• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Logo Güncelleme

redant

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar,

"Logolar" isimli sayfamda müşteri logoları yer almaktadır. Her logo ortalama olarak; Yükseklik: 3 cm, En: 14 cm ölçüleri yer almaktadır. Her resmin adı müşteri adı ile aynıdır.

"Data" isimli sayfamda "B6" hücresinde müşteri listesi yer almaktadır.

"Rapor" isimli sayfada "MusteriLogo1" ve "MusteriLogo2" isimli 2 tane şekil yer almaktadır. Logoların müşteri isimlerine göre gelmesini istiyorum.

MusteriLogo1: Yükseklik, 3,2 cm, En: 14 cm
MusteriLogo2: Yükseklik, 3,2 cm, En: 14 cm

Bu isteğimi makro ile nasıl yapabilirim? Herkese teşekkürler.

Sayın redant,
Aşağıdaki formülü deneyiniz. I70 yazan hücre adresi yerini siz kendinize göre değiştiriniz.
Lütfen dönüş yapınız.

CSS:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Sayın redant,
Aşağıdaki formülü deneyiniz. I70 yazan hücre adresi yerini siz kendinize göre değiştiriniz.
Lütfen dönüş yapınız.

CSS:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Excel sürümüm 2021 ve Ingilizce olduğundan ötürü picture komutunu göremedim.

PICTURE değil de RESİM kelimesini deneyiniz.

=RESİM(" "&I70&".pl";;0)
Bu fonksiyonun içinde ;
...adresi var. Sizin, bu adresin yerine yazılacak bir veriniz olması lazım. Sizdeki adresi yazarak tekrar deneyiniz.

=RESİM(" "&I70&".pl";;0)
Bu fonksiyonun içinde ;
...adresi var. Sizin, bu adresin yerine yazılacak bir veriniz olması lazım. Sizdeki adresi yazarak tekrar deneyiniz.
Hocam sizin bu formülünüz webden logo çekiyor ancak talep edilen dosyadan sanırım excel içerisinden resim çekilmesi.

Merhabalar,

"Logolar" isimli sayfamda müşteri logoları yer almaktadır. Her logo ortalama olarak; Yükseklik: 3 cm, En: 14 cm ölçüleri yer almaktadır. Her resmin adı müşteri adı ile aynıdır.

"Data" isimli sayfamda "B6" hücresinde müşteri listesi yer almaktadır.

"Rapor" isimli sayfada "MusteriLogo1" ve "MusteriLogo2" isimli 2 tane şekil yer almaktadır. Logoların müşteri isimlerine göre gelmesini istiyorum.

MusteriLogo1: Yükseklik, 3,2 cm, En: 14 cm
MusteriLogo2: Yükseklik, 3,2 cm, En: 14 cm

Bu isteğimi makro ile nasıl yapabilirim? Herkese teşekkürler.
Dosyanızın küçük bir örneğini yüklerseniz çözüm sunmaya çalışalım. Tekrardan dosya oluşturmaya üşeniyorum şu an

Dosyanızın küçük bir örneğini yüklerseniz çözüm sunmaya çalışalım. Tekrardan dosya oluşturmaya üşeniyorum şu an
Katılıyorum. Örnek dosya olmayınca işte böyle oluyor. Mesajlar havada uçuşuyor.

Bu tip sorularda örnek yoksa cevap verip boşuna yorulmayın, doğrudan örnek dosya talep edin ki ayrıca teknik bir bilgi sorusu değil ve dolayısı ile kural gereği konu açılırken örnek yüklenmesi zorunlu. Soru sahibi yerine örnek dosya hazırlamak da neymiş, soru sahibinin zamanı değerli de sizlerin veya yardımcı olmaya çalışan diğer arkadaşların zamanı kıymetli değil mi?

- Logo isimlerinin olduğu bir Veri Doğrulama listesi oluştur.
Bunun için ; Logo isimlerinin olduğu sayfada logo isminin yazılacağı hücre (örneğin A2 hücresine) konumlan. Veri alt menüsünden Veri
Araçlarının içindeki Veri Doğrulamaya gir. İzin Verilen'den Liste'yi seç. Buraya Logo isimlerini mouse kullanarak tara ve listele. Sonra Tamam de.
- B2 hücresine de ;
=İNDİS(RESİM!$B$2:$B$6;KAÇINCI(A2;RESİM!$A$2:$A$6;0))
Formünü gir ve (ne kadar istiyorsan) aşağı doğru sürükle bırak. Burada $B$6 ve $A$6 adresindeki 6 rakamını kendine göre değiştir.
Bu kadar. Kolay gelsin.
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• resim cagirma.xlsx
    3.5 MB · Gösterim: 2
Geri