• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listwiew de arapça kod özelliği

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
92
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Herkese hayırlı geceler. Hiç bulamadığım bir sorunum var kıymetli üstat hocalarım.
nasıl açıklayayım onuda bilemedim resimdeki gibi soru işareti olan yerlere denk gelen kısım için arapça yapacak kod lazım.

Yeri FrmKiyasla formunda 2 adet checkbox yani cbox09 ve cbox10 buton karşılığında Listwiew ve aktarımda bu iki kısım için arapça gerekli bunun kodu yada yolu varmı?

Ekli dosyalar

• Aramalar.xlsm
    2.1 MB · Gösterim: 6
  • 01.png
    01.png
    91.4 KB · Gösterim: 11
Merhaba,
Detaylarını ya da nasıl uygulanacağını bilmiyorum ama yapay zekanın verdiği yanıt aşağıda. Anlayıp uygulayabilirseniz çözüm olabilir.

Checkbox ve ListView'de Arapça dil desteği sağlamak için, VBA’nın Unicode desteğini kullanmanız ve Arapça karakterleri doğrudan kodunuza veya veri kaynaklarınıza eklemeniz gerekiyor. Bu adımları izleyerek formunuzda Arapça karakterleri kullanabilirsiniz:

1. Checkboxlar için: cbox09 ve cbox10 gibi nesnelerin Caption özelliklerine doğrudan Arapça metin ekleyebilirsiniz.
    • Örneğin:
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Bu şekilde, Arapça metinler doğrudan checkboxlarda görünecektir.

2.ListView için Arapça Veri Ekleme:
ListView’a Arapça veri aktarmak için, ilgili hücrelerde veya değişkenlerde Arapça metinler kullanabilirsiniz.
Örneğin:

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Bu kod ile ListView öğesine Arapça metin eklenir.

3.Metinlerin Sağdan Sola Hizalanması: Arapça metin sağdan sola olduğu için doğru görünüm için sağ hizalama ayarları yapabilirsiniz.

Kod:

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• VBA’nın Unicode desteği sınırlıdır; bu nedenle, Arapça karakterlerin düzgün çalışması için bilgisayarınızın Arapça dil paketlerini desteklemesi önemlidir.
  • Eğer veriler başka bir kaynaktan (örneğin Excel dosyasından) çekiliyorsa, verilerin Arapça karakterlerle düzgün şekilde kaydedildiğinden emin olun.
Bu adımlar Arapça karakterleri formunuzda göstermeniz için yeterli olacaktır.

Üstatlar denemeler hiç sonuç vermiyor. listwiew içerisinde yani satır arasında sadece gerekli.

Sorgulama sayfasında J ve K sütunlarının karşılığı listwiew satır arasına denk yerde sadace arapça olacak.

Ekli dosyalar

• 02.png
    02.png
    243.2 KB · Gösterim: 7
ListBox için kod varmı peki. amacım Liste içinde 2 farklı yazı fontunu aynı anda kullanabilmek.

Neden iki ayrı font kullanıyorsunuz ki sayfadaki verileri, Türkçe olsun, Arapça olsun, ayrım gözetmeden Formdaki ListBox'a alacaksınız.

Çözüm
Hocam hakılısınız listBox işimi halletti gibi oldu sanırım. Teşekkür ederim.
Sorunuza gelince Kapsamlı bir tez hazırlamaya çalışıyorum. Bir nevi sözlük ve arama motoru gibi. Bu benim şahsi denemem, kendim için kafamda bir düşünce var onu yapmaya çalışıyorum. Kendime fırsat buldukça. Emeğiniz için herkese teşekkür ederim Listbox istediğimi yapıyor tek kusur içinde çizgi olayı yok ama olsun. Konu kilit.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri