor. Bunu hızlandırmanın bir yolu var mı? Bir de "Sayfa1" ve "İRSALİYE" sayfalarını kaldırmamız mümkün mü? Ne yaptıysam kaldıramadım.

Ekli dosyalar

• Perakende sipariş formu DENEME.xlsm
    1.3 MB · Gösterim: 9
Merhaba
VBA şifresi var.

Deneyin.

Ekli dosyalar

1.3 MB · Gösterim: 3
Merhaba, teşekkürler yardımlarınız için. formda "C" sütunundaki aramayı kaldırmışsınız, o yüzden bi tık hızlanmış gibi ama o sütundaki aramanın olması lazım. O sütundaki aramayı ekleyince tekrar eski hızında olacak sanırım. Ayrıca arama yaptıktan sonra yazdığınız şeyi sildiğinizde liste tamamen gidiyor.

C sütununu da dahil ettim.
Ayrıca daha hızlı olması için yazarken değil de yazdıktan sonra butona basarak aratmak hız açısından daha iyi olacaktır.
Eğer yazarken aratmak isterseniz "Yazarken Ara" işaretleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

1.3 MB · Gösterim: 1
C sütununu da dahil ettim.
Ayrıca daha hızlı olması için yazarken değil de yazdıktan sonra butona basarak aratmak hız açısından daha iyi olacaktır.
Eğer yazarken aratmak isterseniz "Yazarken Ara" işaretleyebilirsiniz.
İki türlü de arama sonuçları boş çıkıyor.

Ekli dosyayı inceleyin lütfen.

Ekli dosyalar

• siparis_editedatoykan.zip
Sanırım şimdi oldu.

Ekli dosyalar

Ekli dosyayı inceleyin lütfen.
Merhaba, arama kısmı çok hızlı olmuş teşekkürler. fakat bir kaç sorun var. İlk olarak C sütununu aramıyor, ikinci olarak listedeki ürünlerin bir kısmı silinmiş, ben güncelledim onları, üçüncü olarak yazdığım harfleri içeren bütün ürünler gelmiyor. Mesela M*SİL* yazdığımda M.SİLAN... diye başlayan ürünler gelmeli. Yani aramanın başına * koymazsam direk M harfi ile başlayanları aramalı. Ama bunun yerine içinde M harfi ve SİL harfleri geçtiği için TEMPO SİL... ile başlayan ürünler geliyor.

Öyle de olur.

Ekli dosyalar

Merhaba, arama kısmı çok hızlı olmuş teşekkürler. fakat bir kaç sorun var. İlk olarak C sütununu aramıyor, ikinci olarak listedeki ürünlerin bir kısmı silinmiş, ben güncelledim onları, üçüncü olarak yazdığım harfleri içeren bütün ürünler gelmiyor. Mesela M*SİL* yazdığımda M.SİLAN... diye başlayan ürünler gelmeli. Yani aramanın başına * koymazsam direk M harfi ile başlayanları aramalı. Ama bunun yerine içinde M harfi ve SİL harfleri geçtiği için TEMPO SİL... ile başlayan ürünler geliyor.
Bu hali ile inceleyin ufak bir mantık hatası yapmışım onu düzelttim. listedeki ürünlerin bir kısmını evet listboxta tek seferde ürün gruplarını farklılıkları görmek için ben sildim. Asıl çalışmanızda kod kısmı işinize yarayacaktır. Textbox 2 içinde arama hızı textbox1 ile neredeyse aynı.

Ekli dosyalar

• siparis_editedatoykan.zip
    1.3 MB · Gösterim: 2
atoykan ve Alpi ikinize de çok teşekkür ederim. İki dosya da şu an işimi görüyor. Arkadaşlara göndereceğim dosyaları, kullandıklarında sorun çıkarsa tekrardan yazarım buradan.

Alpi Merhaba, gönderdiğin sipariş formunu kullanmaya başladık çok teşekkür ederim, fakat arama sonuçlarında 2 tane sorun çıktı.

1- Mesela DAL* yazıp arattığımda hem B sütununda hem de C sütununda aynı ürünü buluyor ve listede bütün ürünleri mükerrer gösteriyor. İki sütunu da aramalı ama sadece tek sonuç çıkartmalı. DAL*TAKIM* diye aratırsam mesela doğru sonucu veriyor çünkü B sütunuda TAKIM yazmıyor.

2- M*SİL* diye arama yaptığımda, başına * işareti koymadığım için sadece M harfi ile başlayanları aramalıydı, bunun yerine işinde M ve SİL geçen her sonucu gösteriyor.

Bu iki konuda yardımcı olma şansın var mı?

Ekli dosyalar

• Perakende sipariş formu 2025.xlsm
  • Ekran görüntüsü 2025-01-20 133559.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-20 133559.png
    43.1 KB · Gösterim: 3
  • Ekran görüntüsü 2025-01-20 133503.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-20 133503.png
    46.2 KB · Gösterim: 3
Filtre adında yeni bir sayfa ekleyip gizledim. Bu sayfayı silmeyin.

Ekli dosyalar

• Perakende sipariş formu DENEME (2).xlsm
Geri