• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listwiev'e excel sayfasındaki verilerin ve listeden seçimlerin textbox'a getirilmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERKAN YILMAZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
134
Excel V
Office 365 TR
Merhaba,

1 nolu ekran görüntüsün de göstermiş olduğum ürün kodu texboxtına ödenmez no da ki gibi buton ile Urunlistesi userformunu çağırmak istiyorum.

Urunlistesi userform'da listview de görüntülenmesini istediğim ürün tanımlama excel sayfasında bulunan ürün kodu, ürün adı ve birim başlıklarının ve verilerinin gelmesini istiyorum sonra listeden yapmış olduğumuz seçime göre;

Ödenmez giriş ekranında bulunan ürün girişi sekmesinde ki textboxlara verilerin gelmesi ve reçete stok bilgileri sekmesinde ürün kodunu referans alarak o ürüne ait reçetelerin malzeme kodu ve adlarının gelmesini istiyorum.

Örnek verecek olursam Ürün girişi sekmesinde STK0001 nolu ürün kodunu seçtik bunun karşılığı olarak ise reçete stok bilgilerine,

20201053WHISKY JACK DANIELS 100 CL1227,93227,93Ortalama Fiyat
20302007REDBULL ENERJİ İÇECEĞİ 250 CL34,0014,52Ortalama Fiyat

bu verilerin gelmesi gerekir.

Konuyla ilgili desteklerinizi siz değerli üstadlarımdan rica ederim.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Ekli dosyalar

• 4.JPG
    4.JPG
    199.4 KB · Gösterim: 12
  • 3.JPG
    3.JPG
    206.5 KB · Gösterim: 11
  • 2.JPG
    2.JPG
    148.4 KB · Gösterim: 8
  • 1.JPG
    1.JPG
    207 KB · Gösterim: 12
Merhabalar,
Dosyanız ektedir
Kolaylıklar dilerim.

Ekli dosyalar

Merhaba Üstadım,

Tam istediğim gibi olmuş allah senden razı olsun ama eksik geliyor.

Ekran görüntüsünde göndermiş olduğum da mesela STK0005 i seçtim bunlar alt reçetelerinde 6 tane ürün var 2 inci ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere sadece 1 kalem ürünü geliyor.

Bu da şundan kaynaklandığını düşünüyorum. İlk ürün tanımlama giriş formundan ürün eklerken alt stoklarının karşılığını o ürüne ait ürün kodunu vermediği için sanırım yani ürün tanımlama sayfasına baktığımız zaman ürün kodunu sadece ilk satıra veriyor alt satılarına vermiyor. Ürün tanımlana girişinden birden çok reçete ürünü varsa ona mesela STK0005 i vermesi gerekiyor.

Şimdi mesela ürün tanımlama giriş formunda yeni bir reçete yaptım 5 tane ürün var sadece ilk satıra STK0005 kodunu verdi diğer 4 alt reçete ürününede STK0005 yazması gerekiyordu ki ödenmez satış formunda çağırdığımızda diğer ürünler de gelsin.

Umarım anlatabilmişimdir. :-) en başta kayıt da eksiklik var sanki.

Güncel dosya

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    208.5 KB · Gösterim: 6
  • 2.JPG
    2.JPG
    232.4 KB · Gösterim: 6
Erkan Bey merhaba,
Öncelikle ürün koduna göre getirsin dediğiniz ürünlerin, ürün kodu olmayanları listede mevcut. Bu durumda önünde kod numarası yazan ürün ("Stk0005") listelenecektir. Boş olanlar listelenmezler.
Buna önlem olarak ürünleri kayıt ettiğiniz formun kodlarında ufak bir değişiklik yaparak, reçete dediğiniz alt ürünlerin de önüne kayıt esnasında aynı kod numarasını verdirdim. STK0005 kod numarasına sahip ürün ve reçetelerini de mevcut formda listelenecek şekilde kodladım.
Anlayabildiğim şekliyle dosyanız ektedir.
Kolaylıklar dilerim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sen bir dahisin harika tam istediğim gibi olmuş böyle olması gerekiyordu zaten yoksa çağırdığım ürünlerin gelmesi imkansızdı sanırım.

Allah razı olsun senden çok teşekkür ederim. sayende yetiştirebileceğim sezona elim ayağım olacak bir tane dosyam vardı bütün hücreler formüllü olduğu için çok yavaş çalışıyordu beni kanser ediyordu.

Sadece ekran görüntüsün de göstermiş olduğum fiyat grubu gelmiyor bir de toplamları olmuyor.

Bunu da yaptıktan sonra kayıt işlemine geçtik mi bu userform ile işimiz bitecek inşallah.

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    208.4 KB · Gösterim: 4
Dosyanız ektedir,
İyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

Merhaba Üstadım,

Eline ve yüreğine sağlık,

Allah senden razı olsun. Tekrar geriye dönmemek adına bir kaç eksik var ekran görüntüsü göndermiş olduğum listeler ürün tanımı yaptıkça çoğalacak o textboxlara arama yaptırmamız gerekiyor yazdığımız ürünlerin gelmesi gerekiyor.

Ayrıca 3 numaralı ekran görüntüsünde işaretlediğim yerlerde noktalama işaretleri yok çok önemli değil onu kayıt ettirmeyeceğiz ama noktalama işareti olsa daha iyi olur.

Güncel dosyayı gönderiyorum bunun üzerinden işlem yapabilirsen sevinirim.

Çünkü ürün tanımlama girişlerini test için değiştirerek ekleme yaptım.

Ekli dosyalar

• 3.JPG
    3.JPG
    211.3 KB · Gösterim: 3
  • 2.JPG
    2.JPG
    231.2 KB · Gösterim: 3
  • 1.JPG
    1.JPG
    232.8 KB · Gösterim: 3
Tekrar merhaba,
Açıkçası yazdıklarınızı anlayamadım,
ekran görüntüsü göndermiş olduğum listeler ürün tanımı yaptıkça çoğalacak o textboxlara arama yaptırmamız gerekiyor yazdığımız ürünlerin gelmesi gerekiyor.
Tanım yaptıkça çoğalacak derken ekran görüntüsünde görünen listview listesindekileri mi kast ediyorsunuz? Şayet o ise zaten siz kayıt yaptıkça listviewde görünür yeni kayıtlarınız. Yalnızca mükerrer olanları tekrar tekrar göstermez. Örnek "A marka içecek" 5 kalemse onu tek kaleme indirip gösterir. Siz onu çift tık ile seçince 5 kalem ürünün tamamı recete sayfasına gelir, değişikliklerinizi orada yapabilirsiniz.

Hangi textboxlara ne tür bir arama yaptıracağımızı anlayamadım maalesef

Ayrıca 3 numaralı ekran görüntüsünde işaretlediğim yerlerde noktalama işaretleri yok çok önemli değil onu kayıt ettirmeyeceğiz ama noktalama işareti olsa daha iyi olur.
Sorun sizin bilgisayarınızda ondalık basamak simgesinin "," benim bilgisayarımda ise "." olarak tanımlanmasından kaynaklı idi. Textbox formatlarını istediğiniz şekilde düzenledim.

Anlamadığım bir husus var ise detaylı anlattığınız taktirde yardımcı olmaya çalışırım,
İyi günler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ondalık sistemi benim kullanmış olduğum bilgisayardan olabilir belki de neyse o kadar önemli değil şu anda o bölüm.

Arama konusuna gelince ;

Ürün tanımlama giriş formunda malzeme seçeceğimizde malzeme listesi geliyor ve bir çok ürün var ben yukarıda ki textbox aratmak istediğim bir kaç kelimeyi yazdığım zaman listwievde onlar gözüküyor.

Örnek 1 de ki resim de olduğu gibi bunu bir an önceki 1 ve 2 nolu görselde ki Urunlistesi ve Ödenmezlist formlarında da olmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

• ÖRNEK 1.JPG
    ÖRNEK 1.JPG
    240.9 KB · Gösterim: 4
Tekrar merhaba Erkan Bey,
Dosyanız isteğiniz üzere düzenlendi,
Ektedir.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Çok teşekkür ederim, allah razı olsun şu mübarek günde dualarınız kabul olsun inşallah.

Projemi bitirebilirsem bu işle ilgilenen herkes faydalanır allahın izniyle.

Üstadım bir yer de bir sorun var ekran görüntüsü göndermiş olduğum ürün listesinden ürün seçerken excelde ki aynı kodlu ürünler tekrarlıyor bunu düzeltebilir miyiz?

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    218.4 KB · Gösterim: 2
:D Bunu siz hepsi gelsin, eksik geliyor demiştiniz geçen gün, ben o şekilde yapmıştım zaten :D tekrar halledelim.

Ekli dosyalar

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri