• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Maaş hesaplarında mesai ve hafta sonu mesailerini ayrıca hesaplamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

munzo

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 TR
Merhaba.
Maaş hesaplarken mesaileri ayrıca hesaplamak istiyorum. Hafta içi normal mesailer, hafta sonu ve resmi tatildeki çalışmalar olarak ayrıca hesaplanacak.
Günlük puantajdan bordro hesap sayfasına bağlantı şeklinde bilgi geliyor. Çalışma saatleri girildikten sonra hafta sonu ve tatillerdeki çalışmalar otomatik olarak nasıl hesaplanabilir ? Kırmızı günler Pazar . Mesailer +%50, Pazar mesaileri de +%100 şeklinde hesaplanacak.
Şimdiden teşekkürler.
Screenshot_1.png

resmi tatil günleri %100 mü hesaplanacak?
%100 de olabilir 200 de, ona tam karar verilmedi. Şimdilik 100 olarak düşünüp ona göre formule eder , sonra gerekli düzenlemeyi yapabiliriz.
resmi tatil günlerini listede farklı bir renk olarak işaretleyebiliriz. Mesela yeni aya göre 29 Ekim resmi tatil.

Merhaba,

Resim yerine dosyanızı ekler misiniz?

Ekli dosyalar

Gün sütünları tarih formatında olmalı. (özel biçimlendirden (g))
bordro sayfasına mesai ve ücret sutunlarını ekledim .

Ekli dosyalar

Çözüm
Gün sütununda normal gün çalışma toplamı, mesai sütununda da mesailer toplamı var. Biri başta biri sonda olma amacı ilk bakışta karıştırmamak. Mesai çizelgesinde her işçiye 2 satır var. Üstte normal çalışmalar altta da mesailer yazıyor. Günlük bazda saatler net olarak görünecek ama maaş hesabında farklı hesaplanacak (%50 ve %100 lük günler toplam olarak) . Hafta içinde de mesailer olacak 8 saatten sonra ortalama 2-3 saat. Tüm mesaileri ayrı bir satırda yazıp hafta içi ve hafta sonu mesailerini toplam olarak yazmak istiyorum. Hafta içi mesaileri siyah, hafta sonunu kırmızı, resmi tatil mesailerini de sarı renkli olarak yazsam ve toplam alırken renklere göre bir makro yazılabilir mi ?

Mümkündür. Yazılabilir. Arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Başka kanallardan da yardım alarak bir makro buldum ve onun yardımı ile sanırım istediğim gibi bir tablo oluşturabildim,
yardımlarınız için teşekkürler.
Belki başkalarına da faydası olur diye dosyayı paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri