• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Macro sorgulama düğmesi

naruto

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Arkadaşlar merhaba, benim makro bilgim yok da php c# dan filan da yapamıyorum data db değilde txt olduğu için elimden birşey gelmiyor biraz araştırma yapmam sonucunda işte excell'de kendi komutlarından böyle bir sorgu yapmanın mümkün olduğunu öğrendim. Daha sonra txtleri düzenliyerek | harfi ekledim ve tabloya dönüştürdüm fotoğrafdan gördüğünüz gibi oldu. Elimdeki infolar çok fazla oldugundan notepadd'da filan sorguliyamıyorum ama excell'de çok yormadan sayfa sayfa açıp 10 sayfaya böldüğümde daha sonra x kelimesini arattırdıgımda tüm sayfalardan ariyip x harfinin geçtiği herşeyi bana çıkartabilecek birşey istiyorum. biraz araştırma yaptım düşeyara komutlarından filan ama çok farklı komut çalıştırma işte stun numarasından = öteki stunlarla eşleştirmesi filan öğrendiğimide unutturacak derecede karışık bana bu konu hakkında yardımcı olabilecek var mı

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    67.6 KB · Gösterim: 17
düşeyara sadece kolonlara göre arama yapar.
sizin istediğiniz nedir?
genel olarak tüm sayfada ise örnek dosya olursa ona göre yapılabilir
yada en kısa yol CTRL + F sayfalarda olan tüm isdeğiklerinize sizi götürür.

düşeyara sadece kolonlara göre arama yapar.
sizin istediğiniz nedir?
genel olarak tüm sayfada ise örnek dosya olursa ona göre yapılabilir
yada en kısa yol CTRL + F sayfalarda olan tüm isdeğiklerinize sizi götürür.
Benim isteğim CTRL + F ' Den yani "BUL" Dan yapılan işlemi düğmeye aktarmak ve x harfini arattıgımda teker teker değil tüm sayfalarda içinde " x " Geçen tüm infoları önüme çıkarsın istiyorum. CTRL +F 'yi işin içine katarak çok güzel özetlediniz teşekkür ediyorum

dediğim gibi bir örnek dosya ekleseniz
sayfalarınızada kaç sütün var
hangi bilgiler nereden geldi
nasıl görünecek daha net bi cevap bulabilirsiniz.

dediğim gibi bir örnek dosya ekleseniz
sayfalarınızada kaç sütün var
hangi bilgiler nereden geldi
nasıl görünecek daha net bi cevap bulabilirsiniz.
Binlerce kişinin telefon numarası ve e posta adresi olduğu için buraya atamam maalesef, Özel bir görüşme başlatabilirmisiniz acaba ordan atabilirim

Ctrl + F İşlemini düğmeye aktaran örnek bir satır numarasıyla örnek verirseniz ben de gerisini halledebilirim aslında.
örneğin; =Textbox("BENİM BELİRTECEĞİM X HARFİ); =BUL("X";SATIR11&151518); Gibisinden düğme kodunu bana verirseniz ben satır numarasını stunları vs. ayarliyabilirim ordaki macro kodunu tamamliyamadım.

Sayın naruto örnek dosyanızı kişisel verilerin olmadığı bir şekilde hazırlayıp paylaşabilirsiniz.
Teşekkürler

Geri