• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listview en son girilen veri ilk satıra gelmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

arslanbey

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba;
Userform1 deki Listview içerisindeki kayıt yapıldığında en sonki veri listviewde en üst satırda olmasını nasıl yapabiliriz.

Ekli dosyalar

• TEKNİK VE MİAD TAKİP PROGRAMI-SON (3).xls
    313 KB · Gösterim: 6
Çözüm
Normalde dosyanızda bir sürü hatalar var ama biz konu başlığına göre uğraşıyoruz.
Bu yüzden diğer hatalar için ayrı konu açın mesela hatalardan ilk gördüklerim resimdeki gibi.
? yerine küçük ı ve I. yerinde ise büyük İ olmalı ve işaretlediklerimde gördüm belki çok yerdede vardır.

Dosyayı deneyin.
Kaydet yapınca Alicimri hocamızın mantığına göre yani sondan başa sıralattım yada önceki yazdığım olay geçerli kendi adıma.
Dediğim gibi başka hatalar için yeni konu açın çünkü hatalar zinciri bitmiyor dosyanızda :)
Dosyayı deneyin yani verileri girip kaydet yapınca son kaydedilen başa geliyorsa konuyu kapatalım.

1.png
Şimdi kaudet yapınca sayfadada kaydedilen ilk başamı kaydedilecek?
Evet ise dosyada sıra no var.Bu ilk kaydedilen ilk yerdeki sıra no nasıl olacak mesela?

Şimdi kaudet yapınca sayfadada kaydedilen ilk başamı kaydedilecek?
Evet ise dosyada sıra no var.Bu ilk kaydedilen ilk yerdeki sıra no nasıl olacak mesela?
Kaydet dediğimde Listview de ilk başa gelmesini istiyorum. Sayfada normal alt alta kayıt edecek.

Bu makroyu userformuna ekle. kaydet ve initialize makrolarının sonuna call tarihegoresirala ekle.

C++:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Normalde dosyanızda bir sürü hatalar var ama biz konu başlığına göre uğraşıyoruz.
Bu yüzden diğer hatalar için ayrı konu açın mesela hatalardan ilk gördüklerim resimdeki gibi.
? yerine küçük ı ve I. yerinde ise büyük İ olmalı ve işaretlediklerimde gördüm belki çok yerdede vardır.

Dosyayı deneyin.
Kaydet yapınca Alicimri hocamızın mantığına göre yani sondan başa sıralattım yada önceki yazdığım olay geçerli kendi adıma.
Dediğim gibi başka hatalar için yeni konu açın çünkü hatalar zinciri bitmiyor dosyanızda :)
Dosyayı deneyin yani verileri girip kaydet yapınca son kaydedilen başa geliyorsa konuyu kapatalım.

1.png

Ekli dosyalar

• TEKNİK VE MİAD TAKİP PROGRAMI-SON (3).xls
    361 KB · Gösterim: 3
Çözüm
Harika olmuş hocam elinize sağlık çok teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri